Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wieprzowina z Aldi Re: wieprzowina z Aldi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: wieprzowina z Aldi

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!news.eternal-september
.org!.POSTED!not-for-mail
From: Pszemol <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: wieprzowina z Aldi
Date: Tue, 14 Feb 2017 09:15:15 -0600
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 39
Message-ID: <o7v6qm$dn4$1@dont-email.me>
References: <o7uqec$hc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<o7v0lr$o01$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="6ab40751e3833f48dd03bbf5157927ff";
logging-data="14052";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1/Kq80UpMP5NlvGF8BcsHR9"
User-Agent: NewsTap/5.2.2 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:hd51NK9wntUF9ISMGByKeHeHfqU= sha1:RurHYuWf4+W376OjcvjL+V2ffrw=
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:375681
Ukryj nagłówki

Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan Pszemol napisał:
>
>>>> Studiuję etykietkę, a tam informacja, że mięso
>>>> ma dodane do 12% słonej wody:
>>>>
>>>> http://flic.kr/p/S3UVuA
>>>> http://flic.kr/p/RSY5xf
>>>>
>>>> U Was też tak robią?
>>>
>>> U mnie nie. W każdym razie nie piszą o tym.
>>
>> Ciekawe... Wiem że do wędlin w Polsce się dodaje (szynka)
>> ale pierwszy raz do mnie dotarło że w surowym mięsie mogą
>> być takie dodatki. Ciekawe jak robi Aldi u Niemców....
>
> Nasi praojce też solili surowe mięso celem dłuższego przechowania.
> Ale już jakiś czas temu odeszliśmy od tej tradycji. W Ameryce może
> ona trwać dłużej.

Oj, chyba wiem o czym mówisz - i faktycznie jest tutaj dostępna w sklepach
szynka konserwowana solą, ale to są zupełnie inne stężenia soli - raz
kupiłem coś takiego dawno temu z ciekawości ale nie umiałem sobie z tym
poradzić - było to absolutnie nasączone solą, chyba przeznaczone do
długiego moczenia i odsalania przed gotowaniem/konsumpcją.

Coś podobnie wygladajacego do tego boczku:
https://www.walmart.com/ip/Smithfield-Olde-World-Cur
e-Quarter-Slab-Country-Pepper-Bacon/133554282?wmlspa
rtner=wlpa&selectedSellerId=431&adid=222222222280611
51147

Jestem pewny że dobry kucharz wiedziałby co z tym zrobić aby było smacznie
i zdrowo, ale ja dobrym kucharzem nie jestem :-)

W przypadku tych wczoraj kupionych kotletów jest tylko, hmm ... można
powiedzieć "słonawa nuta", i myślę ż następnym razem nie posolę nic i
ocenię znowu. Kupiłem dwa opakowania więc zrobię mój test numer 2 bez
solenia :-)

Czy jest jakiś sklep Aldi w Krakowie?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.02 Jarosław Sokołowski
14.02 Pszemol
14.02 Pszemol
14.02 Jarosław Sokołowski
12.03 XL
15.03 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.