« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-30 07:11:49
Temat: tatarPotrzebuję przepis na dobrego tatara.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-30 20:29:27
Temat: Re: tatar
beata wrote:
>
> Potrzebuję przepis na dobrego tatara.
to chyba musisz się truszku w historii wstecz posunąć bo w XXI w w
Polszcze ino zasymilowane Tatary żyją
AE sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-30 20:52:17
Temat: Re: tatar
sadyl wrote:
> > Potrzebuję przepis na dobrego tatara.
>
> to chyba musisz się truszku w historii wstecz posunąć
No niech Ci będzie z innej beczki:
Kup sobie:
- plajster wołowiny
- konia
- siodło
reszta się sama zrobi :))
AE sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-30 21:12:04
Temat: Re: tatar
>
>> > Potrzebuj? przepis na dobrego tatara.
>>
>> to chyba musisz si? truszku w historii wstecz posun??
>
>No niech Ci b?dzie z innej beczki:
>Kup sobie:
>- plajster wo?owiny
>- konia
>- siod?o
>
>reszta si? sama zrobi :))
>
>AE sadyl
ale - nie kazden kun sie nada
Krysia (ojciec chrzestny byl dosc tatarski, ale bez kunia)
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-30 21:31:21
Temat: Re: tatarbeata napisał(a):
>
> Potrzebuję przepis na dobrego tatara.
My w Legnicy mawiamy "dobry tatar to martwy tatar".
Pozdrawiam
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-01 01:19:51
Temat: Re: tatar
beata wrote:
>
> Potrzebuję przepis na dobrego tatara.
Ludzie, kobieta na serio pyta, a wy co? Ja tam juz nie robilam od dawna,
bo sama jesc nie bede, a maz surowego hamburgera, glupi, nie zje.
A kiedyc to robilam tak:
Dobry kawalek wolowiny, najlepiej poledwice, zmielic, a wlasciwe,
zeskrobac nozem wzdluz wlokien, az bedzie mielone. Dodac soli, pieprzu,
odrobine dobrej oliwy, troche masla, zoltko, drobno posiekany konserwowy
ogorek, drobno posiekana cebule i doskonale wymieszac na rowna mase.
Podawac na talerzu w malych okraglych kupkach z wglebieniem, w ktore
wbija sie jeszcze jedno surowe zoltko. Podaje sie z malymi talerzykami z
cebula, konserwowym ogorkiem, kaparami, etc. jak kto lubi. Do tego
ciemny chleb i duzo masla. Ach, dawne czasy, lza sie w oku kreci...
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-01 01:20:15
Temat: Re: tatar
beata wrote:
>
> Potrzebuję przepis na dobrego tatara.
Ludzie, kobieta na serio pyta, a wy co? Ja tam juz nie robilam od dawna,
bo sama jesc nie bede, a maz surowego hamburgera, glupi, nie zje.
A kiedyc to robilam tak:
Dobry kawalek wolowiny, najlepiej poledwice, zmielic, a wlasciwe,
zeskrobac nozem wzdluz wlokien, az bedzie mielone. Dodac soli, pieprzu,
odrobine dobrej oliwy, troche masla, zoltko, drobno posiekany konserwowy
ogorek, drobno posiekana cebule i doskonale wymieszac na rowna mase.
Podawac na talerzu w malych okraglych kupkach z wglebieniem, w ktore
wbija sie jeszcze jedno surowe zoltko. Podaje sie z malymi talerzykami z
cebula, konserwowym ogorkiem, kaparami, etc. jak kto lubi. Do tego
ciemny chleb i duzo masla. Ach, dawne czasy, lza sie w oku kreci...
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-01 08:41:36
Temat: Re: tatar
Adam Moczulski wrote:
> My w Legnicy mawiamy "dobry tatar to martwy tatar".
No ale Wy macie szczególne uwarunkowania historyczne :))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-01 08:41:39
Temat: Re: tatarMagdalena Bassett napisał(a):
>
> > Potrzebuję przepis na dobrego tatara.
>
> Ludzie, kobieta na serio pyta, a wy co?
A my - DGCC.
> Ja tam juz nie robilam od dawna,
> bo sama jesc nie bede, a maz surowego hamburgera, glupi, nie zje.
> A kiedyc to robilam tak:
> Dobry kawalek wolowiny, najlepiej poledwice, zmielic, a wlasciwe,
> zeskrobac nozem wzdluz wlokien, az bedzie mielone. Dodac soli, pieprzu,
> odrobine dobrej oliwy, troche masla, zoltko, drobno posiekany konserwowy
> ogorek, drobno posiekana cebule i doskonale wymieszac na rowna mase.
> Podawac na talerzu w malych okraglych kupkach z wglebieniem, w ktore
> wbija sie jeszcze jedno surowe zoltko. Podaje sie z malymi talerzykami z
> cebula, konserwowym ogorkiem, kaparami, etc. jak kto lubi. Do tego
> ciemny chleb i duzo masla. Ach, dawne czasy, lza sie w oku kreci...
No i widzisz, ja bym tego nie uznał za dobre bez sporej dawki lubczyku.
Pozdrawiam
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-01 08:43:05
Temat: Re: tatar
Magdalena Bassett wrote:
> maz surowego hamburgera, glupi, nie zje.
Widziały gały co brały :))
A tera: daremne żale, próżny trud i bezsilne złorzeczenia :))))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |