Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia slow cooker Re: slow cooker

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: slow cooker



« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.31.61.142 with SMTP id k136mr805702vka.5.1511041042565; Sat, 18 Nov
2017 13:37:22 -0800 (PST)
X-Received: by 10.31.61.142 with SMTP id k136mr805702vka.5.1511041042565; Sat, 18 Nov
2017 13:37:22 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.iad!feed-me.highwinds-medi
a.com!news.highwinds-media.com!g35no282417qtk.1!news-out.google.com!t48ni683qtc
.1!nntp.google.com!m31no282365qtf.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googl
egroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 18 Nov 2017 13:37:22 -0800 (PST)
In-Reply-To: <5a10a17a$0$15205$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=77.65.103.28;
posting-account=fWnA2QoAAABx8N0N5x240I02FMIVjwTI
NNTP-Posting-Host: 77.65.103.28
References: <5...@g...com>
<5a10a17a$0$15205$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <d...@g...com>
Subject: Re: slow cooker
From: j...@g...com
Injection-Date: Sat, 18 Nov 2017 21:37:22 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Body-CRC: 3000975659
X-Received-Bytes: 3223
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379599
Ukryj nagłówki

W dniu sobota, 18 listopada 2017 22:09:15 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
> W dniu 18.11.2017 o 20:12, j...@g...com pisze:
> > Kupiłem sobie wczoraj slow cooker.
> > (Nie będę przecież pisać idiotycznej polskiej nazwy: wolnowar)
> >
> > Pytania:
> > -jakie macie doświadczenia ?
> > (czytałem że najlepiej wychodzą potrawy przy zapełnieniu pojemnika około 2/3. Czy
to prawda ?)
> > -co dobrze wychodzi a co nie za bardzo ?
> >
> > Nastawiłem na całą noc na gulasz węgierski. Wyszedł znakomicie.
> > Mięso poezja miękkie soczyste, głęboki wachlarz doznań smakowych i co
najważniejsze nie przypalony garnek !!
> >
> > A teraz grupa baczność : i jazda Huzia na Józia !! ))
>
> Tylko pozazdrościć. A jaki model wolnowara masz? Może przyjdzie się
> skusić na kolejny sprzęt...
>
> Ewa

Ewo,
Nie ma oczywiście czego zazdrościć. W sklepie był tylko jeden rodzaj -crockpot.
Metodę wolnego (długiego) gotowania wymyślono na południu Stanów i przeniesiono do
Australii. (Albo odwrotnie - ja znam tą wersję :)))Potem o tym zupełnie zapomniano i
po latach przywrócono tę dormę gotowania już w formie elektrycznej.

Ludzie we wszystkim znajdą jakąś wadę, a że to niezdrowe albo niepotrzebne albo
....itp

PS:Przy nazwie slow cooker upieram się z powodu prodiża malaksera miksera blendera
itp. Tworzenie idiotycznych i niepotrzebnych moim zdaniem nowotworów językowych jest
przerostem formy nad treścią.
Co stanie się normą oczywiście zadecyduje o tym młode pokolenie które teraz wali w
pampersy a nie ja czy Wy.





 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.11 Animka
19.11 j...@g...com
19.11 XL
19.11 stefan
19.11 XL
19.11 XL
19.11 j...@g...com
19.11 Akarm
19.11 j...@g...com
19.11 Animka
19.11 Sebastian Biały
19.11 iwanos
Ale mleko!
Ale jajo!
Ciasto rzadkie na naleśniki
Ciasto rzadkie na naleśniki
Kara za oszukiwanie na maśle
Boki zrywać po sobocie ?
Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Przerywanie korzeniowych.
[OT] jak usunąć gluta?
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Jaja z larwami w Auchanie
Kosiarka ręczna wrzecionowa - czy to ma sens?
Zabezpieczenie miejsc po cięciu.
Wieki ciemne.
Wolność słowa i jaskiniowcy
Dlaczego uważam Chrystusa za oszusta.
Kościelna metoda na władze absolutną.
Ale mleko!
Pijaczyna!
no to zaczynamy!
Ostatni wirus Umysłu usunięty.
Ostatni wirus Umysłu usunięty.
Ale jajo!
Ach, gdzież ten szampon???
Krytykantom RN.
Apel do Leo.


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X