« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-09 17:43:26
Temat: ziemniaki-pureeZostało mi całkiem sporo. Jak można to wykorzystać ?
Do głowy przychodzą mi tylko pierogi ruskie i kotlety ziemniaczane, ma ktos
jeszcze jakiś pomysł ?
Kopytka też odpadają, bo mam już pół zamrażarki :)
Z góry dzięki:)
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-09 19:01:23
Temat: Re: ziemniaki-puree
Użytkownik "fuksa" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
news:crrqoi$jgk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Kopytka też odpadają, bo mam już pół zamrażarki :)
to daaaj trochę! tak lubi kopytka z sosikiem....
pozdr.
g.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-09 19:46:02
Temat: Re: ziemniaki-puree> Zostało mi całkiem sporo. Jak można to wykorzystać ?
> Do głowy przychodzą mi tylko pierogi ruskie i kotlety ziemniaczane, ma
ktos
> jeszcze jakiś pomysł ?
> Kopytka też odpadają, bo mam już pół zamrażarki :)
>
> Z góry dzięki:)
>
> Ola
a jak zrobic dobre puree ?? :) tak przy okazji tematu sie zapytam ...
------------------------------------------
Pozdrawiam
Łukasz G
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-09 20:49:11
Temat: Re: ziemniaki-puree"fuksa" wrote in message news:crrqoi$jgk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zostało mi całkiem sporo. Jak można to wykorzystać ?
> Do głowy przychodzą mi tylko pierogi ruskie i kotlety ziemniaczane, ma
> ktos
> jeszcze jakiś pomysł ?
> Kopytka też odpadają, bo mam już pół zamrażarki :)
Bliny Zemaicziu ;)
http://tiny.pl/8sr
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-09 22:39:42
Temat: Re: ziemniaki-puree
Le dimanche 9 janvier 2005 ŕ 18:43:26, vous écriviez :
> Zostało mi całkiem sporo. Jak można to wykorzystać ?
> Do głowy przychodzą mi tylko pierogi ruskie i kotlety ziemniaczane, ma ktos
> jeszcze jakiś pomysł ?
> Kopytka też odpadają, bo mam już pół zamrażarki :)
Zrob haché permantier : zapiekanka skladajca sie z 2/3 warstw purée i
mielonego miesa wolowego, posypane wszystko zoltym serem.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-10 01:31:39
Temat: Re: ziemniaki-puree
"fuksa" <f...@o...pl> wrote in message
news:crrqoi$jgk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zostało mi całkiem sporo. Jak można to wykorzystać ?
> Do głowy przychodzą mi tylko pierogi ruskie i kotlety ziemniaczane, ma
> ktos
> jeszcze jakiś pomysł ?
> Kopytka też odpadają, bo mam już pół zamrażarki :)
zrobic krokieciki warzywne
dodajac marchewki gotowanej ,groszku ,brokułow co tam akurat bedziesz
miała:))
obtoczyc w jajki i bułce smazyc jak kotlety,podawac z sosem np pieczarkowym
:))
pozdrawiam
Arielka
>
> Z góry dzięki:)
>
> Ola
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-10 13:12:51
Temat: Re: ziemniaki-puree
Użytkownik "fuksa" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
news:crrqoi$jgk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zostało mi całkiem sporo. Jak można to wykorzystać ?
> Do głowy przychodzą mi tylko pierogi ruskie i kotlety ziemniaczane, ma
> ktos
> jeszcze jakiś pomysł ?
> Kopytka też odpadają, bo mam już pół zamrażarki :)
>
> Z góry dzięki:)
>
> Ola
>
Shepard's pie w wersji wolnej - na dół natłuszczonego żaroodpornego
naczynia wyłóż co masz w lodówce - mięska pozostałości, parówki, wędlinkę,
podduszoną cebulkę, paprykę albo inne warzywa; zrób beszamel dobrze
doprawiony (łyżkę mąki podsmaż na łyżce masła i rocieńczaj mlekiem zimny,
plus sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła wedle fantazji) i wyłóż na
mięsko a wierzch pokryj szczelnie puree i daj na górę trochę wiórków masła.
Piecz w 180 st. ok 30-40 min
gagatka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-10 15:36:36
Temat: Re: ziemniaki-pureeBozena wrote:
> Bliny Zemaicziu ;)
> http://tiny.pl/8sr
>
Następnym razem :)
Ale pytanko mam: jaka mąka? gdzieś doczytałam, że ziemniaczana będzie lepiej
spajać.
Skoro kombinowałaś z farszem to ja pójdę dalej i spróbuję z kapustą i
grzybami :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-10 15:38:50
Temat: Re: ziemniaki-pureegagatka wrote:
> Shepard's pie w wersji wolnej
I tak zrobiłam, wersja bardzo wolna :) I nazwałam to mniej dystyngowanie-
zapiekanka z ziemniaków z wszystkimi resztkami :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-10 16:40:13
Temat: Re: ziemniaki-puree"fuksa" wrote in message news:cru7g8$f40$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Bozena wrote:
>> Bliny Zemaicziu ;)
>> http://tiny.pl/8sr
>>
> Następnym razem :)
> Ale pytanko mam: jaka mąka? gdzieś doczytałam, że ziemniaczana będzie
> lepiej
> spajać.
> Skoro kombinowałaś z farszem to ja pójdę dalej i spróbuję z kapustą i
> grzybami :)
Najzwyklejsza pszenna. Ona nie idzie do ciasta, a tylko na rece, zeby ciasto
sie nie kleilo do rak. Ciasto samo ladnie sie klei, wiec nie potrzeba
zadnych spajaczy, tylko uwazaj na dodawanie jajek, zeby masa nie byla zbyt
miekka.
Co do farszu, to oczywiscie probuj i zdawaj relacje :), choc prywatnie nie
widzi mi sia jakos kapusta (ani kiszona, ani niekiszona) jako farsz do
zemaicziu...
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |