« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-01 20:07:53
Temat: w spiżarce mam patisona i kabaczkahej
ma w spiżarce mam 1 patiosona i 1 kabaczka
w czym tkwi szkopuł
- to tylko po 1 małej sztuce
- szczerze pisząc :-) - one nie są za bardzo dojrzałe (moja ukochana tesiowa
łikendami jest małorolną, i pośpieszyła się ze zerwaniem jeszcze nie za
bardzo dojrzałych warzyw) - patioson nie jest biały (chociaż to też zależy
od odmainy), kabaczek stardy jasnozielony
a że u nas nic się w domu nie marnuje - to chcę je wykorzystać, tylko po
prostu nie wiem co zrobić z takimi ilościami
kabaczek -wielkośc średnia
patson - jak główka kalafiora
jeżeli mozęcie podrzucić jakiś pomysł byłabym wdzięczna
dobrej nocny
Paulina
--
----------------------------------------------------
-----------
Paulina i Ola 18.06.2003
http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-02 08:19:33
Temat: Re: w spiżarce mam patisona i kabaczka
Użytkownik "wojus" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cejioh$8n2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> hej
>
> ma w spiżarce mam 1 patiosona i 1 kabaczka
> w czym tkwi szkopuł
> - to tylko po 1 małej sztuce
> - szczerze pisząc :-) - one nie są za bardzo dojrzałe (moja ukochana
tesiowa
> łikendami jest małorolną, i pośpieszyła się ze zerwaniem jeszcze nie za
> bardzo dojrzałych warzyw) - patioson nie jest biały (chociaż to też zależy
> od odmainy), kabaczek stardy jasnozielony
Nie wiem, jak z kabaczkiem, ale myslę, że tak jak z cukinią, im wcześniej
(im mniejsza) zerwana tym lepsza...
Pozdrawiam, A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-02 08:35:08
Temat: Re: w spiżarce mam patisona i kabaczkawojus napisał(a):
> a że u nas nic się w domu nie marnuje - to chcę je wykorzystać, tylko po
> prostu nie wiem co zrobić z takimi ilościami
> kabaczek -wielkośc średnia
> patson - jak główka kalafiora
>
> jeżeli mozęcie podrzucić jakiś pomysł byłabym wdzięczna
> dobrej nocny
> Paulina
Proponuję Ci pociachać cukinię i kabaczka, wrzucić do gara z 2 kg
pomidorów i podsmażoną odrobiną kiełbasy. Bardzo dobrze udaje Leczo.
--
Magdalena "Claygirl" Wójcik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |