Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sok z buraków Re: sok z buraków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sok z buraków



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: stefan <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sok z buraków
Date: Wed, 16 May 2018 12:06:25 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 26
Message-ID: <pdgvr3$5jj$1@node1.news.atman.pl>
References: <a...@g...com>
NNTP-Posting-Host: 89-71-145-197.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1526465187 5747 89.71.145.197 (16 May 2018 10:06:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 16 May 2018 10:06:27 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.7.0
In-Reply-To: <a...@g...com>
Content-Language: pl
X-Antivirus: Avast (VPS 180515-2, 2018-05-15), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380519
Ukryj nagłówki

W dniu 2018-05-16 o 11:05, d...@g...com pisze:
> 1.5 kg buraków obranych i pokrojonych w talarki
> 3 litry wody (przegotowanej chłodnej / ja używam nieprzegotowanej)
> 3 łyżki soli
> kilka ząbków czosnku
> kilka liści laurowych rozgniecionych lekko kulek ziela angielskiego oraz pieprzu
>
> Wszystko do dużego słoika. Mix i wstrząs.
> Przykrywam talerzykiem. Należy zwrócić uwagę żeby buraki nie wystawały nad
powierzchnię wody bo mogą spleśnieć.
> Codziennie mieszam chińską pałeczką do ryżu i zbieram osad gromadzący się na
powierzchni. Po tygodni zlewam do butelek i piję.
> W smaku podłe.
>
> I teraz najważniejsze.
> Ludzie mówią, że to cudowny eliksir który dodaje sił witalnych powoduję utratę wagi
i pomaga na nie wiadomo jeszcze co ))
>
> Mi smakuje bo lubię kuchnie kantońską która z natury jedzie zgnilizną i fermentem
na kilometr ale niektórzy nie lubią. I to należy uszanować że nie lubią i mają własne
zdanie !!
>
> Być może taki wątek już gdzieś się pojawił w tym forum ale komu chciało by się
googlować.
>
Aaaaaa, kuchnia kantońska dlatego, że mieszane pałeczką do ryżu?
A jak mieszam drewnianą łyżką to jest najzwyklejszy,
chamsko-chłopsko-mieszczański sok z kiszonych buraków?
a pierożki Won można tym sokiem zalewać? Bo barszcz z uszkami lubię...
Pierożki Won też....
pozdr
Stefan

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.05 d...@g...com
16.05 stefan
16.05 d...@g...com
16.05 XL
16.05 Stokrotka
16.05 d...@g...com
17.05 Stokrotka
22.05 d...@g...com
22.05 Marcin Debowski
22.05 Stokrotka
23.05 XL
23.05 d...@g...com
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Jaja z larwami w Auchanie
kurczaki zagrodowe a klatkowe
Kefir dobry na wszystko!
Podróby arbuzów.
Niehandlowna niedziela ?
Taro.
Co w zielonym koprze piszczy?
baranina jagnięcina
Co w chlebie piszczy?
świąteczne ciasto bergamotkowe
Petycja o likwidację Ministerstwa Zdrowia
Protest w Sejmie.
Pojebani mężczyźni
Bouba czy Kiki?
Rozpoznanie
Australijska droga to jedyna droga!
Darmozjadanie Europy.
O to to!
Rządy idiotów.
Wojna?
Margaryny antycholesterolowe
"Sprawa Sokala" i dno intelektualistów.
"Przerywanie" owoców
Filtr do oczyszczacza - samoróbka
Nie róbmy bożka z rodziny
Ślub księcia.


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X