« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-14 17:20:06
Temat: żółtka czy całe jajka do ciasta drożdżowego?Sluchajcie, jakie jajka daje się do ciasta drożdżowego? - całe czy tylko
zółtka?
Dzięki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-14 17:30:06
Temat: Re: żółtka czy całe jajka do ciasta drożdżowego?Użytkownik Anielka napisał:
> Sluchajcie, jakie jajka daje się do ciasta drożdżowego? - całe czy tylko
> zółtka?
Zależy, co robisz - niekiedy cale jajka (np. placek z owocami), niekiedy
same żółtka (baba muslinowa), czasem w ogóle bez jaj (pizza).
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-14 17:41:17
Temat: Re: żółtka czy całe jajka do ciasta drożdżowego?
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:diopts$734$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik Anielka napisał:
> > Sluchajcie, jakie jajka daje się do ciasta drożdżowego? - całe czy tylko
> > zółtka?
>
> Zależy, co robisz - niekiedy cale jajka (np. placek z owocami), niekiedy
> same żółtka (baba muslinowa), czasem w ogóle bez jaj (pizza).
> --
> pa, BasiaBjk
chcemy zrobić normalny kołacz babuni, ale babunia niestety w przepisie nie
podała tych nieszczęsnych jajek i ... nie pamieta :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-14 18:18:29
Temat: Re: żółtka czy całe jajka do ciasta drożdżowego?Użytkownik Anielka napisał:
>
> chcemy zrobić normalny kołacz babuni, ale babunia niestety w przepisie nie
> podała tych nieszczęsnych jajek i ... nie pamieta :)
Nie znam tego konkretnego, ale do najzwyklejszego drożdzowego dałabym
2-3 jajka na pół kg mąki.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |