Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sosy i kremy----ogolna tendencja

Grupy

Szukaj w grupach

 

sosy i kremy----ogolna tendencja

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-05 10:42:15

Temat: Re: sosy i kremy----ogolna tendencja
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora



>2. Z czego robią ten biały (zielonkawy) sos w restauracji Sphinx w
> Poznaniu..podobno z czosnku...ale może znacie przepis?


Zapewne baaaaaaardzo banalnie najpierw jednak powiem że IMO Sfinks jest
fatalny pod względem kuchni - mamy w Toruniu podróbę Sfinksa, nazywa się to
Kleopatra - serwisują te same potrawy ale jakby lepsze.......

W kwesti sosu - majonez, jogurt, czosnej utarty z solą, piprz i sól do
smaku - mieszamy razem, w Sfinksie zapewne dodają szczypiorku ( choć nie mam
pewności, czy nie są to siekane a drobno łodygi czosnkowe ???), ja bym
dorzucił jeszcze siekany koperek ( nie za dużo )


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-05 10:46:09

Temat: sosy i kremy----ogolna tendencja
Od: "Krzysztof Czaska" <c...@z...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cze wszystkim

Pisze tu pierwszy raz. Ale mam dwa pytanka

1. Znacie jakiś przepis na krem budyniowy (taki na biszkopt)?
2. Z czego robią ten biały (zielonkawy) sos w restauracji Sphinx w
Poznaniu..podobno z czosnku...ale może znacie przepis?

Z pozdrowieniami
Eivissa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: OBIECALISCIE SOBIE ODCHUDZANIE?
Re: Piekarnik foliowy
Re: Achtung Pasztet
kucharka bez wyobraźni
zyczenia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »