« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-19 19:27:49
Temat: zurawinyDostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu odmowic,
bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny prezencik,
a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo mam
rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-19 20:06:01
Temat: Re: zurawiny
Użytkownik "marek amator" <m...@t...net> napisał w wiadomości
news:a4uaja$7e2$1@news.tpi.pl...
> Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
> robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu
odmowic,
> bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny
prezencik,
> a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo
mam
> rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).
zrób cokolwiek z indyka... znaczy pieczeń... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-19 20:23:31
Temat: Re: zurawiny
>Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
>robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu odmowic,
>bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny prezencik,
>a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo mam
>rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).
>
Drub (drub) -najlepszy indyk, bez sosu, najpewniej pieczony
caly/kawal go, lub steki z niego smazone. ja to osobiscie lubie
najlepiej jak jest wiecej zurawiny niz jentyka
Krysia
usmaz z gruszkami, jak borowki
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-19 20:51:03
Temat: Re: zurawiny
marek amator wrote in message ...
>Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
robic. <
a te zurawiny surowe? jak tak to wrzuc do szerokiego rondla z skoncentrownym
sokiem pomaranczowym i mielonym imbirem, pogotuj az sie zurawiny rozpadna,
mozesz troche doslodzic, ale nie za bardzo, ostudz. Mozesz teraz smarowac
nimi chleb, ser brie, albo chleb z serem brie.
katarzyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-19 20:51:49
Temat: Re: zurawiny"marek amator" <m...@t...net> a écrit dans le message news:
a4uaja$7e2$...@n...tpi.pl...
> Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
> robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu
odmowic,
> bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny
prezencik,
> a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo
mam
> rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).
>
>
Sos do miesa (schabowe, dziczyzna...) :
podgrzac 2 lyzki zurawin z lyzeczka ostrej musztardy (Dijon) i lyzka winnego
octu. Na koniec dodac 2 lyzki smietany, i gotowe !
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-19 23:03:06
Temat: Re: zurawiny
Użytkownik marek amator <m...@t...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a4uaja$7e2$...@n...tpi.pl...
<ciach>
Mam ekstra przepis na pieczona piers indyka z takim dodatkiem, pieczonym w
formie do ciasta zawierającym bakalie. Do tego klasycznie podaje sie
zurawiny w postaci sosu. Danie dosc swiateczne dla lubiacych tradycyjna
kuchnie polska. Moze byc? Jak moze to jutro wklepie, dzis musze juz do lozka
bo mi dysk wypadl i strasznie cierpie siedzac przy biurku. (Dysk z
kregoslupa nie z komputera)
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-20 01:42:47
Temat: Re: zurawiny
marek amator wrote:
>
> Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
> robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu odmowic,
> bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny prezencik,
> a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo mam
> rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).
Najprostsze zurawiny do miesa:
1/2 kg zurawin
220 ml wody
220 ml cukru
Zagotowac pod przykryCiem, bo pryskaja, poczekac, az wiekszosc owocow
peknie, przelac do szklanego naczynia i odstawic do wystygniecia.
Duza zawartosc pektyny w zurawinach zetnie to na galarete.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-20 02:46:40
Temat: Re: zurawinyOn Tue, 19 Feb 2002 17:42:47 -0800, DJ Bassett <d...@b...com>
wrote:
>Najprostsze zurawiny do miesa:
>1/2 kg zurawin
>220 ml wody
>220 ml cukru
a moze by tak do tego dorzucic jeszcze obranych z blonki mandarynek i
obranych migdalow? nie mam pojecia, w jakich proporcjach, ale kiedys
kupilam w zaufanych delikatesach taki sos zurawinowy uszlachetniony i
bylo prze-py-szne!
pozdrowienia,
kamila
--
kids are for people who can't have cats.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-20 08:25:29
Temat: Odp: zurawinyWitam,
a jak mięso się znudzi, zawsze można ugotować pyszny kisiel, taki dość
rzadki, do picia. Robię go zawsze na Wigilię, lekko kwaskowy smakuje
wybornie po świątecznym obżarstwie.
Pozdrawiam,
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-20 11:53:25
Temat: Re: zurawinySchabik z zurawinkami i salatka z bialej kapuchy + pieczone ziemniaczki...
eeeee... lece kupic sloiczek zurawin ;-)
--
Pozdrawiam
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action
51-670 Wrocław, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (071) 345-21-38 w. 108, fax (071) 345-21-42
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |