Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia slow cooker Re: slow cooker

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: slow cooker



« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.31.61.142 with SMTP id k136mr805702vka.5.1511041042565; Sat, 18 Nov
2017 13:37:22 -0800 (PST)
X-Received: by 10.31.61.142 with SMTP id k136mr805702vka.5.1511041042565; Sat, 18 Nov
2017 13:37:22 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.iad!feed-me.highwinds-medi
a.com!news.highwinds-media.com!g35no282417qtk.1!news-out.google.com!t48ni683qtc
.1!nntp.google.com!m31no282365qtf.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googl
egroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 18 Nov 2017 13:37:22 -0800 (PST)
In-Reply-To: <5a10a17a$0$15205$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=77.65.103.28;
posting-account=fWnA2QoAAABx8N0N5x240I02FMIVjwTI
NNTP-Posting-Host: 77.65.103.28
References: <5...@g...com>
<5a10a17a$0$15205$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <d...@g...com>
Subject: Re: slow cooker
From: j...@g...com
Injection-Date: Sat, 18 Nov 2017 21:37:22 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Body-CRC: 3000975659
X-Received-Bytes: 3223
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379599
Ukryj nagłówki

W dniu sobota, 18 listopada 2017 22:09:15 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
> W dniu 18.11.2017 o 20:12, j...@g...com pisze:
> > Kupiłem sobie wczoraj slow cooker.
> > (Nie będę przecież pisać idiotycznej polskiej nazwy: wolnowar)
> >
> > Pytania:
> > -jakie macie doświadczenia ?
> > (czytałem że najlepiej wychodzą potrawy przy zapełnieniu pojemnika około 2/3. Czy
to prawda ?)
> > -co dobrze wychodzi a co nie za bardzo ?
> >
> > Nastawiłem na całą noc na gulasz węgierski. Wyszedł znakomicie.
> > Mięso poezja miękkie soczyste, głęboki wachlarz doznań smakowych i co
najważniejsze nie przypalony garnek !!
> >
> > A teraz grupa baczność : i jazda Huzia na Józia !! ))
>
> Tylko pozazdrościć. A jaki model wolnowara masz? Może przyjdzie się
> skusić na kolejny sprzęt...
>
> Ewa

Ewo,
Nie ma oczywiście czego zazdrościć. W sklepie był tylko jeden rodzaj -crockpot.
Metodę wolnego (długiego) gotowania wymyślono na południu Stanów i przeniesiono do
Australii. (Albo odwrotnie - ja znam tą wersję :)))Potem o tym zupełnie zapomniano i
po latach przywrócono tę dormę gotowania już w formie elektrycznej.

Ludzie we wszystkim znajdą jakąś wadę, a że to niezdrowe albo niepotrzebne albo
....itp

PS:Przy nazwie slow cooker upieram się z powodu prodiża malaksera miksera blendera
itp. Tworzenie idiotycznych i niepotrzebnych moim zdaniem nowotworów językowych jest
przerostem formy nad treścią.
Co stanie się normą oczywiście zadecyduje o tym młode pokolenie które teraz wali w
pampersy a nie ja czy Wy.





 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.11 Animka
19.11 j...@g...com
19.11 XL
19.11 stefan
19.11 XL
19.11 XL
19.11 j...@g...com
19.11 Akarm
19.11 j...@g...com
19.11 Animka
19.11 Sebastian Biały
19.11 iwanos
Taro.
Co w zielonym koprze piszczy?
baranina jagnięcina
Co w chlebie piszczy?
świąteczne ciasto bergamotkowe
Petycja o likwidację Ministerstwa Zdrowia
Ktoś coś sobie ozonuje?
chrupiące osmiorniczki miodowe
Martwa grupa.
Z łezką w oku.
Vive la France!
E viva Espa?a!
Re: FREE CLASSIFIEDS
,,MY używamy PRAWDZIWEGO!"
La vera Italia!
Taro.
Dla Pinokia :-)
Wydajemy e-zina?
STARKING
Bób z PNOS.
Co ważniejsze: Wolność czy Prawda...?
John Eldredge - różnice między mężczyznami a kobietami
JP2 o Jaruzelskim
Freud miał troszkę racji
Co w zielonym koprze piszczy?
Badania długofalowe "Dunedin"
Uzależnienie od cukru jak heroinowe
Odpadł kawałek tynku z balkonu czym zalepic ?
Świat potępił żydowski rasizm!
Trzeba uruchomić Narodowy Program Ojciec-Polak.


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X