« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-30 08:06:52
Temat: sok pomidorowyPodajcie dokładna recepture na sok pomidorowy wykonany na bazie przecieru
tak, zaby smakowal jak ten z kartonika please.
Krzysztof
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-30 09:37:33
Temat: Re: sok pomidorowyUżytkownik "Krzyhoo" <k...@o...pl>
> Podajcie dokładna recepture na sok pomidorowy wykonany na bazie
przecieru
> tak, zaby smakowal jak ten z kartonika please.
Którego kartonika?
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.729 / Virus Database: 484 - Release Date: 04-07-27
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 09:39:47
Temat: Re: sok pomidorowyJerzyN napisal(a):
>> Podajcie dokładna recepture na sok pomidorowy wykonany na bazie
>przecieru
>> tak, zaby smakowal jak ten z kartonika please.
>
>Którego kartonika?
Ja tam bym dodal Vegety ;--)
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Płoń, płoń, płoń parlamencie, spali Cię ogień na historii zakręcie."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 10:04:53
Temat: Re: sok pomidorowyUżytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
> JerzyN napisal(a):
>
> >> Podajcie dokładna recepture na sok pomidorowy wykonany na bazie
> >przecieru
> >> tak, zaby smakowal jak ten z kartonika please.
> >
> >Którego kartonika?
>
> Ja tam bym dodal Vegety ;--)
To tak jakbyś targał drewno do lasu :-)
Na kartoniku jest podany skład.
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.732 / Virus Database: 486 - Release Date: 04-07-29
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 10:15:14
Temat: Re: sok pomidorowyIn article <cecvkq$2rj0$1@news.mm.pl>, "Krzyhoo" <k...@o...pl>
wrote:
> Podajcie dokładna recepture na sok pomidorowy wykonany na bazie przecieru
> tak, zaby smakowal jak ten z kartonika please.
Ponieważ większość konserwowanych soków pomidorowych robi się
rozcieńczając wtórnie koncentrat wodą, więc cały problem wydaje się
polegać na znalezieniu odpowiedniego koncentratu, właściwej wody,
odpowiednich proporcji, ewentualnym lekkim dosoleniu do smaku i
odstawieniu, by się "przegryzło".
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 12:33:09
Temat: Re: sok pomidorowyMyślalem o czyms takim ew. zastepukac swieze pomidory koncentratem (zima)
Moze macie lepsze przepisy?
Napój pomidorowy
Składniki
- 4 duże, soczyste pomidory
- 1 bulwa selera
- sok z cytryny
- gazowana woda mineralna
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Pomidory dokładnie umyć, zdjąć skórkę, wkładając je najpierw na moment do
gorącej, potem do zimnej wody, przekroić, wyjąć pestki,
selera opłukać, obrać, pokroić na cząstki, skropić sokiem cytrynowym,
zmiksować razem z pomidorami,
płyn przecedzić przez sitko, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i
pieprzem, wstawić do lodówki,
wymieszać z silnie schłodzoną gazowaną wodą mineralną,
brzegi naczyń posmarować sokiem cytrynowym, posypać drobno posiekaną natką.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-03 17:07:08
Temat: Re: sok pomidorowyUważam że muisz go rozwodnić, a następnie dodać przyprawy do samku: sól i
cukier, jeśli wolisz badziej pikantny to nieco pieprzu (osobiście polecam
ziołowy).
smacznego!!! Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |