Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wieprzowina z Aldi Re: wieprzowina z Aldi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: wieprzowina z Aldi



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!news.eternal-september
.org!.POSTED!not-for-mail
From: Pszemol <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: wieprzowina z Aldi
Date: Tue, 14 Feb 2017 09:15:15 -0600
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 39
Message-ID: <o7v6qm$dn4$1@dont-email.me>
References: <o7uqec$hc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<o7v0lr$o01$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="6ab40751e3833f48dd03bbf5157927ff";
logging-data="14052";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1/Kq80UpMP5NlvGF8BcsHR9"
User-Agent: NewsTap/5.2.2 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:hd51NK9wntUF9ISMGByKeHeHfqU= sha1:RurHYuWf4+W376OjcvjL+V2ffrw=
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:375681
Ukryj nagłówki

Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan Pszemol napisał:
>
>>>> Studiuję etykietkę, a tam informacja, że mięso
>>>> ma dodane do 12% słonej wody:
>>>>
>>>> http://flic.kr/p/S3UVuA
>>>> http://flic.kr/p/RSY5xf
>>>>
>>>> U Was też tak robią?
>>>
>>> U mnie nie. W każdym razie nie piszą o tym.
>>
>> Ciekawe... Wiem że do wędlin w Polsce się dodaje (szynka)
>> ale pierwszy raz do mnie dotarło że w surowym mięsie mogą
>> być takie dodatki. Ciekawe jak robi Aldi u Niemców....
>
> Nasi praojce też solili surowe mięso celem dłuższego przechowania.
> Ale już jakiś czas temu odeszliśmy od tej tradycji. W Ameryce może
> ona trwać dłużej.

Oj, chyba wiem o czym mówisz - i faktycznie jest tutaj dostępna w sklepach
szynka konserwowana solą, ale to są zupełnie inne stężenia soli - raz
kupiłem coś takiego dawno temu z ciekawości ale nie umiałem sobie z tym
poradzić - było to absolutnie nasączone solą, chyba przeznaczone do
długiego moczenia i odsalania przed gotowaniem/konsumpcją.

Coś podobnie wygladajacego do tego boczku:
https://www.walmart.com/ip/Smithfield-Olde-World-Cur
e-Quarter-Slab-Country-Pepper-Bacon/133554282?wmlspa
rtner=wlpa&selectedSellerId=431&adid=222222222280611
51147

Jestem pewny że dobry kucharz wiedziałby co z tym zrobić aby było smacznie
i zdrowo, ale ja dobrym kucharzem nie jestem :-)

W przypadku tych wczoraj kupionych kotletów jest tylko, hmm ... można
powiedzieć "słonawa nuta", i myślę ż następnym razem nie posolę nic i
ocenię znowu. Kupiłem dwa opakowania więc zrobię mój test numer 2 bez
solenia :-)

Czy jest jakiś sklep Aldi w Krakowie?

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.02 Jarosław Sokołowski
14.02 Pszemol
14.02 Pszemol
14.02 Jarosław Sokołowski
12.03 XL
15.03 XL
NIedobra zilona herbata - jak ją zużyć?
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Grzyby do suszenia
Robię sam masło
Pytanie do Krakusów lubiących węgierskie smaki
Grzyby marynowane po ikselsku.
Coś do chleba ze słoika.
Powidła.
Kiszone jabłka.
Orkan.
Zupa krem z dyni
Takie tam o glutenie
Pizza wegetariańska.
Oszustwa hipermarketów.
Młody piernik
NIedobra zilona herbata - jak ją zużyć?
Róża- jaką kupic
Przemysł pogardy
back to the future cz. 1458751874315
Cudze chwalicie...
,,Wyklęty".
Islam w masonerii, masoneria w islamie. dr Krajski
Gasper Nkhata bay
Czy zmiana czasu jest dobra?
aA
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Głupota Petru
Jarosław Kaczyński
Dziś rocznica Fatimy
Grzyby do suszenia


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X