« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-02 20:04:22
Temat: ser żółtymam w lodówce ponad 1 kg sera żółtego, sama dokładnie nie wiem jaki rodzaj
mazurski albo podlaski, albo tylżycki (opakowanie mąż zerwał i nie
przeczytał:) ). Co można fajnego wykombinować z tego????
zapiekane pieczarki z cebulką i serem były, spaghetti też, zapiekanka z
ziemniakami i warzywkami & ser również.
Może coś podrzucicie
Teresa Podolak
PS kupiłam dzisiaj mąkę razową żytnią płacąc za 1 kg 5 zł., czy to dużo
(chodzi o cenę)? Acha jeszcze jedno, co by pasowało do zupki cebulowej Magdy
Basset, może polecicie cóś?
T. P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-02 20:31:21
Temat: Re: ser żółty
Użytkownik "T.A.P." <a...@a...com.pl> napisał...
> mam w lodówce ponad 1 kg sera żółtego, sama dokładnie nie wiem jaki rodzaj
> mazurski albo podlaski, albo tylżycki (opakowanie mąż zerwał i nie
> przeczytał:) ). Co można fajnego wykombinować z tego????
> zapiekane pieczarki z cebulką i serem były, spaghetti też, zapiekanka z
> ziemniakami i warzywkami & ser również.
Ser żółty jest doskonałym składnikiem wielu sałatek. Na mojej stronie są
trzy, które zawierają go w swoim składzie: sałatka złocista, z
"karaluchami", z soczewicy.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-02 20:36:55
Temat: Re: ser żółty
"T.A.P." <a...@a...com.pl> wrote in message
news:97ouhc$5rc$1@h1.uw.edu.pl...
> mam w lodówce ponad 1 kg sera żółtego, sama dokładnie nie wiem jaki rodzaj
> mazurski albo podlaski, albo tylżycki (opakowanie mąż zerwał i nie
> przeczytał:) ). Co można fajnego wykombinować z tego????
Zobacz w watku pt: "Sposob na karkowke" z dn 13.02.br- jest przepis na
rolade serowa
w/g klienta -rzeczoznawcyap-into z dn. 15 02.
Tylko czy Ty masz ser salami?
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-03 00:21:23
Temat: Re: ser żółtyA moze smazony ser?
Plastry sera ok 1 cm panierujemy: jajko, bulka i jeszcze raz jajko (wazna
kolejnosc). Smazyc nie za dlugo na glebokim tluszczu z obu stron.
Podaje sie z frytkami i surowkami. Niestty nie udalo mi sie zdobyc
oryginalnego przepisu, przyprawy dodaje tak, co mam pod reka... Moze ktos
pomoze..?
Pozdrawiam
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-03 07:51:07
Temat: Re: ser żółty
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:97ovvh$dva$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik "T.A.P." <a...@a...com.pl> napisał...
> > mam w lodówce ponad 1 kg sera żółtego, sama dokładnie nie wiem
jaki rodzaj
> > mazurski albo podlaski, albo tylżycki (opakowanie mąż zerwał i nie
> > przeczytał:) ). Co można fajnego wykombinować z tego????
> > zapiekane pieczarki z cebulką i serem były, spaghetti też,
zapiekanka z
> > ziemniakami i warzywkami & ser również.
>
> Ser żółty jest doskonałym składnikiem wielu sałatek. Na mojej
stronie są
> trzy, które zawierają go w swoim składzie: sałatka złocista, z
> "karaluchami", z soczewicy.
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
Witam.
Strona Joanny jest doprawdy imponujaca. Przepisy swietne.
Ja zoltego sera nie tne w kosteczke, a tre na tarce na najgrubszych
oczkach na grube wiory. Wydobywa to w ustach pelnie smaku sera.
Swietne jest polaczenie tak tartego sera ze swiezym zielonym ogorkiem
i odrobina majonezu, (nie za duzo, bo ogorek puszcza dodatkowo sok,
(co powoduje, ze salatka jest taka pysznie mokra), mozna do tego
dolozyc tez jajeczko na twardo, ale niekoniecznie.
Czy Twoj nick Joanno na tym chacie z krzakiem to: anka_00 ? Dla
chcacych wiedziec o co chodzi proponuje wejscie na strone Joanny;))
(naprawde warto).
Pozdrawiam Tomek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-13 09:00:37
Temat: Re: ser żółtyUżytkownik "Tomasz Ostrowicz" <t...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:97q7sk$6ln$1@news.tpi.pl...
>
> Ja zoltego sera nie tne w kosteczke, a tre na tarce na najgrubszych
> oczkach na grube wiory. Wydobywa to w ustach pelnie smaku sera.
Do takiego tartego na wióry sera, ja dodaje (odsączone, po jedenj puszce)
kukurydzę i czerwoną fasolę, ugotowany na sypko ryż (niecała szklanka -
surowa),
2 jajka posiekane w kostkę, musztarda (tego więcej), majonez, sól, pieprz do
smaku.
U mnie w domu znika szybko.
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-13 10:22:21
Temat: Odp: ser żółtytest
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-13 13:37:30
Temat: Re: ser żółty
Użytkownik "Dyta" <e...@a...gliwice.pl> napisał w wiadomości
news:98kjve$jbr$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Użytkownik "Tomasz Ostrowicz" <t...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:97q7sk$6ln$1@news.tpi.pl...
> >
> > Ja zoltego sera nie tne w kosteczke, a tre na tarce na najgrubszych
> > oczkach na grube wiory. Wydobywa to w ustach pelnie smaku sera.
>
> Do takiego tartego na wióry sera, ja dodaje (odsączone, po jedenj puszce)
> kukurydzę i czerwoną fasolę, ugotowany na sypko ryż (niecała szklanka -
> surowa),
> 2 jajka posiekane w kostkę, musztarda (tego więcej), majonez, sól, pieprz
do
> smaku.
> U mnie w domu znika szybko.
> Edyta
>
> Wspanialy przepis !!!!!!!!
Moge jedynie dodac, ze wysmienite sa rowniez "schabowe" z sera zoltego.
Trzeba zakupic twardy ser, krory nie stopi sie za szybko. Nastepni pociac go
na paski ok. 1 na 2 cm i dlugosci 5 cm ( lub inaczej wedle uznania),
obtoczyc w jajku ze smietana i przyprawami oraz w panierce i smazyc na
goracym tluszczu. Do tego polecam wiosenna salatke ze smietanka.
Smacznego. Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |