« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-05-30 22:03:26
Temat: sos do szparagówjak w temacie, co polecacie?
ja za szparagami nie przepadam ale kobita ma ochotę więc postanowiłem ją
zaskoczyć:))
oby dzieki wam pozytywnie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-05-30 22:04:04
Temat: Re: sos do szparagówZamboni napisał(a):
> jak w temacie, co polecacie?
>
> ja za szparagami nie przepadam ale kobita ma ochotę więc postanowiłem ją
> zaskoczyć:))
>
> oby dzieki wam pozytywnie
Holenderski.
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-05-30 22:13:26
Temat: Re: sos do szparagówricho nazca napisał(a):
> Holenderski.
>
a jak go zrobić?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-05-30 22:38:31
Temat: Re: sos do szparagów"Zamboni" wrote in message news:e5ig29$qad$2@news.onet.pl...
| richo nazca napisał(a):
|
| > Holenderski.
| >
|
| a jak go zrobić?
Np tak: http://glinki.com/?l=e0vo8s
Na przyszłość polecam też ten link:
http://groups.google.com/advanced_group_search?q=gro
up:pl.rec.kuchnia
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-05-30 22:44:14
Temat: Re: sos do szparagówZamboni napisał(a):
> richo nazca napisał(a):
>
>> Holenderski.
>>
>
> a jak go zrobić?
Nie chce mi się przepisywać ;-)
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=147
http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2905/53/
http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408542,
P_KOBIETA_PRZEPISY.html
Ja wolę z białym winem ;-)
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-05-31 05:17:45
Temat: Re: sos do szparagów
"Zamboni" <t...@g...com> schrieb im Newsbeitrag
news:e5iffi$qad$1@news.onet.pl...
> jak w temacie, co polecacie?
>
> ja za szparagami nie przepadam ale kobita ma ochotę więc postanowiłem ją
> zaskoczyć:))
>
> oby dzieki wam pozytywnie
Najczesciej podaje sie z holenderskim, ale mozesz je podac tak jak do kalafiora,
np. maslo i troche tartej bulki.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-05-31 05:39:02
Temat: Re: sos do szparagówI.P. schrieb:
>> ja za szparagami nie przepadam ale kobita ma ochotę więc postanowiłem
>> ją zaskoczyć:))
>>
>> oby dzieki wam pozytywnie
> Najczesciej podaje sie z holenderskim, ale mozesz je podac tak jak do
> kalafiora, np. maslo i troche tartej bulki.
ja robię taki bardzo pseudoholenderski, ale smakuje i szybko się robi ;-)
Mąkę rozprowadzić z masłem (zasmażka, tylko nie zasmażać), rozcieńczać
wodą ze szparagów. Do tego sól, ewentualnie trochę rosołu w proszku. Do
smaku można dać gałki muszkatołowej (ja nie daję), estragon (rzadko daję).
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-05-31 06:46:35
Temat: Re: sos do szparagów
Użytkownik "Zamboni" <t...@g...com> napisał w wiadomości
news:e5iffi$qad$1@news.onet.pl...
> jak w temacie, co polecacie?
>
> ja za szparagami nie przepadam ale kobita ma ochotę więc postanowiłem ją
> zaskoczyć:))
>
ja polecam coś takiego:
-masełko roztopić,
-dodać sól i pieprz
-dodać posiekaną natkę pietruszki i na sam koniec czosnek.
Dla mnie ta wersja to rewelacja i bardzo dobrze smakuje również z fasolką
szparagową
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-05-31 07:23:36
Temat: Re: sos do szparagów
Użytkownik "Zamboni" <t...@g...com> napisał w wiadomości
news:e5iffi$qad$1@news.onet.pl...
> jak w temacie, co polecacie?
>
> ja za szparagami nie przepadam ale kobita ma ochotę więc postanowiłem ją
> zaskoczyć:))
>
Zapiekane pod beszamelem na ten pzyklad (wczesniej oczywiscie podgotowane)
Jadlem... Poolecam... (podobnie jak i Por zapiekany pod beszamelem)
Przepisy na beszamela masz tu:
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=2167
http://kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=11&hm=sosy/og
http://www.kucharz.pl/component/option,com_akogaller
y/Itemid,0/func,detail/id,245/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-06-01 05:40:17
Temat: Re: sos do szparagówIn article <e5jgdh$qer$1@nemesis.news.tpi.pl>, "Misiek" <p...@o...pl>
wrote:
> Użytkownik "Zamboni" <t...@g...com> napisał w wiadomości
> news:e5iffi$qad$1@news.onet.pl...
> > jak w temacie, co polecacie?
Do ugotowanych szparagów podajemy każdemu jajko na miękko w kieliszku i
roztopione klarowane masło w miseczce. Masło można nieco popieprzyć.
Każdy szparag maczamy przed zjedzeniem w maśle, następnie w jajku.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |