Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tunczyk, kukurydza, majonez i juz?

Grupy

Szukaj w grupach

 

tunczyk, kukurydza, majonez i juz?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 45


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-12-09 13:30:36

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: Aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Sabina Redlarska napisał(a):
> Witam.
> Dalabym glowe, ze zajadalam sie kiedys taka salatka. Ale juz nie jestem
> pewna - czy to faktycznie jest juz dobre?
> Jadacie cos takiego?
>
Ja dodaję ryż - i już, smaczne.

PS. Groszek+kukurydza stosuję w sałatce z jajkami i selerem
konserwowanym - smaczne i szybkie.

--
Ania
Ladorusie: http://www.aniared.blog.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-12-09 13:31:42

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: "Myszaq" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sabina Redlarska" <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> napisał
w wiadomości news:1u692k4yo7r1m.137b1r7xv08ty$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 9 Dec 2005 13:38:12 +0100, Marek W. napisał(a):
>
> > no dodaj jeszcze groszek zielony oliwki posiekana cebulke...
>
> No wlasnie ani oliwki ani groszek nie ze wzgledu na mnie ale nie wchodza w
> gre :)
> Czy kukurydza z groszkiem to wogole pasuje?
> Bo mi sie zawsze kojarzylo, ze groszek to do salatki ziemniaczanej a
> kukurydza do ryzowej, takiej z papryka i czymstam jeszcze :)
>

Dodaj ogórka kiszonego, co pozwoli "zgubić" jałowy posmak sałatki i nada jej
charakterku.

Pozdrowionka
Myszaq

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-12-09 13:43:51

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 09 Dec 2005 14:30:36 +0100, Aniared napisał(a):

> PS. Groszek+kukurydza stosuję w sałatce z jajkami i selerem
> konserwowanym - smaczne i szybkie.

+ majonez i juz? :)

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-12-09 14:02:21

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: Aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Sabina Redlarska napisał(a):
> Dnia Fri, 09 Dec 2005 14:30:36 +0100, Aniared napisał(a):
>
>
>>PS. Groszek+kukurydza stosuję w sałatce z jajkami i selerem
>>konserwowanym - smaczne i szybkie.
>
>
> + majonez i juz? :)
>
Dokładnie tak. Groszek, kukurydza - po 1 puszce, seler - 1 słoik, tak z
5 jajek w kostkę i już. Nie jadłaś u mnie?

Chyba jaaadłaś :).

--
Ania
Ladorusie: http://www.aniared.blog.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-12-09 14:30:13

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 09 Dec 2005 15:02:21 +0100, Aniared napisał(a):

> Dokładnie tak. Groszek, kukurydza - po 1 puszce, seler - 1 słoik, tak z
> 5 jajek w kostkę i już. Nie jadłaś u mnie?
>
> Chyba jaaadłaś :).

Trudno mi powiedziec, cos mi sie kojarzy, ale Ty tyle tych roznych salatek
robisz, a kazda pyszna :)
Ostatnio wiem ze bralam przepis na taka z pekinskiej, selera i kukurydzy
chyba.
W kazdym razie na ta powyzsza juz skladniki zamowilam i bedzie jutro :)

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-12-09 14:59:41

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: "trisza" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Sabina Redlarska" <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> napisal
w wiadomosci news:13hutwuuh33e5$.1gsiqotqyfxc5.dlg@40tude.net...
> Witam.
> Dalabym glowe, ze zajadalam sie kiedys taka salatka. Ale juz nie jestem
> pewna - czy to faktycznie jest juz dobre?
> Jadacie cos takiego?
>
> --
> Sabina

Witam ,
ja dodaje mandarynki z puszki , ew. równiez z puszki pokrojone brzoskwinie
lub ananasa wg upodobania ,
z przypraw to troche zmielonego bialego pieprzu
pozdrawiam
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-12-09 15:12:21

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Dalabym glowe, ze zajadalam sie kiedys taka salatka. Ale juz nie jestem
> pewna - czy to faktycznie jest juz dobre?
> Jadacie cos takiego?

POLECAM :

6 jajek
10 dag zóltego sera
1 puszka tunczyka w sosie wlasnym
1 majonez
3 czerwone cebule
1 puszka kukurydzy

Ukladac warstwami:

1. Bialka jajek zetrzec na duzych oczkach
2. zólty ser na tarce drobnej
3. 1/2 tunczyka rozkruszyc
4. 1/2 majonezu
5. kukurydza
6. cebula posiekana drobno
7. 1/2 tunczyka - rozkruszyc
8. 1/2 majonezu
9. Zóltka jajek zetrzec na na drobnej tarce (miazga) i rozsypac


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-12-09 17:14:04

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-12-09 14:26:35 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Jerz* skreślił te oto słowa:


> A ja zamiast prowansalskich dosypalbym oregano, bazylie i troche lagodnej
> papryki. No i pieprz oczywiscie.

Oregano wchodzi w skład prowansalskich.
Jak prowansalskie to nie bazylia - to dwie zupełnie rózne bajki.
A słodka papryka to chyba dla koloru w takim zestawie.

Ale rozumiem, że niektórzy wszystko vegetą doprawiają, i im smakuje ;>

--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

*psy mają właścicieli, koty mają służących*
http://www.voila.pl/7ufx3/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-12-09 17:39:48

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: "_Madzik_" <i...@w...WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

a my robimy tak :
tuńczyk w oleju
ryż
kukurydza z puszki
ser żółty
papryka konserwowa
majonez
sół i pieprz
i pycha jest !!

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-12-09 17:47:41

Temat: Re: tunczyk, kukurydza, majonez i juz?
Od: "Tomaso Burkaso" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> >> O, cytryna.
> >> A przyprawy jakie radzisz? Mam od niedawna mlynek do pieprzu i
zamierzam
> >> go
> >> zastosowac, ale czy jakies przyprawy bardziej wymyslne?
> >>
> >
> > Zacznij bez przypraw, tunczyk ma na tyle zdecydowany smak, a w majonezie
> > powinno byc co nieco soli, wiec jak dla mnie by wystarczylo.
> > Potem ew. pieprz, jakies ziola (np. mieszanka prowansalskich).
> >
> > th
>
> A ja zamiast prowansalskich dosypalbym oregano, bazylie i troche lagodnej
> papryki. No i pieprz oczywiscie.
>
Aj zapomniałeś o kuminie i Gaaram Masali, jednakoważ tę ostatnią należy
dosypać zanim zaaplikujemy sos Worchester.
Będzie pycha
Tomaso


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kuchenka gazowa
jak ratowac "ajerkoniak"?
Karpie.
Re: papierowe foremki do ....
Lodówka, uszkodzenie, pytanie.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »