Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szpinak

Grupy

Szukaj w grupach

 

szpinak

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 39


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2005-12-11 12:57:22

Temat: Re: szpinak
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <dnh4ic$587$1@news.onet.pl>,
"bazyli4" <b...@p...onet.pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-A2D896.11362711122005@news.gazeta.pl...
>
>
> > Po co Ci szpimak do tego?
>
> Wówczas zyskuje smak - o dziwo szpinaku - to się naprawdę czuje!!! - i
> całość nie przypomina mi niedogotowanej trawy.

A bez szpinaku przypomina Ci niedogotowaną trawę?

Z innych potraw z

> czosnkiem - sałata: jedna duża główka sałaty, olej, dwie duże główki
> czosnku. Zjeść.
>
> :o)
>
> Pzdr
> Paweł
>
> PS 10 ząbków to nie są duże ilości czosnku, tylko średnie spośród
> stanów niskich...

Rozumiem, że przyprawiasz czosnek zieleniną. Tak też można. Jednak daje
to dość ubogie spektrum przyjemności kulinarnych.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2005-12-11 16:01:39

Temat: Re: szpinak
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> news:wlalos-5687F1.13511310122005@news.gazeta.pl...
>>
>>
>> > Co wy stale z tym czosnkiem do szpinaku?
>>
>>
>> Na ka?dy kilogram ?wie?ych li?ci dziesi?? du?ych z?bków. Tak jadam...
>
>Po co Ci szpimak do tego?
>
>W?adys?aw


Jak to? Dla koloru!

Pierz, co jakby zobaczyl zielony czosnek to jadlby na garscie
(garsci?)
(mozem krolik)
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2005-12-11 16:03:43

Temat: Re: szpinak
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> Po co Ci szpimak do tego?
>
>Wówczas zyskuje smak - o dziwo szpinaku - to si? naprawd? czuje!!! - i
>ca?o?? nie przypomina mi niedogotowanej trawy. Z innych potraw z
>czosnkiem - sa?ata: jedna du?a g?ówka sa?aty, olej, dwie du?e g?ówki
>czosnku. Zje??.
>
>:o)
>
>Pzdr
>Pawe?
>
>PS 10 z?bków to nie s? du?e ilo?ci czosnku, tylko ?rednie spo?ród
>stanów niskich...
>


A potem idziesz miedzy ludzi w duzej do nich bliskosci? JaKby co,
to przychodz tu, mam straszliwy katar i wszystko mi smakuje tak
samo - sianowato in ie czuje w ogole nic

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2005-12-11 22:38:30

Temat: Re: szpinak
Od: chrisfox <chrisfox@spam_na_drzewo_poczta.fm> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los napisał(a):

> Jak chcę silnych wrażeń, to robię aioli.

Ja też chcę ;)
Aioli? Można jakiś przepis ?

--
Pozdrawiam
Krzysztof M. Gajda
www.chrisfox.kolej.szczecin.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2005-12-12 11:07:55

Temat: Re: szpinak
Od: Gamon' <robaczyfka_M@LPA_gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc!

batory wrote:
> Bez jakiego? zagęszczenia? Je?li jeste? przeciwny ?mietanie czy jaju,
> chociaż m?ki troszkę? Toż to pacia wyjdzie co się będzie po talerzu
> rozlewać.
To zalezy, jaka mrozonke kupujesz :]
Tez nie zageszczam niczym i nie mam zadnej paci :)

Pozdrawiam,
robal.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2005-12-12 12:30:43

Temat: Re: szpinak
Od: "Misiek" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Nixe" <n...@f...peel> napisał w wiadomości
news:dnegd8$258k$1@news.mm.pl...
> W wiadomości <news:dneesr$n7q$1@news.onet.pl>
> Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> pisze:
>
> > Szpinak jest apetyczny wyłącznie w butelkowozielonym kolorze.
>
> A w życiu! Mnie właśnie straszono takim ciemnozielonym, niedoprawionym,
> jałowym szpinakiem.
> Dopiero jak mi mama w domu zrobiła porządny - z masełkiem, ze śmietaną, z
> czosnkiem, pieprzem, solą + jajko sadzone na boczku, to pokochałam szpinak
i
> kocham do dziś. Dzieciaki też nie przełkną szpinaku w kolorze trawy. Musi
> być zabielony.
>
> > Szpinak wykłada się do garnuszka z odrobiną masła i to się zagotowuje
> > (można wcześniej odlać nadmiar płynu).
> > Soli się i pieprzy do smaku. Dodaje się około dwóch ząbków czosnku na
> > jedno opakowanie mrożonki (czosnek usiekany lub przeciśnięty przez
> > wyciskacz do czosnku). Koniec.
>
> U nas śmietana musi być i basta.

A ja polecam dodać odrobinę kozieradki...
oprócz wszystkich przypraw które były tu podawane (zamiast soli hihihi)
A jeszcze jeden "trick"... po odlaniu wody ze szpinaku dodać odrobinę wywaru
z gotowania boczku (lub innej wędzonki)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2005-12-12 15:02:38

Temat: Re: szpinak
Od: Krzysztof <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

http://www.szpinak.prv.pl/

Polecam to miejsce. Byc moze kazdy(a) znajdzie cos dla siebie.
KK
--
Używam M2 - innowacyjnego klienta poczty wbudowanego w Operę:
http://www.opera.com/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2005-12-12 18:52:35

Temat: Re: szpinak
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-9235AE.13572211122005@news.gazeta.pl...


> A bez szpinaku przypomina Ci niedogotowaną trawę?

Nie, to szpinak mi przypomina niedogotowaną trawę ;o)


Pzdr
Paweł


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


39. Data: 2005-12-12 19:50:19

Temat: Re: szpinak
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <dnkgtp$72d$1@news.onet.pl>,
"bazyli4" <b...@p...onet.pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-9235AE.13572211122005@news.gazeta.pl...
>
>
> > A bez szpinaku przypomina Ci niedogotowaną trawę?
>
> Nie, to szpinak mi przypomina niedogotowaną trawę ;o)

To trafiłeś albo na podły szpinak, albo na dobrą trawkę.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ryby wrocław, geant (korona)
cannelloni
tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Kuchenka gazowa
jak ratowac "ajerkoniak"?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »