Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia warzywa w occie - jak długo?

Grupy

Szukaj w grupach

 

warzywa w occie - jak długo?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-09-20 16:09:45

Temat: warzywa w occie - jak długo?
Od: Yarael Poof <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Chcę spróbować zrobić warzywa w occie (ogórki konserwowe i co tam
popadnie). Przepisy różne mam, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji
po jakim czasie są "do jedzenia".
Ogórki kwaszone (kiszone) no to się ukiszą co widać słychać i czuć :)
A po jakim czasi e np. ogórki konserwowe są konserwowe?

Maciej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-09-20 16:29:04

Temat: Re: warzywa w occie - jak długo?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 20 Sep 2011 18:09:45 +0200, Yarael Poof napisał(a):

> Witam.
> Chcę spróbować zrobić warzywa w occie (ogórki konserwowe i co tam
> popadnie). Przepisy różne mam, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji
> po jakim czasie są "do jedzenia".
> Ogórki kwaszone (kiszone) no to się ukiszą co widać słychać i czuć :)
> A po jakim czasi e np. ogórki konserwowe są konserwowe?
>

Po zapasteryzowaniu i ostygnięciu :-)


--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-09-22 20:20:28

Temat: Re: warzywa w occie - jak długo?
Od: "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Yarael Poof" <m...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:j5ads7$97c$1@news.icpnet.pl...
> Witam.
> Chcę spróbować zrobić warzywa w occie (ogórki konserwowe i co tam
> popadnie). Przepisy różne mam, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji po
> jakim czasie są "do jedzenia".
> Ogórki kwaszone (kiszone) no to się ukiszą co widać słychać i czuć :)
> A po jakim czasi e np. ogórki konserwowe są konserwowe?
>
zaczynaja byc dobre po ca. miesiacu, smak stabilizuje sie ok 2 mies po
zrobieniu.
zamiast konserwowych, polecam saladke szwedzka. ;-)
dobrze zrobione moga lezec latami. oczywiscie bez slonca i skokow
temperatury.
ja trzymam w boxie w podziemnym garazu - idealne warunki.

oczywiscie, rad kulinarnych grubej berty nie polecam, to dobre dla swini
conajwyzej.

Alex.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2011-09-22 20:35:25

Temat: Re: warzywa w occie - jak długo?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Sep 2011 22:20:28 +0200, Alex D. B. napisał(a):

> saladke
> boxie
> conajwyzej

Pisać się naucz, tłuczku.


--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2011-09-22 21:01:50

Temat: Re: warzywa w occie - jak długo?
Od: "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:o0psmq8dn6az.14cpef7o086f5.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 22 Sep 2011 22:20:28 +0200, Alex D. B. napisał(a):
>
>> saladke
>> boxie
>> conajwyzej
>
> Pisać się naucz, tłuczku.
>
posrana vista ciebie oczekowywuje.
wez zrob dobry uczynek i dolacz.


Alex.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2011-09-23 17:28:20

Temat: Re: warzywa w occie - jak długo?
Od: "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Robson" <r...@...pl> napisał w wiadomości
news:j5hcv6$glr$1@news.onet.pl...
>
>> zamiast konserwowych, polecam saladke szwedzka. ;-)
>
> Oburzasz się na cukier w jagodach i żurawinie (ja z tego nie zrezygnuję,
> nie będę zabijał witamin pasteryzowaniem, a je się ich jednorazowo 1-2
> łyżeczki, a lodów?), a jednocześnie ładujesz tłustą śmietanę i cukier do
> już słodkich owoców na lody.
>
ja???

> A masz sprawdzony przepis na sałatkę szwedzką? Tę akurat bardzo lubię.
>

ja robie tak:

3 kg ogorkow pokrojonych w plasterki (ca 1mm)
(w ramach wydziwiania mozna kroic nie w poprzek a wzdloz.)
25dkg cebuli
3/4 szklanki octu
pol szklanki cukru (mozna ciut wiecej - na smak zalewa ma byc "za kwasna i
za slodka")
1,5 lyzeczki soli


wymieszac wszystko, odstawic na godzine lub wiecej (zeby ogorki troche
zmiekly)
wladowac do sloikow.
dodac pare ziarenek pieprzu, gorczycy i lisc laurowy.
opcjonalnie ziele angielskie, ja nie daje.

ja uzywam sloikow ok 300ml, i pasteryzuje 10 min

po miesiacu jest juz dobra ;-)


Alex.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

melizanka
Cykoria angielska toffi.
Oszukane i te warte zainteresowania (mimo niskiej ceny) produkty
kabanosy z biedry
kasza poszukiwana

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »