Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ser pleśniowy - wątpliwości

Grupy

Szukaj w grupach

 

ser pleśniowy - wątpliwości

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-12-27 19:51:10

Temat: ser pleśniowy - wątpliwości
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Mam pytanie do amatorów - znawców serów pleśniowych. Otóż kupiłam dziś
kawałek sera z niebieską pleśnią, wprawdzie polskiej produkcji (Lazur),
ale zwykle mi smakuje i jestem z niego zadowolona. W tym dzisiejszym
kawałku były jednak jakieś takie podłużne włókna, jakby sznurki (ale to
nie były sznurki bo się zbyt łatwo rwały) w kolorze sera, jasne. Mąż
mnie przestraszył, że to na pewno jekieś robaki, więc czym prędzej
wyrzuciłam ten ser, ale strasznie mnie to męczy, bo kawałek zdążyłam w
swoim łąkomstwie zjeść. I teraz nie wiem - bać się czy nie? Niech
wypowie się ktoś, kto wie coś na temat pleśniowych serów, bardzo proszę ;-).
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-12-27 20:00:16

Temat: Re: ser pleśniowy - wątpliwości
Od: "JerzyN" <N...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "medea" <e...@p...fm>
> Mam pytanie do amatorów - znawców serów pleśniowych. Otóż kupiłam dziś
> kawałek sera z niebieską pleśnią, wprawdzie polskiej produkcji
(Lazur),
> ale zwykle mi smakuje i jestem z niego zadowolona. W tym dzisiejszym
> kawałku były jednak jakieś takie podłużne włókna, jakby sznurki (ale
to
> nie były sznurki bo się zbyt łatwo rwały) w kolorze sera, jasne. [...]

A nie była to sparciała gumka?
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 20:04:25

Temat: Re: ser pleśniowy - wątpliwości
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

JerzyN wrote:

> A nie była to sparciała gumka?
> ;-)

A czy sery tego typu obwiązują gumką? Gdyby to była szynka, to rozumiem,
bo teraz kulki szynkowe często wkładają w gumową siateczkę.

Ewa, póki co jeszcze żywa ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 20:17:12

Temat: Re: ser pleśniowy - wątpliwości
Od: "JerzyN" <N...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "medea" <e...@p...fm>
> JerzyN wrote:
>
> > A nie była to sparciała gumka?
> > ;-)
>
> A czy sery tego typu obwiązują gumką? Gdyby to była szynka, to
rozumiem,
> bo teraz kulki szynkowe często wkładają w gumową siateczkę.

Coś na kształt uszczelki na przykład.
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 21:31:04

Temat: Re: ser pleśniowy - wątpliwości
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

JerzyN wrote:

> Coś na kształt uszczelki na przykład.

To były takie jakby nitki/ żyłki w środku sera, nie na zewnątrz, ale
blisko krawędzi.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-28 08:26:44

Temat: Re: ser pleśniowy - wątpliwości
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mąż
> mnie przestraszył, że to na pewno jekieś robaki, więc czym prędzej
> wyrzuciłam ten ser, ale strasznie mnie to męczy, bo kawałek zdążyłam w
> swoim łąkomstwie zjeść. I teraz nie wiem - bać się czy nie? Niech
> wypowie się ktoś, kto wie coś na temat pleśniowych serów, bardzo proszę
;-).
>
Nie bój się, te robaki z dużym prawdopodobieństwem nie były trujące ;-)
Pozdrawiam - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wwóz mięsa do GB
Halszka posiadaczka automatu do chleba
Kuchnia pięciu smaków(elementów)
pielmieni /syberyjskie, moskiewskie, i tak dalej/
i jak, zyjecie ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »