Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia truskawki - potrzebne info

Grupy

Szukaj w grupach

 

truskawki - potrzebne info

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-06-05 12:27:51

Temat: truskawki - potrzebne info
Od: "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Chodzi za mną konfitura truskawkowa, ale się zastanawiam, czy już się brać
za przetwory, czy jeszcze trochę poczekać. Chodzi mi głównie o ceny,
myślicie że jeszcze spadną? I czy może mi ktoś polecić w Warszawie jakiś
ryneczek, gdzie kupię tanie i ładne truskawki?
I jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
Myślicie, że warto przejść na żelujący? Ma ktoś doświadczenie i może
porównać? Z góry dzięki :-)

Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu :-)

Aldik

-- Dla świata jesteś nikim, ale dla kogoś możesz być całym światem.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-06-05 12:53:59

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c9se7u$in2$1@news.onet.pl> Aldona 'Aldik' Richter wrote:


> jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> Myślicie, że warto przejść na żelujący?

Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.

Władysław


--
Young men think old men are fools; but old men know young men are fools.
G. Chapman

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-05 13:57:29

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:20040605145359703+0200@news.onet.pl...
> > jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> > Myślicie, że warto przejść na żelujący?
>
> Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.

Konfiturę :-)

Pozdrawiam serdecznie

Aldik

-- Dla świata jesteś nikim, ale dla kogoś możesz być całym światem.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-05 14:24:29

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: "mikado" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:c9sjfv$a4m$1@news.onet.pl...
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> > Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.
>
> Konfiturę :-)
>
Wybacz Władzio pisze tó bez zrozumnienia, tyle ksiożek widział, że zbełtało
Mu to łba.
mi kado

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-05 16:23:58

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w
wiadomości news:c9sjfv$a4m$1@news.onet.pl...
> Konfiturę :-)

IMHO do konfitury najlepsze sa truskawki bardzo dojrzałe, prawie
przejrzałe, słodkie i dobrze wygrzane w słońcu.

pozdr

cherokee

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-05 17:22:36

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c9sjfv$a4m$1@news.onet.pl> Aldona 'Aldik' Richter wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> news:20040605145359703+0200@news.onet.pl...
>> > jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
>> > Myślicie, że warto przejść na żelujący?
>>
>> Zależy, czy chcesz zrobiç konfiturę, czy też dżem lub marmoladę.
>
> Konfiturę :-)


To w takim razie dodawanie cukru żelującego odpada.

Władysław

--
Da steh ich nun, ich armer Tor!
Und bin so klug als wie zuvor
Faust

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-06 21:41:36

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: "Olka" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

no oczywiscie ze spadna najtaniej jest pod koniec czerwca
i cukier zawsze robiono na cukrze i tak jest najlepiej :)
Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:c9se7u$in2$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> Chodzi za mną konfitura truskawkowa, ale się zastanawiam, czy już się brać
> za przetwory, czy jeszcze trochę poczekać. Chodzi mi głównie o ceny,
> myślicie że jeszcze spadną? I czy może mi ktoś polecić w Warszawie jakiś
> ryneczek, gdzie kupię tanie i ładne truskawki?
> I jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> Myślicie, że warto przejść na żelujący? Ma ktoś doświadczenie i może
> porównać? Z góry dzięki :-)
>
> Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu :-)
>
> Aldik
>
> -- Dla świata jesteś nikim, ale dla kogoś możesz być całym światem.
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-07 09:32:01

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aldona 'Aldik' Richter" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
>
Moim zdaniem należy jeszcze poczekać. Na konfiturę nadają się raczej
drobniejsze i bardziej zwarte truskawki, takie wygrzane na słoneczku. No i
za jakieś 2-3 tygodnie z pewnością będą tańsze. Ja robię (jesli robię)
konfitury wyłącznie z truskawki o nazwie senga sengana popularnie zwanej
murzynką. Dojrzewają pod koniec okresu truskawkowego. Jeszcze nigdy nie
użyłam cukru żelującego, więc się nie wypowiadam.
Pozdrówka - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-07 12:55:31

Temat: Re: truskawki - potrzebne info
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> I jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem.
> Myślicie, że warto przejść na żelujący? Ma ktoś doświadczenie i może
> porównać?

Jak z cukrem żelującym, to będzie dzem, konfirury smaży się z samym cukrem.
Co do truskawek na przetwory, to zdecydowanie nalezy jeszcze poczekać,
przynajmniej tydzień.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Parowar
Wegetariańska książka kucharska
tajemnica chrupiących gofrów ?
przepis na salsę serową
Do belli o grzybach w Rzeszowie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »