« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-03 14:36:10
Temat: wywar po gotowaniu goleni jagniecejwitam,
zostało mi w garnku sporo tłustego wywaru po gotowaniu 4 golenii jegniecych.
gotowałem je z cebulą, czoskiem, marchewką i typowymi przyprawami.
można coś na tym zrobić? jakaś zupa- może kapuśniak?
bardzo proszę o podpowiedź- szkoda wylać :-)
pzdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-03 14:43:05
Temat: Re: wywar po gotowaniu goleni jagniecejmlk wrote:
> witam,
> zostało mi w garnku sporo tłustego wywaru po gotowaniu 4 golenii jegniecych.
> gotowałem je z cebulą, czoskiem, marchewką i typowymi przyprawami.
> można coś na tym zrobić? jakaś zupa- może kapuśniak?
> bardzo proszę o podpowiedź- szkoda wylać :-)
Krupnik może?
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-03 14:49:31
Temat: Re: wywar po gotowaniu goleni jagniecej
"mlk" <m...@o...pl> wrote in message
news:engf0t$jfa$1@news.task.gda.pl...
> witam,
> zostało mi w garnku sporo tłustego wywaru po gotowaniu 4 golenii
> jegniecych. gotowałem je z cebulą, czoskiem, marchewką i typowymi
> przyprawami.
> można coś na tym zrobić? jakaś zupa- może kapuśniak?
> bardzo proszę o podpowiedź- szkoda wylać :-)
> pzdr
Gdy mieszkałem w górach jadałem jesienią i zima rosół barani z ziemniakami -
podaje się bardzo gorący. Podobnie kapuśniak z kiszonej kapusty.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-03 14:51:45
Temat: Re: wywar po gotowaniu goleni jagniecej
mlk napisał(a):
> witam,
> zostało mi w garnku sporo tłustego wywaru po gotowaniu 4 golenii jegniecych.
> gotowałem je z cebulą, czoskiem, marchewką i typowymi przyprawami.
> można coś na tym zrobić? jakaś zupa- może kapuśniak?
> bardzo proszę o podpowiedź- szkoda wylać :-)
> pzdr
Mimo wszystko kapuśniak, krupnik może być troche za tłusty jest
jednak delikatniejszą zupa a ten wywar jest z czosnkiem, a nie dodaje
się go do krupniku chyba, że znasz inny przepis,
Smacznego Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-01-03 15:57:28
Temat: Re: wywar po gotowaniu goleni jagniecej
mlk napisał(a):
> zostało mi w garnku sporo tłustego wywaru po gotowaniu 4 golenii jegniecych.
> gotowałem je z cebulą, czoskiem, marchewką i typowymi przyprawami.
> można coś na tym zrobić? jakaś zupa- może kapuśniak?
> bardzo proszę o podpowiedź- szkoda wylać :-)
Jak zostało sporo, to może część zamroź?
Po kapuśniaku mogłaby być grochowa;)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-01-03 20:50:13
Temat: Re: wywar po gotowaniu goleni jagniecejflaczki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-01-04 11:25:00
Temat: Re: wywar po gotowaniu goleni jagniecejmlk napisał(a):
> witam,
> zostało mi w garnku sporo tłustego wywaru po gotowaniu 4 golenii jegniecych.
> gotowałem je z cebulą, czoskiem, marchewką i typowymi przyprawami.
> można coś na tym zrobić? jakaś zupa- może kapuśniak?
> bardzo proszę o podpowiedź- szkoda wylać :-)
Ja bym to podzieliła na porcje, częśc zamroziła i później gdyby naszła
mnie ochota - rozmroziła, odparowała i takim gęstym ( jeszcze jakoś
fikusnie doprawionym ) sosem polała na przykład po kaszy jaglanej. do
tego jakaś fajna surówka itp :)
--
KOM TRAJA!
.::][ Marzena ][::.
<mLena> czemu nie spisz jeszcze?
<ouna-> ja nigdy nie śpię ;p
<mLena> taa.. z wyjatkiem tych chwil kiedy oczy masz zamkniete a przed
nimi przelatuja ci rozne obrazki dziwne :)
<ouna-> wtedy kompiluję.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |