« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-16 17:32:14
Temat: zupa-krem z pieczarekWitam wszystkich!
mam wielką prośbę. Mianowicie zbliżają się imieniny mojej mamy i
postanowiłyśmy z siostrą że tym razem zamiast tradycyjnego rosołku bądź
flaczków przyrządzimy coś innego. Wpadłyśmy wiec na pomysł podania kremu z
pieczarek (tudzież innych grzybów) z małym kuleczkami ptysiowymi. niestety
problem polega na tym że nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać. Jeśli więc
ktoś dysponuje takowym sprawdzonym przepisem to byłabym bardzo wdzięczna.
Kina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-16 19:18:01
Temat: Re: zupa-krem z pieczarekna 2 osoby...
30dkg pieczarek-obrac, pokroic..
1l wody
1 serek topiony duzy, badz 2 mniejsze...
2-3 kostki bulionowe- moga byc rosołek,badz grzybowa
pieprz
wode zagotowac, wrzucic pokrojone pieczarki i gotowac do 20-30 minut,
wrzucic potem kostki rosołowe...musza sie rozpuscic, natepnie całosc
zmiksowac a potem dodać po plasterku ( stale mieszac) serek topiony - 2
serki prostokątne, bądz jeden taki podłuzny, najlepszy smietankowy, badz
pieczarkowy...
podaje z grzankami, i pietruszka
Smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-16 20:18:02
Temat: Re: zupa-krem z pieczarekDnia Tue, 16 Nov 2004 20:18:01 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Joa*, w
wiadomości news:<news:cndjqi$kod$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> wode zagotowac, wrzucic pokrojone pieczarki i gotowac do 20-30 minut,
> wrzucic potem kostki rosołowe...musza sie rozpuscic, natepnie całosc
> zmiksowac
ja tylko tak czepiając się
nie jest to zupa krem, a zupa zmiksowana
o zupach krem (tu akurat z borowików) czytajcie tutaj:
http://glinki.com/?l=gvayh5
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-16 23:43:24
Temat: Re: zupa-krem z pieczarekserek topiony???????!!!!!!!
Tomek - co gotuje zawodowo 15 lat i serka topionego do kremu z pieczarek nie
daje choć ugotował go kilka cystern:)
Użytkownik "Joa" <j...@w...bezspamupl> napisał w wiadomości
news:cndjqi$kod$1@atlantis.news.tpi.pl...
> na 2 osoby...
> 30dkg pieczarek-obrac, pokroic..
> 1l wody
> 1 serek topiony duzy, badz 2 mniejsze...
> 2-3 kostki bulionowe- moga byc rosołek,badz grzybowa
> pieprz
>
> wode zagotowac, wrzucic pokrojone pieczarki i gotowac do 20-30 minut,
> wrzucic potem kostki rosołowe...musza sie rozpuscic, natepnie całosc
> zmiksowac a potem dodać po plasterku ( stale mieszac) serek topiony - 2
> serki prostokątne, bądz jeden taki podłuzny, najlepszy smietankowy, badz
> pieczarkowy...
>
>
> podaje z grzankami, i pietruszka
>
> Smacznego
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-17 07:03:16
Temat: Re: zupa-krem z pieczarek> serek topiony???????!!!!!!!
>
> Tomek - co gotuje zawodowo 15 lat i serka topionego do kremu z pieczarek
nie
> daje choć ugotował go kilka cystern:)
a jak gotowałes te kilka cystern? Mozesz podzielić się przepisem w
przeliczeniu na garnek, powiedzmy, 3-litrowy? ;-)
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-17 22:19:00
Temat: Re: zupa-krem z pieczarek
Kina wrote:
> Witam wszystkich!
> mam wielką prośbę. Mianowicie zbliżają się imieniny mojej mamy i
> postanowiłyśmy z siostrą że tym razem zamiast tradycyjnego rosołku bądź
> flaczków przyrządzimy coś innego. Wpadłyśmy wiec na pomysł podania kremu z
> pieczarek (tudzież innych grzybów) z małym kuleczkami ptysiowymi. niestety
> problem polega na tym że nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać. Jeśli więc
> ktoś dysponuje takowym sprawdzonym przepisem to byłabym bardzo wdzięczna.
>
> Kina
Prosze bardzo. Przepis na zupe:
http://tinylink.com/?INAKNxXeN3
Przepis na groszek ptysiowy:
http://tinylink.com/?Y0pZLL4PbP
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |