Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wieprzowina z Aldi Re: wieprzowina z Aldi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: wieprzowina z Aldi



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!goblin2!g
oblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!un
t-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: wieprzowina z Aldi
References: <o7uqec$hc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<o7v0lr$o01$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<o7v6qm$dn4$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<o7v9be$mvi$1@dont-email.me>
Organization: : : :
Date: Tue, 14 Feb 2017 17:21:44 +0100
User-Agent: slrn/1.0.3 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 43
NNTP-Posting-Host: 77-253-217-116.static.ip.netia.com.pl
X-Trace: 1487089304 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15192 77.253.217.116:56778
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:375685
Ukryj nagłówki

Pan Pszemol napisał:

>>> Jestem pewny że dobry kucharz wiedziałby co z tym zrobić aby było
>>> smacznie i zdrowo, ale ja dobrym kucharzem nie jestem :-)
>>
>> Kucharz nie tyle odsalał przed gotowaniem, lecz gotował w tym właśnie
>> celu. Powstawał przy tym rozsoł jako jeden z produktów rozsalania.
>> A temu wywarowi z czasem uproszczono nazwę na "rosoł" lub "rosół".
>
> O, to bardzo ciekawe co mówisz...
> Czyli takie solone szyneczki i boczusie, szczelnie zafoliowane, można
> zabrać do plecaka na wielodniową wycieczkę w góry, pod warunkiem że
> ma się ze sobą kociołek do gotowania rozsołu :-))) A co z tym rozsołdm
> można zrobić? Nie będzie zbyt słony na np krupnik? :-)))

Praojce zabierali takie rzeczy nawet na wielomiesięczne wycieczki ku
grodom okolicznym. Większe ilości miąs solono choćby wtedy, gdy na
wroga trzeba było się sposobić. Krupy na sucho przechowują się długo.

>>> W przypadku tych wczoraj kupionych kotletów jest tylko, hmm ... można
>>> powiedzieć "słonawa nuta", i myślę ż następnym razem nie posolę nic i
>>> ocenię znowu. Kupiłem dwa opakowania więc zrobię mój test numer 2 bez
>>> solenia :-)
>>
>> To może być jakoś związane z procesem rozmrażania przed paczkowaniem
>> i sprzedażą.
>
> A' propos rozmrażania i paczkowania, na tej samej etykiecie oroducent
> sugeruje aby do 22 lutego skonsumować albo **zamrozić**. Czyli potwierdza
> się teza, że jeśli rozmrożone mięso było cały czas w lodówce, zimne, to
> można śmiało zamrozić ponownie...

Różnie o tym mówią. Ale skoro dziczyznę poddaje się wielokrotnym cyklom
mrożenia i rozmrażania, żeby przy tym skruszała, to może świni też to nie
zaszkodzi.

Jarek

--
-- Mości książę, wolałbym i ja nie być puszczykiem,
bo mi ta wiadomość przez usta nie chce się przecisnąć.
-- Co się stało? Mów!
-- Bar... wzięty!

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.03 XL
15.03 XL
Szkodliwe pralki
Jaki termos obiadowy?
Co zrobić poświątecznie?
Re: FREE CLASSIFIEDS
Apply for real passports, visa, driver's license, ID, etc
Wielkanoc, Dzień Słońca..
Kuchenka gazowa pod szkłem
odżywanie a charakter człowieka
Sai Baba o odżywianiu
Różne żołądki - Europa dwóch prędkości
jaka maszyna ?
co zrobić z 'kipiącym' miodem
Magiczny tróikącik ze strzałkami i z cyferką w środku...
Mlekomat - zakup 16 l mleka?
Przystawka tarka do ziemniaków w Zelmerze
Szkodliwe pralki
Szkodliwe pralki
Godność
rynna - liscie
wykopany rów na działce - regeneracja trawy
Kiedy wreszcie??
Teoria LeoTara w świetle Anty-Edypa
Kiedy ten maj?
Co to był za film?
Czy mi się wydaje
Co Macierewicz ma na Kaczyńskiego?
KOMUCH MACIEREWICZA DAŁ DYLA DO USA.
halogen na czujnik ruchu nad garazem
Taśma silikonowa uszczelniająca - jak użyć?
Jaki termos obiadowy?


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X