Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wieprzowina z Aldi Re: wieprzowina z Aldi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: wieprzowina z Aldi

« poprzedni post następny post »
Data: 2017-03-12 19:00:09
Temat: Re: wieprzowina z Aldi
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
> Nasi praojce też solili surowe mięso celem dłuższego przechowania.
> Ale już jakiś czas temu odeszliśmy od tej tradycji. W Ameryce może
> ona trwać dłużej.
>

Złudzenia. Bardzo często jest praktykowane nastrzykiwanie mięsa solanką,
zwłaszcza tego pakowanego hermetycznie i próżniowo. Tylko kwestia ilości
soli jest różna - wyczuwalna lub nie. Ta sól zatrzymuje w mięsie wodę,
przez co porcja mięsa nastrzykniętego waży więcej, niż identyczna porcja
nienastrzyknięta. W ten sposób nie tylko przedłuża się handlową trwałość
(bo nie powiem, że świeżość) mięsa, ale i robi dodatkowy interes sprzedając
wodę w cenie mięsa.


--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.03 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?