Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sok z buraków Re: sok z buraków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sok z buraków



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrad
a.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:3t1mw1zRciuD0UNOJtTNhVQBFlM=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5afc6a4f$0$621$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: sok z buraków
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <a...@g...com>
Date: 16 May 2018 17:28:47 GMT
Lines: 35
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.251.125
X-Trace: 1526491727 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 621 79.191.251.125:49844
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380535
Ukryj nagłówki

<d...@g...com> wrote:
> 1.5 kg buraków obranych i pokrojonych w talarki
> 3 litry wody (przegotowanej chłodnej / ja używam nieprzegotowanej)
> 3 łyżki soli
> kilka ząbków czosnku
> kilka liści laurowych rozgniecionych lekko kulek ziela angielskiego oraz pieprzu
>
> Wszystko do dużego słoika. Mix i wstrząs.
> Przykrywam talerzykiem. Należy zwrócić uwagę żeby buraki nie wystawały
> nad powierzchnię wody bo mogą spleśnieć.
> Codziennie mieszam chińską pałeczką do ryżu i zbieram osad gromadzący się
> na powierzchni. Po tygodni zlewam do butelek i piję.
> W smaku podłe.

Przecież to stary jak świat przepis na kiszone buraki na barszcz wigilijny
do uszek. Jakie ,,podłe"? Pyszne. Może Ci zgniły, a nie się ukisiły.

>
> I teraz najważniejsze.
> Ludzie mówią, że to cudowny eliksir który dodaje sił witalnych powoduję
> utratę wagi i pomaga na nie wiadomo jeszcze co ))
>
> Mi smakuje bo lubię kuchnie kantońską która z natury jedzie zgnilizną i
> fermentem na kilometr ale niektórzy nie lubią. I to należy uszanować że
> nie lubią i mają własne zdanie !!
>
> Być może taki wątek już gdzieś się pojawił w tym forum ale komu chciało by się
googlować.
>
>

A bo to raz? O kiszonych burakach srednio co trzy lata tutaj się pisze. I
je wychwala. To może coś u Ciebie z nimi nie tak, skoro ,,podłe".

--
XL

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.05 Stokrotka
16.05 d...@g...com
17.05 Stokrotka
22.05 d...@g...com
22.05 Marcin Debowski
22.05 Stokrotka
23.05 XL
23.05 d...@g...com
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Jaja z larwami w Auchanie
kurczaki zagrodowe a klatkowe
Kefir dobry na wszystko!
Podróby arbuzów.
Niehandlowna niedziela ?
Taro.
Co w zielonym koprze piszczy?
baranina jagnięcina
Co w chlebie piszczy?
świąteczne ciasto bergamotkowe
Petycja o likwidację Ministerstwa Zdrowia
Protest w Sejmie.
Pojebani mężczyźni
Bouba czy Kiki?
Rozpoznanie
Australijska droga to jedyna droga!
Darmozjadanie Europy.
O to to!
Rządy idiotów.
Wojna?
Margaryny antycholesterolowe
"Sprawa Sokala" i dno intelektualistów.
"Przerywanie" owoców
Filtr do oczyszczacza - samoróbka
Nie róbmy bożka z rodziny
Ślub księcia.


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X