« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2009-04-21 19:56:13
Temat: Re: trucizny cywilizacjiUżytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gsl6b2$9r5$1@inews.gazeta.pl...
> no spoko, akurat - ja 10 kg nabrałem, Ty zrzucisz, może to wyrówna szanse :P
>
jak zrzuce 10 to bez treningu powinienem 35 biegać...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2009-04-21 20:01:09
Temat: Re: trucizny cywilizacjiUżytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gsl6b2$9r5$1@inews.gazeta.pl...
> no spoko, akurat - ja 10 kg nabrałem, Ty zrzucisz, może to wyrówna szanse :P
>
no ale jak ma to wyrównać szanse jak Ty nie masz żadnych ? :) idź sobie na
stadion, gdzie bieżnia ma 400 metrów, zrób 25 kółek na maksa i przyznaj sie jak
daleko Ci do 40 minut...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2009-04-21 21:14:38
Temat: Re: trucizny cywilizacjigasper wrote:
> Użytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gsl6b2$9r5$1@inews.gazeta.pl...
>> no spoko, akurat - ja 10 kg nabrałem, Ty zrzucisz, może to wyrówna szanse
>> :P
>>
> jak zrzuce 10 to bez treningu powinienem 35 biegać...
nie lepiej niż 37, w zależności jeszcze od tego ile procent mięśni a ile
tłuszczu.
--
. Wegetarianizm i Ekologia - http://www.vegie.pl . Nie jestem lekarzem :P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2009-04-21 21:16:04
Temat: Re: trucizny cywilizacjigasper wrote:
> Użytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gsl6b2$9r5$1@inews.gazeta.pl...
>> no spoko, akurat - ja 10 kg nabrałem, Ty zrzucisz, może to wyrówna szanse
>> :P
>>
> no ale jak ma to wyrównać szanse jak Ty nie masz żadnych ? :) idź sobie na
> stadion, gdzie bieżnia ma 400 metrów, zrób 25 kółek na maksa i przyznaj
> sie jak daleko Ci do 40 minut...
przypuszczam, że w tej chwili około 5 minut, jako że w ogóle nie trenuję pod
ten dystans. A stadionu w moim mieście nie ma, w każdym razie nie takiego
gdzie jest wstęp wolny.
--
. Wegetarianizm i Ekologia - http://www.vegie.pl . Nie jestem lekarzem :P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2009-04-22 09:26:46
Temat: Re: trucizny cywilizacjiUżytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gsld2m$ima$2@inews.gazeta.pl...
> gasper wrote:
>
>> Użytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:gsl6b2$9r5$1@inews.gazeta.pl...
>>> no spoko, akurat - ja 10 kg nabrałem, Ty zrzucisz, może to wyrówna szanse
>>> :P
>>>
>> no ale jak ma to wyrównać szanse jak Ty nie masz żadnych ? :) idź sobie na
>> stadion, gdzie bieżnia ma 400 metrów, zrób 25 kółek na maksa i przyznaj
>> sie jak daleko Ci do 40 minut...
>
> przypuszczam, że w tej chwili około 5 minut
no widzisz, byś jadł jak człowiek to nie miałbys problemów - szczególnie polecam
masło :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2009-04-22 12:19:32
Temat: Re: trucizny cywilizacjigasper wrote:
>
> no widzisz, byś jadł jak człowiek to nie miałbys problemów - szczególnie
> polecam masło :)
jakbym przez ostatnie kilka lat nie unikał słońca, nie miałbym problemów.
--
. Wegetarianizm i Ekologia - http://www.vegie.pl . Nie jestem lekarzem :P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2009-04-22 12:36:57
Temat: Re: trucizny cywilizacji> Wiem, wkurza mnie, że teraz trzeba zsiadłe mleko kupować gotowe.
> Za komuny było mleko w szklanych 1L butelkach ze srebrnym lub złotym
> kapslem i to mleko zsiadało się bardzo dobrze :)
> Wtedy też szynka była prawdziwa, wędliny prawdziwe, masło prawdziwe.
> Jesuuuu, po co nam było obalać ten ustrój? ... czy po to, żeby teraz żyć w
> quasi-demokracji gdzie żywność jest oszustwem?!
>
Młodzi ludzie to nie wiedzą. Jak się znało smak prawdziwego mleka, to takie
z butelki trudno było przełknąć. Teraz jest nieco lepsze. Miałem okazję
sprawdzić, gdzie się mleko psuje. Chodziliśmy w mleczarni po zakładzłie i
próbowaliśmy z poszczególnych etapów produkcji. Wszędzie było niedobre.
Sprawdziliśmy to przywiezione cysterną i też niedobre. A od gospodarza było
dobre. Dziś wiem, że mleko nie schłodzone w ciągu pół godziny po udoju traci
smak. To wystarczy tylko trochę schłodzić, nie w lodzie i już działa.
Do wędlin, na przykład do kiełbasy dodawano do 30 procent słoniny, bo
dodawanie przetworów nie było wtedy jeszcze odpowiednio opracowane tak jak
teraz. Jak czytałem o średniowiecznych wojnach i płaceniu okupu to mi się
wydawało że teraz kraje słabsze już nie muszą się opłacać i okazuje się że
byłem w błędzie. Dobra jakość produktów kosztuje, a na to nie zawsze
starcza.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |