Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wafle

Grupy

Szukaj w grupach

 

wafle

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-14 07:19:17

Temat: wafle
Od: "Kasia" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam pytanie, jak zrobić polewe do wafli z mleka skondensowanego. Wiem tylko
tyle że trzeba długo gotować. Pomóżcie.
Kasia z Wrocka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-14 07:45:20

Temat: Re: wafle
Od: "rene" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Mam pytanie, jak zrobić polewe do wafli z mleka skondensowanego. Wiem
> tylko
> tyle że trzeba długo gotować. Pomóżcie.

puszkę gotować około 3h, ostudzić i smarować wafla. druga wersja dodać do
mleka posiekane drobno orzeszki ziemne i smarować. trzecia wersja masło
utrzeć na puch dodać mleko utrzeć i smarować. czwarta archiwum grupy, ten
temat był wielokrotnie poruszany
pozdrawiam
--
rene
"Człowiek jest stworzony do szczęścia; cierpienie trzeba zwalczać i niszczyć
jak tyfus i ospę"
/Stefan Żeromski/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 08:12:56

Temat: Re: wafle
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

rene wrote:
>>Mam pytanie, jak zrobić polewe do wafli z mleka skondensowanego. Wiem
>>tylko
>>tyle że trzeba długo gotować. Pomóżcie.
>
>
> puszkę gotować około 3h, ostudzić i smarować wafla. druga wersja dodać do
> mleka posiekane drobno orzeszki ziemne i smarować. trzecia wersja masło
> utrzeć na puch dodać mleko utrzeć i smarować. czwarta archiwum grupy, ten
> temat był wielokrotnie poruszany
> pozdrawiam

Jeszcze jest wersja z duza dawka spirytusu - uzywam do mazurkow ;)

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 11:20:14

Temat: Re: wafle
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:41971306.4080505@poczta.onet.pl...
> rene wrote:
>>>Mam pytanie, jak zrobić polewe do wafli z mleka skondensowanego.
>>>Wiem tylko
>>>tyle że trzeba długo gotować. Pomóżcie.
>>
>>
>> puszkę gotować około 3h, ostudzić i smarować wafla. druga wersja
>> dodać do mleka posiekane drobno orzeszki ziemne i smarować. trzecia
>> wersja masło utrzeć na puch dodać mleko utrzeć i smarować. czwarta
>> archiwum grupy, ten temat był wielokrotnie poruszany
>> pozdrawiam

A ja tylko dodam że można gotować krócej, ja gotuję 1,5 godz.
maksymalnie. Zupełnie wystarcza. A ostatnio udało mi się kupić takie
mleko w puszce tylko czekoladowe - tez dobre wychodzi

Pozdrawiam
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 14:44:13

Temat: Re: wafle
Od: "Anna 'Akna' Strzyżewska" <akna@[nospam]gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kasia" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cn70th$2bb$1@opal.futuro.pl...
> Mam pytanie, jak zrobić polewe do wafli z mleka skondensowanego. Wiem
> tylko
> tyle że trzeba długo gotować. Pomóżcie.
> Kasia z Wrocka

i pamiętaj, że mleko ma być słodzone skondensowane :-)

Akna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 17:07:54

Temat: Re: wafle
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Anna 'Akna' Strzyżewska, sącząc kawkę, wyklepał:


> i pamiętaj, że mleko ma być słodzone skondensowane :-)

I podobno trzeba przedziurkować puszkę, bo inaczej wybucha, to prawda?

Krusz.

--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 17:16:32

Temat: Re: wafle
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kruszyzna" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cn83ch$9sn$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik Anna 'Akna' Strzyżewska, sącząc kawkę, wyklepał:
>
>
>> i pamiętaj, że mleko ma być słodzone skondensowane :-)
>
> I podobno trzeba przedziurkować puszkę, bo inaczej wybucha, to
> prawda?
>
> Krusz.
>
Ja nie dziurkuje, mleko gotuje od kilku lat i żyję do dziś - nigdy nic
nie wybuchło. Ale może nie zaszkodzi jak podziurkujesz

Ania

--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 17:21:53

Temat: Re: wafle
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Kruszyzna wrote:
> Użytkownik Anna 'Akna' Strzyżewska, sącząc kawkę, wyklepał:
>
>
>
>>i pamiętaj, że mleko ma być słodzone skondensowane :-)
>
>
> I podobno trzeba przedziurkować puszkę, bo inaczej wybucha, to prawda?

Nieprawda ;) Wystarczy, ze bedziesz pilnowac zeby sie woda nie
wygotowala, blacha puszki jest wystarczajaco mocna, zeby wytrzymac takie
cisnienie.

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 19:23:49

Temat: Re: wafle
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 14 Nov 2004 18:07:54 +0100, Kruszyzna
<k...@g...pl> wrote:

>Użytkownik Anna 'Akna' Strzyżewska, sącząc kawkę, wyklepał:
>
>
>> i pamiętaj, że mleko ma być słodzone skondensowane :-)
>
>I podobno trzeba przedziurkować puszkę, bo inaczej wybucha, to prawda?
>
>Krusz.


Nooo, to wtedy to to dopiero sie bedzie wylewac. zamkneta ma byc
puszka, ale zanurzona porzadnie w wodzie, a potem schlodzona i
dopiero otwarta. inaczej wylatuje wszystko straszliwie. jak
wulkan

pierz

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-14 22:18:16

Temat: Re: wafle
Od: Katarzyna Kulpa <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 14 Nov 2004 18:07:54 +0100, Kruszyzna <k...@g...pl> wrote:
: Użytkownik Anna 'Akna' Strzyżewska, sącząc kawkę, wyklepał:
:
:
: > i pamiętaj, że mleko ma być słodzone skondensowane :-)
:
: I podobno trzeba przedziurkować puszkę, bo inaczej wybucha, to prawda?

nie!!! niech cie reka boska broni :)
nic nie przedziurkowuj. pilnuj, zeby sie woda nie wygotowala, puszka ma byc
zanurzona, a przed otwarciem poczekaj, az przestygnie!

kasica
--
"Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
- W.Szymborska

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

tort z marcepanem, lukrem
Pyszne - ale jek nie ma się warzyć??
Rolada
mleko skondensowane
babka maślana

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »