« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-03 20:52:23
Temat: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.Właśnie mnie naszło dzisiaj wieczorem i na dodatek jadłam to jak byłam już
kompletnie obżarta i jeszcze w tym momencie było pyszne...
mięso z indyka mielone - około 80 dkg doprawione solą, pieprzem, papryką,
ziołami prowansalskimi i przecierem pomidorowym dobrze wyrobione z 2 jajami
i wymieszane z pokrojoną w kostkę papryką, takimiż ziemniakami i cukinią
(około kilograma) w plasterki. Doprawione do śliskości oliwą z oliwek i w
piekarnik na 40 minut.... mniam...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-04 11:53:20
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:aautf3$r30$1@news.onet.pl...
> Właśnie mnie naszło dzisiaj wieczorem i na dodatek jadłam to jak byłam już
> kompletnie obżarta i jeszcze w tym momencie było pyszne...
> mięso z indyka mielone - około 80 dkg doprawione solą, pieprzem, papryką,
> ziołami prowansalskimi i przecierem pomidorowym dobrze wyrobione z 2
jajami
> i wymieszane z pokrojoną w kostkę papryką, takimiż ziemniakami i cukinią
> (około kilograma) w plasterki. Doprawione do śliskości oliwą z oliwek i w
> piekarnik na 40 minut.... mniam...
Musi byc niezle...ja mam przepis na musake z baklazanami, ejszcze nie
raczylam go wyprobowac bo nie mam maszynki do mielenia miesa. Musze wreszcie
toto zakupic...
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 13:06:54
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
Użytkownik "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:3cd3cbb2_1@news.vogel.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:aautf3$r30$1@news.onet.pl...
> > Właśnie mnie naszło dzisiaj wieczorem i na dodatek jadłam to jak byłam
już
> > kompletnie obżarta i jeszcze w tym momencie było pyszne...
> > mięso z indyka mielone - około 80 dkg doprawione solą, pieprzem,
papryką,
> > ziołami prowansalskimi i przecierem pomidorowym dobrze wyrobione z 2
> jajami
> > i wymieszane z pokrojoną w kostkę papryką, takimiż ziemniakami i cukinią
> > (około kilograma) w plasterki. Doprawione do śliskości oliwą z oliwek i
w
> > piekarnik na 40 minut.... mniam...
>
> Musi byc niezle...ja mam przepis na musake z baklazanami, ejszcze nie
> raczylam go wyprobowac bo nie mam maszynki do mielenia miesa. Musze
wreszcie
> toto zakupic...
W oryginale jest i owszem bakłażan, ale miałam tylko jednego... to by było
za mało na moją rodzinkę i w końcu nie chciałam mieszać cukini z bakłażanem.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 14:01:36
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ab0mhq$lcg$1@news.onet.pl...
<j...@p...onet.pl> napisał w
> W oryginale jest i owszem bakłażan, ale miałam tylko jednego... to by było
> za mało na moją rodzinkę i w końcu nie chciałam mieszać cukini z
bakłażanem.
A ty wiesz, ze ja nigdy nie jadlam cukini???:-)))
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 14:14:44
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
>bakłażanem.
>
>A ty wiesz, ze ja nigdy nie jadlam cukini???:-)))
>K
>
a jak to mozliwe??? to warzywo od dawna popularne
K
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 14:19:01
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:o5r7du4ubnaqdhe7dse4ul32re2v43i8fs@4ax.com...
> >
> a jak to mozliwe??? to warzywo od dawna popularne
Nie mam pojecia! po prostu nigdy nie jadlam! baklazany tak i owszem, miewam
dziwne zachowania czasami;_))))
Natomiast strusia nie zjadlabym za cholere i tu Cie rozumiem. Z meisa jadam
drob.
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 14:28:46
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
>> >
>> a jak to mozliwe??? to warzywo od dawna popularne
>
>Nie mam pojecia! po prostu nigdy nie jadlam! baklazany tak i owszem, miewam
>dziwne zachowania czasami;_))))
>Natomiast strusia nie zjadlabym za cholere i tu Cie rozumiem. Z meisa jadam
>drob.
>K
no to wez malutka mloda cukinie... i zetrzyj na tarce z grubymi
oczami. osobno posiekaj mala cebulke i saute ja na jakims mazle,
ale raczej oszczednie. jak bedzie szklista dodaj te cukinie,
pomieszaj krociutka chwileczke, dodaj lyzke kwasnej smietany,
zamieszaj, dodaj troszke posiekanej miety swiezej, juz musi byc
zdjecte z ognia. sol/pieprz. baaaardzo ciekawe i smaczne.
albo tak bardziej tradyzyjnie a la prowansalskie - cebula,
czosnek, papryka, pommidor, cukinia - poddusic az miekkawe.
dosmaczyc. takie ratatoui bez baklazana, a parwdziwe bedzie z
baklazaznem.
aaa- jeszcze ziola typu prowansalskie.
Krysia
ja jeszcze scieram na tarce albo siekam byle jak, obsmazam z
odrobieczka cebuli, potem posypuje swieza kolendra
>
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 14:30:07
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:slr7dugnqlbke2do1m28rcimjf2veo8u1u@4ax.com...
> no to wez malutka mloda cukinie... i zetrzyj na tarce z grubymi
> oczami. osobno posiekaj mala cebulke i saute ja na jakims mazle,
> ale raczej oszczednie. jak bedzie szklista dodaj te cukinie,
> pomieszaj krociutka chwileczke, dodaj lyzke kwasnej smietany,
> zamieszaj, dodaj troszke posiekanej miety swiezej, juz musi byc
> zdjecte z ognia. sol/pieprz. baaaardzo ciekawe i smaczne.
>
> albo tak bardziej tradyzyjnie a la prowansalskie - cebula,
> czosnek, papryka, pommidor, cukinia - poddusic az miekkawe.
> dosmaczyc. takie ratatoui bez baklazana, a parwdziwe bedzie z
> baklazaznem.
> aaa- jeszcze ziola typu prowansalskie.
>
> Krysia
>
> ja jeszcze scieram na tarce albo siekam byle jak, obsmazam z
> odrobieczka cebuli, potem posypuje swieza kolendra
> >
>
Ok! zapisalam sobie:-))) Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 14:35:05
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
Użytkownik "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:3cd3edd5$1_1@news.vogel.pl...
>
> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
> wiadomosci news:o5r7du4ubnaqdhe7dse4ul32re2v43i8fs@4ax.com...
> > >
> > a jak to mozliwe??? to warzywo od dawna popularne
>
> Nie mam pojecia! po prostu nigdy nie jadlam! baklazany tak i owszem,
miewam
> dziwne zachowania czasami;_))))
Hmm... przecież cukinia to prostsze niż bakłażan... Nie trzeba solić i
ścierać gorzkiego soku - nigdy nie jest gorzka.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 14:44:48
Temat: Re: zapiekanka - udana impresja na temat mousaki.
>
>Hmm... przecież cukinia to prostsze niż bakłażan... Nie trzeba solić i
>ścierać gorzkiego soku - nigdy nie jest gorzka.
ale nie pilnowana moze sie rozdziamdziac na amen :(
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |