Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia świąteczne ciasto bergamotkowe Re: świąteczne ciasto bergamotkowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: świąteczne ciasto bergamotkowe



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:VZjQjMvS50XHlFCloZkgtaPWAvc=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5ab3dc7d$0$669$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: świąteczne ciasto bergamotkowe
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <a...@g...com>
<5ab3dbd8$0$31365$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 22 Mar 2018 16:40:29 GMT
Lines: 35
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.142.12
X-Trace: 1521736829 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 669 79.185.142.12:60610
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380424
Ukryj nagłówki

XL <i...@g...pl> wrote:
> <t...@g...com> wrote:
>
>> 1. Nagrzej piekarnik do temp. 160°C. Rozpuść 2 łyżki masła dodaj 2 łyżki
>> mąki wymieszaj do utworzenia pasty. Pokryj wnętrze foremki do pieczenia
>> zwracając szczególną uwagę na krawędzie i zakrzywienia.
>> Dla dodatkowego zabezpieczenia pokryj jeszcze
>
> Zbędna ekwilibrystyka.
> Pędzlujemy formę dokładnie olejem,

lub roztopionym masłem

> po czym, odpowiednio ją przechylając,
> posypujemy mąką (przez sitko) - albo po prostu wsypujemy mąkę i potrząsamy
> formą, jednocześnie obracając ją, aż przemieszczająca się mąka równo
> pokryje wnętrze przyklejając się do warstewki oleju

lub masła.

> Ewentualny nadmiar
> mąki wytrząsamy na papier i wsypujemy tam, skąd przyszła.
>
>> Przepis na jedna formę dla babki.
>
> Forma DO babki (NA babkę) może też być dla faceta.
>
>
>

I dla dziecka też!


--
XL

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.03 Roman Rogóż
26.03 XL
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
Kryzys
czyszczenie kominu - gaz
Ostatnie podrygi niezależnego sądownictwa
Dwór Windsor schodzi na psy.
Gruszka półtorafuntowa?
Katecheta z Ostrołęki
wystarczy
" carscy" 2
W Polsce nie ma podziału
Zmarli wstają z grobów, cud.
Przekazywali ją sobie z rąk do rąk.
Wskaż różnice
Klient - nasz...
Ksiądz... Stryczek
Adrian ciągle się uczy


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X