Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!plix.pl!newsf
eed1.plix.pl!news-out1.kabelfoon.nl!newsfeed.kabelfoon.nl!xindi.nntp.kabelfoon.
nl!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.
news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-f
or-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4cb54425$0$22806$65785112@news.neostrada.pl>
<4cb55861$0$21010$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: wywar z miesa wolowego
Date: Wed, 13 Oct 2010 12:19:28 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
Lines: 29
Message-ID: <4cb587a6$0$27034$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.15.147.162
X-Trace: 1286965159 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27034 83.15.147.162:4223
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330667
Ukryj nagłówki
Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:4cb55861$0$21010$65785112@news.neostrada.pl...
> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:4cb54425$0$22806$65785112@news.neostrada.pl...
>> wywarek z miesa wolowego (prega, mostek) - mieso w ilosci okolo 2,5 kg
>> gotowane 2 godziny, pozniej pol godziny z warzywami - seler, pietruszka,
>> marchewka, 1 cebula, por
>> Ilosc? Okolo 2 litry tego wywaru - esencjonalny tak ze w lodowce na
>> dolnej
>> polce robi sie z niego galareta.
>> Co z niego zrobic? jaka zupe polecacie?
>> Ziemniaczana przecierana (gotowane ziemniaki, z nich piurre zrobione,
>> zmieszane z wywarem, doprawione) juz robilem, teraz nie mam pomysla.
>> Grochowki ani fasolowej tez nie chce juz :-) (tez robilem - czas na cos
>> innego, ale nie mam pomysla zadnego).
>> Myslalem o grzybowej poki jeszcze grzyby w dobrej cenie, ale...
>> Podajcie jakies przepisy :-)
>> I pomysly :-)
>
> Papryka jest teraz tania, więc może zupę gulaszową, nazywaną bogracz, z
> węgierskiego bogracsgulyas. Czy jakoś tak.
> Przepisów bez liku, sam sobie wybierzesz taki najbardziej pasujący.
>
Bogracz to jedno, zupa gulaszowa to nie bograc... ale poddales mi dobry
pomysl :-) Zupa ogonowa :-) Pamieta ktos cos takiego jeszcze?
Albo dodatek flakow... do tego rosolu tez brzmi ciekawie :-)
|