Data: 2018-05-22 16:33:09
Temat: Re: sok z buraków
Od: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Czosnek dajesz po kiszeniu, bo baktriobujczy i utrudniasz pracę bakterią.
>> Pszyprawy też po kiszeniu.
>Wybacz ale widzę tutaj pewną niespójność. Czosnek oraz przyprawy dodaje się
>na początku procesu kiszenia ogórków. I >działa.
>Dlaczego tutaj odwrotnie ? To chyba podobne procesy.
Nie wiem. Tak robię, wyłazi, i w książce kuharskiej też tak jest .
Wydaje mi się to logiczne.
Być może ogurki mają większą zdolność do kiśnięcia niż buraki.
Ale prawda, że czasem ktoś zaleca dać czosnek na wstępie.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
|