« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-05 12:27:51
Temat: truskawki - potrzebne infoWitam
Chodzi za mną konfitura truskawkowa, ale się zastanawiam, czy już się brać
za przetwory, czy jeszcze trochę poczekać. Chodzi mi głównie o ceny,
myślicie że jeszcze spadną? I czy może mi ktoś polecić w Warszawie jakiś
ryneczek, gdzie kupię tanie i ładne truskawki?
I jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
Myślicie, że warto przejść na żelujący? Ma ktoś doświadczenie i może
porównać? Z góry dzięki :-)
Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu :-)
Aldik
-- Dla świata jesteś nikim, ale dla kogoś możesz być całym światem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-05 12:53:59
Temat: Re: truskawki - potrzebne infoIn <c9se7u$in2$1@news.onet.pl> Aldona 'Aldik' Richter wrote:
> jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> Myślicie, że warto przejść na żelujący?
Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.
Władysław
--
Young men think old men are fools; but old men know young men are fools.
G. Chapman
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-05 13:57:29
Temat: Re: truskawki - potrzebne info"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:20040605145359703+0200@news.onet.pl...
> > jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> > Myślicie, że warto przejść na żelujący?
>
> Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.
Konfiturę :-)
Pozdrawiam serdecznie
Aldik
-- Dla świata jesteś nikim, ale dla kogoś możesz być całym światem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-05 14:24:29
Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:c9sjfv$a4m$1@news.onet.pl...
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> > Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.
>
> Konfiturę :-)
>
Wybacz Władzio pisze tó bez zrozumnienia, tyle ksiożek widział, że zbełtało
Mu to łba.
mi kado
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-05 16:23:58
Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w
wiadomości news:c9sjfv$a4m$1@news.onet.pl...
> Konfiturę :-)
IMHO do konfitury najlepsze sa truskawki bardzo dojrzałe, prawie
przejrzałe, słodkie i dobrze wygrzane w słońcu.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-05 17:22:36
Temat: Re: truskawki - potrzebne infoIn <c9sjfv$a4m$1@news.onet.pl> Aldona 'Aldik' Richter wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> news:20040605145359703+0200@news.onet.pl...
>> > jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
>> > Myślicie, że warto przejść na żelujący?
>>
>> Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.
>
> Konfiturę :-)
To w takim razie dodawanie cukru żelującego odpada.
Władysław
--
Da steh ich nun, ich armer Tor!
Und bin so klug als wie zuvor
Faust
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-06 21:41:36
Temat: Re: truskawki - potrzebne infono oczywiscie ze spadna najtaniej jest pod koniec czerwca
i cukier zawsze robiono na cukrze i tak jest najlepiej :)
Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:c9se7u$in2$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> Chodzi za mną konfitura truskawkowa, ale się zastanawiam, czy już się brać
> za przetwory, czy jeszcze trochę poczekać. Chodzi mi głównie o ceny,
> myślicie że jeszcze spadną? I czy może mi ktoś polecić w Warszawie jakiś
> ryneczek, gdzie kupię tanie i ładne truskawki?
> I jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> Myślicie, że warto przejść na żelujący? Ma ktoś doświadczenie i może
> porównać? Z góry dzięki :-)
>
> Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu :-)
>
> Aldik
>
> -- Dla świata jesteś nikim, ale dla kogoś możesz być całym światem.
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-07 09:32:01
Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
>
Moim zdaniem należy jeszcze poczekać. Na konfiturę nadają się raczej
drobniejsze i bardziej zwarte truskawki, takie wygrzane na słoneczku. No i
za jakieś 2-3 tygodnie z pewnością będą tańsze. Ja robię (jesli robię)
konfitury wyłącznie z truskawki o nazwie senga sengana popularnie zwanej
murzynką. Dojrzewają pod koniec okresu truskawkowego. Jeszcze nigdy nie
użyłam cukru żelującego, więc się nie wypowiadam.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-07 12:55:31
Temat: Re: truskawki - potrzebne info> I jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> Myślicie, że warto przejść na żelujący? Ma ktoś doświadczenie i może
> porównać?
Jak z cukrem żelującym, to będzie dzem, konfirury smaży się z samym cukrem.
Co do truskawek na przetwory, to zdecydowanie nalezy jeszcze poczekać,
przynajmniej tydzień.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |