« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-15 08:52:25
Temat: świeży szpinakJak się robi szpinak, mam go już dzisiaj trzeci dzień w lodówce i niedługo
przestanie być świeży.
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-15 09:05:21
Temat: Re: świeży szpinakWitam.
1.Ja robiłem tak, najpierw blanszowałem, potem na patelnie masełko i do tego
szpinak poddusić lekko, potem wyciśniety czosnek i np. tymianek, lub iine
zioło
2.mogą być kopytka ze szpinakiem tzn w cieście razem wszystko.
3.Jajecznica ze szpinakiem.
4. a jak masz dużo to zamrozić też mozna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-15 09:08:26
Temat: Re: świeży szpinak
Użytkownik "maciek" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cko42u$jv6$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam.
> 1.Ja robiłem tak, najpierw blanszowałem, potem na patelnie masełko i do
> tego
> szpinak poddusić lekko, potem wyciśniety czosnek i np. tymianek, lub iine
> zioło
Ja robię podobnie, z tym, że nie blanszuję (za dużo zachodu). Na gorącym
maśle lub oliwie zblanszuje się sam :) Dodaję jeszcze nieco śmietany.
Poza tym szpinak udatnie komponuje się z serami do farszu np. naleśnikowego,
lazaniowego... A już z serem kozim sprawia, że dostaję kociokwiku z rozkoszy
podniebienia. Polecam.
A taki bardzo świeży, majowy, to jem na surowo z vinaigrette. Może być
czosnkowym.
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-15 09:22:00
Temat: Re: świeży szpinakI tutaj też się spotykamy?
Proszę, proszę - idę gotować szpinak
Pozdrawiam
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-15 09:49:14
Temat: OT: świeży szpinak
Użytkownik "gsk" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cko52g$ofe$1@nemesis.news.tpi.pl...
>I tutaj też się spotykamy?
> Proszę, proszę - idę gotować szpinak
Świat, zwłaszcza newsowy, jest mały. No nie?
Zaznaczam jednak, że to, iż spieram się w jednym wątku, nie znaczy, że w
innym się programowo nie zgodzę oraz, że jeśli nie pokocham czyjejś ostawy w
jednej grupie, w innej będę negować go a priori. Mam nadzieję, iż
przyświecają Ci podobne zasady :)
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-15 10:52:07
Temat: Re: świeży szpinak Mam nadzieję, iż
> przyświecają Ci podobne zasady :)
>
> Margola
>
Jasne, tym bardziej, ze szpinak był super.
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |