Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia w spiżarce mam patisona i kabaczka

Grupy

Szukaj w grupach

 

w spiżarce mam patisona i kabaczka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-01 20:07:53

Temat: w spiżarce mam patisona i kabaczka
Od: "wojus" <w...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

hej

ma w spiżarce mam 1 patiosona i 1 kabaczka
w czym tkwi szkopuł
- to tylko po 1 małej sztuce
- szczerze pisząc :-) - one nie są za bardzo dojrzałe (moja ukochana tesiowa
łikendami jest małorolną, i pośpieszyła się ze zerwaniem jeszcze nie za
bardzo dojrzałych warzyw) - patioson nie jest biały (chociaż to też zależy
od odmainy), kabaczek stardy jasnozielony

a że u nas nic się w domu nie marnuje - to chcę je wykorzystać, tylko po
prostu nie wiem co zrobić z takimi ilościami
kabaczek -wielkośc średnia
patson - jak główka kalafiora

jeżeli mozęcie podrzucić jakiś pomysł byłabym wdzięczna
dobrej nocny
Paulina

--
----------------------------------------------------
-----------
Paulina i Ola 18.06.2003
http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-02 08:19:33

Temat: Re: w spiżarce mam patisona i kabaczka
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wojus" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cejioh$8n2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> hej
>
> ma w spiżarce mam 1 patiosona i 1 kabaczka
> w czym tkwi szkopuł
> - to tylko po 1 małej sztuce
> - szczerze pisząc :-) - one nie są za bardzo dojrzałe (moja ukochana
tesiowa
> łikendami jest małorolną, i pośpieszyła się ze zerwaniem jeszcze nie za
> bardzo dojrzałych warzyw) - patioson nie jest biały (chociaż to też zależy
> od odmainy), kabaczek stardy jasnozielony

Nie wiem, jak z kabaczkiem, ale myslę, że tak jak z cukinią, im wcześniej
(im mniejsza) zerwana tym lepsza...
Pozdrawiam, A.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-02 08:35:08

Temat: Re: w spiżarce mam patisona i kabaczka
Od: Claygirl <c...@s...tlen.pl> szukaj wiadomości tego autora

wojus napisał(a):

> a że u nas nic się w domu nie marnuje - to chcę je wykorzystać, tylko po
> prostu nie wiem co zrobić z takimi ilościami
> kabaczek -wielkośc średnia
> patson - jak główka kalafiora
>
> jeżeli mozęcie podrzucić jakiś pomysł byłabym wdzięczna
> dobrej nocny
> Paulina

Proponuję Ci pociachać cukinię i kabaczka, wrzucić do gara z 2 kg
pomidorów i podsmażoną odrobiną kiełbasy. Bardzo dobrze udaje Leczo.


--
Magdalena "Claygirl" Wójcik

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

filety śledziowe - inaczej
[USA] Pytanie o polski sklep - okolice Pensacola FL lub Gulf Shores AL.
sos słodko-kwaśny?
Mleko skondensowane-studzenie
pizzeria w W-wie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »