« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-09 14:40:03
Temat: wrocilampo dalekich wojazach wrocilam bylam
ledwom zywa ale przywiozlam pelno dobrych rzeczy
a inne jadlam po drodze
i powiem szczerze, ze sery wlosko-korsykanskie, wina wlosko-korsykanskie
oraz takiez oliwki to raj na ziemi
mniam!
a dzis sie bede zazerac marmolada z kasztanow
HA!
--
oshin
--
z nacka
http://szanty.art.pl/~bydnorz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-09 14:52:18
Temat: Re: wrocilamOn Mon, 09 Dec 2002 15:40:03 +0100, dorota bugla
<o...@d...pl> wrote:
>po dalekich wojazach wrocilam bylam
>ledwom zywa ale przywiozlam pelno dobrych rzeczy
>a inne jadlam po drodze
>i powiem szczerze, ze sery wlosko-korsykanskie, wina wlosko-korsykanskie
>oraz takiez oliwki to raj na ziemi
>
>mniam!
>
>a dzis sie bede zazerac marmolada z kasztanow
>HA!
>--
>oshin
ale fajnie! To siadaj i opowaidaj!!
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-09 15:37:22
Temat: Re: wrocilam
> >po dalekich wojazach wrocilam bylam
> >ledwom zywa ale przywiozlam pelno dobrych rzeczy
> >a inne jadlam po drodze
dobra oshin alias bugla dorota. Plan mam taki ze zostajemy dozywotnio kukami
na duzych zaglowcach. Przenosimy sie nad morze, mamy po narzeczonym w kazdym
porcie, w niektorych nawet dwoch. I gotujemy najlepiej na swiecie. Tak sobie
wymyslilam napredce.
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 13:31:59
Temat: Re: wrocilammargola & zielarz napisał:
> > >po dalekich wojazach wrocilam bylam
> > >ledwom zywa ale przywiozlam pelno dobrych rzeczy
> > >a inne jadlam po drodze
> dobra oshin alias bugla dorota. Plan mam taki ze zostajemy dozywotnio kukami
> na duzych zaglowcach. Przenosimy sie nad morze, mamy po narzeczonym w kazdym
> porcie, w niektorych nawet dwoch. I gotujemy najlepiej na swiecie. Tak sobie
> wymyslilam napredce.
duzo dobry plan to jest :))))))))))))))))
btw jutro w porcie... pijemy za zdrowie rejsow przyszlych ...
--
oshin
--
z nacka
http://szanty.art.pl/~bydnorz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 13:40:58
Temat: Re: wrocilamKrysia Thompson napisał:
> ale fajnie! To siadaj i opowaidaj!!
aha siadam i opowiadam
po pierwsze to serek brocciu co to on mial byc specjalnoscia korsykanska
jest tak drogi, ze to ja nie wiem jak oni te pierogi, ciasta, desery,
kanapki i wszystko z neigo robia, skoro on fortune kosztuje (32 euro za
maly krazek yyyy)
po drugie z kasztanow na korsyce jest wszystko i w ogole nie wiadomo o
co chodzi bo mowia, ze maron to ksztan i chatagne to kasztan i nie wiem
niemniej robia z nich pasty pikantkne i slodkie i konfitury i dzemy i
marmolady i wina i aperitify i likiery i kto wie co jeszcze ...
po trzecie wino w wielkiej butli po 2 euro to jest to, nawet jesli sie
niektorym sikaczem zdawal ;)))
po czwarte aperitif cap corse vin cui jest miodem w gebie totalnym
zwlaszcza jak sie siedzi pod plakatem z paule newmanem i MM czyli po
prostu w zwyklej knajpie dla zwyklych korsykan a nie zadnych turystow
po piate serow urodzaj piekny ale zielonych we wloszech cos malo i
oczywiscie zgubilam swoje grana padano zakupione oraz tez podwedzana
mozarellke mi wyzarli (mozarella w formie cyckow b. interesujaca jest
;O)
poza tym byly oliwki wcale nie czarne ani nie zielone tylko takie
po-srodkowe i one byly najlepsze
i sama nie wiem co jeszcze
nawiozlam pelno sloikow bo w genui byl wlasnie market z domowymi
wyrobami .... takze sami rozumiecie, ze sie oprzec nie dalo
najlepszy chyba crem cytrynowy mniam na jakims bibmrze pedzony, mocne
jak nie powiem co, ale smaczne jeszcze bardziej
ogolnie wyprawa byla zeglarsko kulinarna, bo plywalismy i jedlismy i
kupowalismy kazda nowinke gastronomiczna
ooo a w Pizie robia takie placki (farinata) co one sa z fasolki cesca
(czyli cieciorka o ile sie nie myle) tylko nie moglam zrozumiec, czy oni
z niej make robia czy moze puree i o co chodzi - niemniej pyszne
ufff
to tyle, ale mam ksiazke o specjalach korsykanskich wraz z przepisami to
bede zdawac relacje niedlugo
--
oshin
--
z nacka
http://szanty.art.pl/~bydnorz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 13:51:12
Temat: Re: wrocilamdorota bugla wrote:
> ooo a w Pizie robia takie placki (farinata) co one sa z fasolki cesca
> (czyli cieciorka o ile sie nie myle) tylko nie moglam zrozumiec, czy oni
> z niej make robia czy moze puree i o co chodzi - niemniej pyszne
>
> ufff
> to tyle, ale mam ksiazke o specjalach korsykanskich wraz z przepisami to
> bede zdawac relacje niedlugo
Cesca to cieciorka. I mozna z niej otrzymac i maczke i puree. A te
placuszki sa robione z puree z dodatkiem wlasnie tej maczki, pychotka to
sie zgadzam!
Walkie
p.s. czy Ty czasem na ircu nie siedzisz na # rejsowym wybitnie? ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 22:16:44
Temat: OT - bylo wrocilam
Uzytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisal w wiadomosci
news:at7fkv$k47$1@news.tpi.pl...
> p.s. czy Ty czasem na ircu nie siedzisz na # rejsowym wybitnie? ;-)
owszem, oshin siaduje razem z narzeczonym naszym napolwspolnym spietym i ze
mna, co zagladam po auswajs bitte :)
margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 22:37:38
Temat: Re: OT - bylo wrocilammargola & zielarz wrote:
> owszem, oshin siaduje razem z narzeczonym naszym napolwspolnym spietym i ze
> mna, co zagladam po auswajs bitte :)
>
> margola
>
>
Hmmm tam gdzie ktos mnie zbanowal za siedzenie?
Walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 07:36:55
Temat: Re: wrocilamOn Wed, 11 Dec 2002 14:40:58 +0100, dorota bugla
<o...@d...pl> wrote:
>Krysia Thompson napisa?:
>> ale fajnie! To siadaj i opowaidaj!!
>
>aha siadam i opowiadam
>po pierwsze
>ufff
>to tyle, ale mam ksiazke o specjalach korsykanskich wraz z przepisami to
>bede zdawac relacje niedlugo
>--
>oshin
to teraz siadaj i napisz ksiazeczke o tym wszystkim...podoba mi
sie taka wyprawa ;))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 16:22:17
Temat: Re: wrocilamwalkie napisał:
> p.s. czy Ty czasem na ircu nie siedzisz na # rejsowym wybitnie? ;-)
a i owszem oshin to oshin wlasnie :)))))))
zreszta z #zaglami ow rejs no i z sizem
--
oshin
--
z nacka
http://szanty.art.pl/~bydnorz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |