« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-29 22:21:11
Temat: seler naciowyWitam Państwa!
Czy można wykorzystać jakoś pozostałe po zjedzeniu łodyżek listki selera
naciowego?
PZDR
JMB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-30 08:32:36
Temat: Re: seler naciowyJMB:
> Witam Państwa!
> Czy można wykorzystać jakoś pozostałe po zjedzeniu łodyżek listki selera
> naciowego?
można dodać tam, gdzie i normalny seler pasuje. Drobno posiekać i wio
(np. do zupy)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 09:49:54
Temat: Re: seler naciowyWitam grupowiczow!
Seler naciowy pasuje do potraw z ryżu nadajac im charakterystyczny
posmak kuchni japonskiej.
--
Mowila Liza...ostatni pasazer Nostromo.....
liza4@o2pl ==================== GG2066567
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 10:12:01
Temat: Re: seler naciowy
> Czy można wykorzystać jakoś pozostałe po zjedzeniu łodyżek listki selera
> naciowego?
--------
ja je traktuje jak natke, posypuje tym czasami tzw. chinszyzne "nawinie":) I
do czegos jeszcze dawalam, ale zabij mnie, nie pamietam, do czego. jak sobie
przypomne, to dam znac...
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 15:52:45
Temat: Re: seler naciowydzięki!
ale może przepis na jakąś zupkę albo co, bo zawsze jest tych liści w cholerę
duzo, a ja nie mam królików:-))) a kot niezbyt chce zieleninke wsuwać!:-)
PZDR
JMB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 16:36:05
Temat: RE: seler naciowy> Witam Państwa!
> Czy można wykorzystać jakoś pozostałe po zjedzeniu łodyżek
> listki selera
> naciowego?
> PZDR
> JMB
Witam !
Ja selerka to tak lubię ,że normalnie do surówek te listki dodaję z
pomidorkiem i cebulką pycha. Albo zupkę selerową zrobić i te listki wciachać
z ziemniaczkami, marchewką, kukurydzą i wioo . Na pewno będzie fajne.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 17:08:53
Temat: Re: seler naciowyzupa piwna z dyni
Składniki:
1 cebula
1 czosnek
1 lodyga selera naciowego
1 lyzeczka masla
700 g miazszu dyni
0,5 szkl. piwa
sol
pieprz
galka muszkatalowa
1 lyzka pestek z dyni
4 lyzki gestej smietany
Przepis:
obrana cebule i czosnek oraz seler naciowy pokroic i zeszklic na masle.
dodac dynie pokrojona w kostke, zalac piwem, przyprawic i gotowac pod
przykryciem na malym ogniu 20 min. pestki z dyni lekko zrumienic na patelni.
zupe zmiksowac, dodac smietane i posypac uprazonymi pestkami z dyni.
Nadesłał(a): Rena , dnia: 2001-11-01
Źródło / autor: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr
10/2001
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 19:25:12
Temat: Re: seler naciowywszystkim jeszcze raz dzięki!!!
lecę mieszac zalewajkę!
PZDR
JMB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 08:22:03
Temat: Re: seler naciowyA ja pozwole sobie podlaczyc sie do tematu i mam pytanie dotyczace
lodygi. W jaki sposob nalezy ja przygotowac do uzycia? Lodyga ma takie
twarde wlokna, czy nalezy je usunac? Czy po prostu tylko umyc i pokroic
w kostke / paski czy co tam potrzebujemy... Wiem, ze to banalne pytanie,
ale jakos mnie to nurtuje.
pozdrawiam
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 08:40:04
Temat: RE: seler naciowy> A ja pozwole sobie podlaczyc sie do tematu i mam pytanie dotyczace
> lodygi. W jaki sposob nalezy ja przygotowac do uzycia? Lodyga
> ma takie
> twarde wlokna, czy nalezy je usunac? Czy po prostu tylko umyc
> i pokroic
> w kostke / paski czy co tam potrzebujemy... Wiem, ze to
> banalne pytanie,
> ale jakos mnie to nurtuje.
>
> pozdrawiam
> Marcin
>
Witam!
Ja zazwyczaj jak kupuję selera to staram się wybrać soczysty mocno zielony i
pachnący wtedy jest szansa że nie będzie miał takich tawrdych włókien. Ale
jeśli takowy juz jest to myję i kroję w ciniutkie plasterki , jeśli się go
gotuje to się rozmiękczy a jeśli na surowo to można sokiem z cytryny polać
to trochę skruszeje.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |