« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-02 21:49:17
Temat: ziemniaki z baruWitam. Bardzo lubie ziemniki, szczególnie purre ziemniaczane. Kila razy
probowalem je robic, dodajac smietany, czy masla, ale to jednak nie to.
Zawsze inaczej smakuja, niż te podawane w restauracjach czy barach. Prosze o
jakaś podpowiedz.
pozdr.
Andyk
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-03 00:48:39
Temat: Re: ziemniaki z baruUżytkownik "Andyk" <d...@g...SKASUJ.TO.pl> napisał w wiadomości
news:bo3u4t$qmj$1@inews.gazeta.pl...
> Witam. Bardzo lubie ziemniki, szczególnie purre ziemniaczane. Kila razy
> probowalem je robic, dodajac smietany, czy masla, ale to jednak nie to.
> Zawsze inaczej smakuja, niż te podawane w restauracjach czy barach.
Prosze o
> jakaś podpowiedz.
Mój mąż najpierw "tłucze" z łyżką masła, następnie dodaje trochę (1/4
szklanki) mleka i miksuje.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-03 07:46:35
Temat: Re: ziemniaki z baru
Użytkownik "Ewa P." <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:bo48a6$pfr$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Użytkownik "Andyk" <d...@g...SKASUJ.TO.pl> napisał w wiadomości
> news:bo3u4t$qmj$1@inews.gazeta.pl...
> > Witam. Bardzo lubie ziemniki, szczególnie purre ziemniaczane. Kila razy
> > probowalem je robic, dodajac smietany, czy masla, ale to jednak nie to.
> > Zawsze inaczej smakuja, niż te podawane w restauracjach czy barach.
> Prosze o
> > jakaś podpowiedz.
>
> Mój mąż najpierw "tłucze" z łyżką masła, następnie dodaje trochę (1/4
> szklanki) mleka i miksuje.
>
> Ewa
nie zapomnij dodać gałki muszkatołowej
aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-03 08:02:06
Temat: Re: ziemniaki z baru> Zawsze inaczej smakuja, niż te podawane w restauracjach czy barach.
=======
Bo w barach już nikt nie robi tego z ziemniaków, tylko z gotowego proszku
zalewanego wodą. Przejdź się do najbliższego hiperu, kup pire, a potem się
delektuj do woli. Do tego polecam np. gulasz knora i jakąś surówkę
konserwową.
A tak na poważnie, to twoje pire będzie tak smakowało, jak smakują same
ziemniaki. Kup dobrą odmianę (ja ostatnio jadam bryzę - jest znakomita) to i
smak poczujesz.
waldek
=======
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |