Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [spam towarzyski] Dr OETKER

Grupy

Szukaj w grupach

 

[spam towarzyski] Dr OETKER

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 24


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-04-26 10:45:38

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: " JaMyszka" <j...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał:

> >[...]
> > Myszka, czy Ty nie jesteś jakoś spokrewniona z Panslawistą?...

To pytanie mi pochlebia:)
Zauważyłam Jego wiedzę, o wiele większą od mojej;/


> Protestruję, ja nie przeklinam. Używam czasem wulgaryzmów do zwiększenia
> ekspresji...
> Ale nie w kuchni...

To gdzie Ci się przypala lub gdzie się oparzasz niechcąco??
;*-)

PS
Ja też nie przeklinam;p
Ale od czasu do czasu - rzucę mięsem;*-)

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-04-26 10:52:54

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


" JaMyszka" <j...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:e2nj0h$t89$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał:
>
>> >[...]
>> > Myszka, czy Ty nie jesteś jakoś spokrewniona z Panslawistą?...
>
> To pytanie mi pochlebia:)
> Zauważyłam Jego wiedzę, o wiele większą od mojej;/
>
>
>> Protestruję, ja nie przeklinam. Używam czasem wulgaryzmów do zwiększenia
>> ekspresji...
>> Ale nie w kuchni...
>
> To gdzie Ci się przypala lub gdzie się oparzasz niechcąco??
> ;*-)
>
> PS
> Ja też nie przeklinam;p
> Ale od czasu do czasu - rzucę mięsem;*-)

Czasem, siedząc przy kompie spaliłem pierogi ruskie (z miętą) lub czajnik...
Zanim zapach doszedł... Oparzać się? A po co?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-04-26 11:00:29

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: " JaMyszka" <j...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Lia napisała:

> [...]
> Idz poczytaj bloga Kominka - bo to jego tekst z bloga właśnie.
> Ciekawe po którym wpisie przestaniesz być taka zachwycona kabaretową wymowa
> ;)

No cóż, cała sztuka życia polega na umiejętności sobie dozowania;p
Nie wiedziałam, że te przepychanki na grupie mają charakter kabaretowy
i mój zacytowany tekst był tą kroplą, która przepełniła czarę miodu;*-)
Ale, jak to ś.p. ksiądz Twardowski mówił: - "Życie - to dobrze i źle. Bo jakby
było tylko dobrze - to źle".
Thx za podanie źródła i autora;p
Może wpadnę tam do niego, by zmienić sobie czasami samopoczucie;]
;)

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-04-26 11:02:23

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: "Aicha" <b...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" napisał:

> spaliłem pierogi ruskie (z miętą) lub czajnik... Zanim zapach
> doszedł... Oparzać się? A po co?

Czajnik? A po co?

--
Pozdrawiam - Aicha

Dozwolone od lat 18 - na liczniku 60.000:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-04-26 11:06:09

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Aicha" <b...@m...pl> wrote in message
news:e2nk3g$p8h$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Panslavista" napisał:
>
>> spaliłem pierogi ruskie (z miętą) lub czajnik... Zanim zapach doszedł...
>> Oparzać się? A po co?
>
> Czajnik? A po co?

Panslavista - Fatalista

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-04-26 11:13:54

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik " JaMyszka" <j...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał:
> > W poprzednim poscie w tym watku wystepowalas jako on.
>
> Oooo... Widzę, że czytanie ze zrozumieniem, nie jest Twoją najmocniejszą
> stroną...

Fakt, nie doczytalam ze zrozumieniem, od razu mnie odrzucilo
od tego tekstu.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-04-26 11:29:37

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: " JaMyszka" <j...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Lilla napisała:

> [...]
> Fakt, nie doczytalam ze zrozumieniem, od razu mnie odrzucilo
> od tego tekstu.

Widzę, że nie masz do mnie urazy:)
Ja ze swej strony, przepraszam Cię za brak sygnaturki w moim poście do Ciebie:)
(mogłabyś waszak odczuć, że Cię nie pozdrawiam)
Ale to niechcąco - chciąłam zrolkować ekran, a tu przycisk "wyślij" wszedł pod
myszkę;/
No to niech głosi się radość między nami
http://melodyjka.net.pl/TrueTone/Melodyjka,93,206362
3.html

(PAMIĘTAJ!
Żółty przycisk na środku nutki )

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-04-26 14:51:44

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 26 Apr 2006 10:40:45 +0000 (UTC), " JaMyszka"
<j...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote:

>Krysia Thompson napisała:
>
>> > [...]
>> >Jeszcze raz przepraszam:)
>> >
>> >[sygnaturkę przedmówcy się wycina - wg netykiety]
>>
>> Ja tam mam szerokie horyzonta i wiedze i sie denerwuje i wkurzam
>> na rozne rzeczy, wulgaryzmow jednak nie trawie, pewnie jestem
>> wybitnie staromodna ale nie podejrzewam, zeby cokolwiek mnie
>> zmienilo - jak chce zaklac to mam swoje takie, niewulgarne a
>> rownie dosadne, ba wrecz czasem wyszukane :P
>
>Przeprosiłam i jest to równoznaczne z obietnicą poprawy:)
>
>--
>Pozdrawiam :)
>JM


No dobra, juz dobra :)))))))))zaloze sie, ze polowa grupy bedzie
pilnowac tej obietnicy :)

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-04-26 15:14:58

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: Monika <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



JaMyszka wrote:

> Zrobilem jak kazali.
> I co ?
> I wyszlo mi kakao! Rzadkie jak sraczka. Tego sie nie da jesc.

To byl test na inteligencje i zdolnosc przewidywania. Zawsze tak bylo ze dodawalo
sie odrobine mniej niz w przepisie. W razie czego,mleka mozna dodac do gotujacej
sie masy ale jeszcze nikomu nie udalo sie odjac.

> I kisieli tez chce! Niedawno na wlasne oczy widzialem jak moja znajoma PILA
> kisiel! Jak mozna pic kisiel?

A mozna. Tak samo jak surowe jajka. Znasz kawal o gruzlikach? Uczucie jak by sie
pilo flegme.

> Kto mi zabral szklane litrowe butelki z koka kola? Komu one przeszkadzaly?

Dbaja o Ciebie. A co cie zakonserwuje i da dlugie zycie jak nie chemia? Szklo
praktycznie zero transferu do zawartosci, a plastikowa butelka kto wie jakie ?

> Dlaczego teraz nawet wafelki prince polo sa w tych cudnych opakowaniach
> zachowujacych swiezosc przez pincet lat?

> Twoim zdaniem dlugowieczna swierzosc to skutek nowego opakowania czy dodatkow ?

>
> Jaki dziad skuxxil sie zachodnia technologia, dzieki ktorej teraz wszystkie
> cukierki rozplywaja sie w ustach, a nie tak jak kiedys, trzeba je gryzc!?No
> pytam sie, no!

Faktycznie masz problem zrozumienia dobrych intencji producentow. Dentysta drogo
kosztuje.Na miekkim cukierku nie da sie zlamac zeba a na takim
do gryzienia to ho ho.

>
> Pierxxle miec do wyboru setki rodzajow lodow i nie moc decydowac sie, na jaki
> mam ochote!

Niezdecydowana bestia jestes. "Trzasniesz" kopytkami jak to zwierzatko z bajki:
Osiolkowi w zlobie dano w jednym owies w drugim siano......

> Kiedys byly tylko bambino w czekoladzie i wszyscy byli szczesliwi,

A byla w tych bambino farba i konserwanty? A widzisz. Na pewno nie wygladaly tak
atrakcyjnie jak lody dzisiaj. Konserwanty pomagaja lodom przetrwac. Wniosek jest
prosty: Ty jedzac produkty z konserwantami tez zostaniesz zakonserwowany i
bedziesz zyl dluzej

>
> Czy ktos pamieta jak smakuje prawdziwa bulka? Nie, kurwa, nie tak jak w
> waszych pierdolonych sklepach, napompowane powietrzem kruche gowna.
> Prawdziwe bulki sa twardawe, wyraziste w smaku, a najlepiej z prawdziwym
> maslem, ktore wyjete z lodowki jest niemozliwe do rozsmarowania!

Drzewiej tak bylo ze tylko biedaki jedli pieczywo z ciemnej maki, bo ich nie bylo
stac na biale. Prawdziwe panstwo je tylko pieczywo biale bielutkie i lekkie jak
puch.:-).

> Wielkie xxxxxxxx koncerny wyxxxaly na amen z rynku moja ukochana oranzade,
> ktora za mlodu gasilem pragnienie.

Na naturalnym soku byla i mogla by sie zepsuc, od sztucznego smaku i koloru
napewno sie nie rozchorujesz.

> I jej mlodsza siostre - oranzadke w proszku, ktorej nikt nigdy nie rozpuszczal
> w wodzie, bo sluzyla do wyjadania oblizanym palcem.

Slusznie ze jej juz nie robia. Zawierala cukier a nie slodzik. Wiadomo ze cukier
szkodzi.


> Pozdr.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-04-26 19:57:12

Temat: Re: [spam towarzyski] Dr OETKER
Od: "kasia maruda" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik " JaMyszka" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2nevq$9k6$1@inews.gazeta.pl...
> Uprawiamy sobie towarzysko takie info;*-)
> A to dzisiaj w krzynce na mnie czekało:
>
> Dr OETKER !!!
>
[...]

:o) rewelacja!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

(OT) INFORMATYKA
Jajecznica
Coś na pobudkę...:P
Zgliwiały ser - da sie uratowac?
Zajdi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »