« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-01 19:41:04
Temat: sekrety kruszonkiNo wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
przepyszne:))))
Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
Kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-02 07:18:28
Temat: Re: sekrety kruszonki
Użytkownik <n...@m...ch> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:6...@n...onet.pl...
> No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
> przepyszne:))))
> Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> Kalina
>
Ha, ja zawsze sypię na oko, ale pamiętam, że wychodziła pyszniasta, jak się
dawało 5 dag masła, 5 dag cukru i 5 dag mąki
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-02 07:59:46
Temat: Re: sekrety kruszonkin...@m...ch wrote:
> No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
> przepyszne:))))
> Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> Kalina
Ja sobie mysle, ze mogla sie rozlac, jesli byla wsadzona do nienagrzanego
piekarnika. Wtedy tluszcz sie wytapia. Wlasnie z tego wzgledu kruche ciasta
trzeba ladowac do nagrzanego piekarnika
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-02 08:08:09
Temat: Re: sekrety kruszonki
Użytkownik "Maria U." <m...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3BB973F2.A89D27BB@friko6.onet.pl...
> n...@m...ch wrote:
>
> > No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> > Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
> > przepyszne:))))
> > Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> > Kalina
>
> Ja sobie mysle, ze mogla sie rozlac, jesli byla wsadzona do nienagrzanego
> piekarnika. Wtedy tluszcz sie wytapia. Wlasnie z tego wzgledu kruche
ciasta
> trzeba ladowac do nagrzanego piekarnika
drożdżowe jak jest wyrośnięte to tez do nagrzanego się wkłada i kruszonka
będzie dobra.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 12:15:18
Temat: Re: sekrety kruszonki> Użytkownik "Maria U." <m...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:3BB973F2.A89D27BB@friko6.onet.pl...
> > n...@m...ch wrote:
> >
> > > No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> > > Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak
bylo
> > > przepyszne:))))
> > > Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> > > Kalina
> >
wczoraj pierwszy raz w zyciu wyszla mi drozdzowka, no i kruszonka tez tam
byla, a zrobilam ja z okruchow ciasta drozdzowego ktore zostalo w misce, do
tego zdziebko margaryny, zeby sie skleilo, cukru (bo kruszonka musi byc
slodka) i pol paczki wiorkow kokosowych, wszystko mi sie pieknie polaczylo
na "sypko":) a pozniej upieklo na zloto i pyszne bylo (bo juz nie ma:)))
Kaczucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |