Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia z czym pic rum baccardi? Re: z czym pic rum baccardi?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: z czym pic rum baccardi?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: z czym pic rum baccardi?
Date: Wed, 05 Jun 2002 21:07:48 GMT
Organization: Dariusz K. Ladziak@Home
Lines: 31
Message-ID: <3...@n...tpi.pl>
References: <adllql$nih$1@pingwin.acn.pl> <adlp5n$m5f$1@sunsite.icm.edu.pl>
Reply-To: l...@w...pdi.net
NNTP-Posting-Host: pl43.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1023311346 6664 213.76.107.43 (5 Jun 2002 21:09:06 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Jun 2002 21:09:06 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:111244
Ukryj nagłówki

On Wed, 5 Jun 2002 21:35:50 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl> wrote:

>> i jaki on wlasciwie ma smak, do czegos podobny?...
>
>Do rumu prawdziwego.
>;-)
>Jest ich bodajże trzy [w kolorze] ja lubię każdy i piję "sam" lub jak woli
>małżonka z colą i lodem. Najlepszy [ten biały] mocno zmrożony z listkiem
>mięty i kostkami lodu pity na Kubie w czasie 38 upału (tak samo jak pił
>Hemin... i w tej samej knajpie).

A od kiedy to srebrny rum (SREBRNY a nie "bialy") jest lepszy od
czarnego???
Srebrny to w zasadzie surowy destylat. Zloty to zwykle kolo trzech lat
dojrzewania. Czarny to minimum siedem.

bialy nadaje sie do mieszanek na cieplo - do grogu szkoda starszego,
jak dolac goracej herbaty, pol cytryny wcisnac i lekko moze doslodzic
to i z bialego grog jest wysmienity.
Zloty to raczej mieszanki zimne - z cytryna na ten przyklad, z
pomarancza, odchodzac od jamajskich - na kubanskich mamy Daiquiri
(rum, sok z cytryny, cukier, zmrozic), Cuba Libre (Coca-cola z
rumem...).
Czarny to w zasadzie sam - no, jak ktos koniecznie musi to mozna
kawalek laski wanilii wrzucic.

A biala, swieza i niedojrzewana to najlepsza jest tequilla - bo
wszelakie sezonowanie gubi smak agawy.

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.06 Art(Gruby)
06.06 Aleksander Kłosiewicz
06.06 Aleksander Kłosiewicz
06.06 Waldemar Krzok
06.06 Aleksander Kłosiewicz
06.06 Dariusz K. Ladziak
06.06 Barbara Czaplicka
07.06 shaa
08.06 robert
08.06 Aleksander Kłosiewicz
11.06 Leszek Olech
14.06 Kasia
14.06 Pararobert
16.06 Pararobert
16.06 Leszek Olech
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.