Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sekrety kruszonki

Grupy

Szukaj w grupach

 

sekrety kruszonki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-01 19:41:04

Temat: sekrety kruszonki
Od: <n...@m...ch> szukaj wiadomości tego autora

No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
przepyszne:))))
Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
Kalina

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-02 07:18:28

Temat: Re: sekrety kruszonki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <n...@m...ch> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:6...@n...onet.pl...
> No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
> przepyszne:))))
> Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> Kalina
>
Ha, ja zawsze sypię na oko, ale pamiętam, że wychodziła pyszniasta, jak się
dawało 5 dag masła, 5 dag cukru i 5 dag mąki

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-02 07:59:46

Temat: Re: sekrety kruszonki
Od: "Maria U." <m...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

n...@m...ch wrote:

> No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
> przepyszne:))))
> Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> Kalina

Ja sobie mysle, ze mogla sie rozlac, jesli byla wsadzona do nienagrzanego
piekarnika. Wtedy tluszcz sie wytapia. Wlasnie z tego wzgledu kruche ciasta
trzeba ladowac do nagrzanego piekarnika

Maria



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-02 08:08:09

Temat: Re: sekrety kruszonki
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maria U." <m...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3BB973F2.A89D27BB@friko6.onet.pl...
> n...@m...ch wrote:
>
> > No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> > Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak bylo
> > przepyszne:))))
> > Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> > Kalina
>
> Ja sobie mysle, ze mogla sie rozlac, jesli byla wsadzona do nienagrzanego
> piekarnika. Wtedy tluszcz sie wytapia. Wlasnie z tego wzgledu kruche
ciasta
> trzeba ladowac do nagrzanego piekarnika

drożdżowe jak jest wyrośnięte to tez do nagrzanego się wkłada i kruszonka
będzie dobra.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-04 12:15:18

Temat: Re: sekrety kruszonki
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at> szukaj wiadomości tego autora

> Użytkownik "Maria U." <m...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:3BB973F2.A89D27BB@friko6.onet.pl...
> > n...@m...ch wrote:
> >
> > > No wlasnie - jak ja zrobic, zeby byla dobra???
> > > Mnie wczoraj sie na drozdzowym ciescie "rozlala", ale ciasto i tak
bylo
> > > przepyszne:))))
> > > Pomimo tego prosze o rade- jak zrobic dobra kruszonke?
> > > Kalina
> >
wczoraj pierwszy raz w zyciu wyszla mi drozdzowka, no i kruszonka tez tam
byla, a zrobilam ja z okruchow ciasta drozdzowego ktore zostalo w misce, do
tego zdziebko margaryny, zeby sie skleilo, cukru (bo kruszonka musi byc
slodka) i pol paczki wiorkow kokosowych, wszystko mi sie pieknie polaczylo
na "sypko":) a pozniej upieklo na zloto i pyszne bylo (bo juz nie ma:)))


Kaczucha



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

7000 przepisow
Dla zwolennikow (czek) kuchni organicznej
Moje drogie Krakowianki
trufle
kurcze ale niepieczone :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »