Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wędzenie kurczaka, mięsa Re: wędzenie kurczaka, mięsa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: wędzenie kurczaka, mięsa

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "eM eL" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: wędzenie kurczaka, mięsa
Date: Mon, 14 Jun 2004 15:33:52 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 36
Message-ID: <cakgh0$2nk$1@inews.gazeta.pl>
References: <0...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dialup-4.155.66.10.Dial1.Baltimore1.Level3.net
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1087227232 2804 172.20.26.237 (14 Jun 2004 15:33:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Jun 2004 15:33:52 +0000 (UTC)
X-User: badbatz
X-Forwarded-For: 172.20.6.161
X-Remote-IP: dialup-4.155.66.10.Dial1.Baltimore1.Level3.net
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204667
Ukryj nagłówki

sławek <s...@g...pl> napisał(a):

> z wędzeniem ryb jakoś mi wyszło , ale czy ktoś z grupowiczów podał by
przepis
> jak przygotować kurczaka do wędzenia, czy tro tez ma być solanka, alby do
> karkóweczki, jak to przygotować. W internecie nic konkretnego nie mozna
znaleść
>

Osobiscie nie przepadama za kurczakami moczonymi w solance ale mozna tez
wedzic np. tak.
4 lyzki octu z jablek
2 lyzki oleju warzywnego
4 zabki czosnku przpuszczonego przez praske
lyzka soli
lyzeczka czarnego piperzu
lyzeczka cukru (brazowy jest OK)

Kurcze porzadnie umyc, wysuszyc i natrzec tym roztworem na zewnatrz i w
srodku. Wstawic do lodowki na 2-3 godziny.

Duza cebule drobno posiekac i zmieszac z puszka piwa.

Wedzarnie rozgrzac, gdy jest gotowa postawic duza blaszanke napelniona piwem
z cebula bezposrednio pod kurczakiem. Wedzic ok. 4 godzin w dobrze
zamknietej wedzarni (czym mniejszej - tym lepiej) az skora bedzie ciemna,
mieso rozowe a z naklutego gleboko kurczaka wyplynie bezbarwny sos. Dolewac
piwa do blaszanki gdy wyparuje. Z praktyki wiem ze wychodzi 6 puszek piwa -
3-4 dla gotujacego i dwie-trzy do kurczakow :-)

--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
><5 out of 3 people don't understand statistics><

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?