« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-05 10:42:15
Temat: Re: sosy i kremy----ogolna tendencja
>2. Z czego robią ten biały (zielonkawy) sos w restauracji Sphinx w
> Poznaniu..podobno z czosnku...ale może znacie przepis?
Zapewne baaaaaaardzo banalnie najpierw jednak powiem że IMO Sfinks jest
fatalny pod względem kuchni - mamy w Toruniu podróbę Sfinksa, nazywa się to
Kleopatra - serwisują te same potrawy ale jakby lepsze.......
W kwesti sosu - majonez, jogurt, czosnej utarty z solą, piprz i sól do
smaku - mieszamy razem, w Sfinksie zapewne dodają szczypiorku ( choć nie mam
pewności, czy nie są to siekane a drobno łodygi czosnkowe ???), ja bym
dorzucił jeszcze siekany koperek ( nie za dużo )
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-05 10:46:09
Temat: sosy i kremy----ogolna tendencjaCze wszystkim
Pisze tu pierwszy raz. Ale mam dwa pytanka
1. Znacie jakiś przepis na krem budyniowy (taki na biszkopt)?
2. Z czego robią ten biały (zielonkawy) sos w restauracji Sphinx w
Poznaniu..podobno z czosnku...ale może znacie przepis?
Z pozdrowieniami
Eivissa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |