Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zurawiny

Grupy

Szukaj w grupach

 

zurawiny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-19 19:27:49

Temat: zurawiny
Od: "marek amator" <m...@t...net> szukaj wiadomości tego autora

Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu odmowic,
bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny prezencik,
a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo mam
rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-19 20:06:01

Temat: Re: zurawiny
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "marek amator" <m...@t...net> napisał w wiadomości
news:a4uaja$7e2$1@news.tpi.pl...
> Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
> robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu
odmowic,
> bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny
prezencik,
> a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo
mam
> rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).

zrób cokolwiek z indyka... znaczy pieczeń... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 20:23:31

Temat: Re: zurawiny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora



>Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
>robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu odmowic,
>bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny prezencik,
>a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo mam
>rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).
>
Drub (drub) -najlepszy indyk, bez sosu, najpewniej pieczony
caly/kawal go, lub steki z niego smazone. ja to osobiscie lubie
najlepiej jak jest wiecej zurawiny niz jentyka

Krysia

usmaz z gruszkami, jak borowki
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 20:51:03

Temat: Re: zurawiny
Od: "katarzyna sornat" <k...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


marek amator wrote in message ...
>Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
robic. <
a te zurawiny surowe? jak tak to wrzuc do szerokiego rondla z skoncentrownym
sokiem pomaranczowym i mielonym imbirem, pogotuj az sie zurawiny rozpadna,
mozesz troche doslodzic, ale nie za bardzo, ostudz. Mozesz teraz smarowac
nimi chleb, ser brie, albo chleb z serem brie.
katarzyna




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 20:51:49

Temat: Re: zurawiny
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"marek amator" <m...@t...net> a écrit dans le message news:
a4uaja$7e2$...@n...tpi.pl...
> Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
> robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu
odmowic,
> bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny
prezencik,
> a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo
mam
> rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).
>
>
Sos do miesa (schabowe, dziczyzna...) :
podgrzac 2 lyzki zurawin z lyzeczka ostrej musztardy (Dijon) i lyzka winnego
octu. Na koniec dodac 2 lyzki smietany, i gotowe !

Ewcia
--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 23:03:06

Temat: Re: zurawiny
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik marek amator <m...@t...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a4uaja$7e2$...@n...tpi.pl...

<ciach>
Mam ekstra przepis na pieczona piers indyka z takim dodatkiem, pieczonym w
formie do ciasta zawierającym bakalie. Do tego klasycznie podaje sie
zurawiny w postaci sosu. Danie dosc swiateczne dla lubiacych tradycyjna
kuchnie polska. Moze byc? Jak moze to jutro wklepie, dzis musze juz do lozka
bo mi dysk wypadl i strasznie cierpie siedzac przy biurku. (Dysk z
kregoslupa nie z komputera)

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-20 01:42:47

Temat: Re: zurawiny
Od: DJ Bassett <d...@b...com> szukaj wiadomości tego autora



marek amator wrote:
>
> Dostalem pojemniczek zurawin (rzurawin) i nie bardzo wiem co mam z tym
> robic. Facet ma mi przywozic dalsze pojemniki i nie bardzo moge mu odmowic,
> bo ma wobec mnie dlug wdziecznosci i nalega , abym przyjal drobny prezencik,
> a teraz zurawiny i tylko zurawiny. Blagam o przepis na jakies mieso, bo mam
> rodzine i musze zablysnac, aby odzyskac twarz (dorosle dziecko- syn).


Najprostsze zurawiny do miesa:
1/2 kg zurawin
220 ml wody
220 ml cukru
Zagotowac pod przykryCiem, bo pryskaja, poczekac, az wiekszosc owocow
peknie, przelac do szklanego naczynia i odstawic do wystygniecia.
Duza zawartosc pektyny w zurawinach zetnie to na galarete.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-20 02:46:40

Temat: Re: zurawiny
Od: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 19 Feb 2002 17:42:47 -0800, DJ Bassett <d...@b...com>
wrote:


>Najprostsze zurawiny do miesa:
>1/2 kg zurawin
>220 ml wody
>220 ml cukru

a moze by tak do tego dorzucic jeszcze obranych z blonki mandarynek i
obranych migdalow? nie mam pojecia, w jakich proporcjach, ale kiedys
kupilam w zaufanych delikatesach taki sos zurawinowy uszlachetniony i
bylo prze-py-szne!

pozdrowienia,
kamila
--
kids are for people who can't have cats.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-20 08:25:29

Temat: Odp: zurawiny
Od: "Magda S" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

a jak mięso się znudzi, zawsze można ugotować pyszny kisiel, taki dość
rzadki, do picia. Robię go zawsze na Wigilię, lekko kwaskowy smakuje
wybornie po świątecznym obżarstwie.

Pozdrawiam,

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-20 11:53:25

Temat: Re: zurawiny
Od: "Maciej Lewczuk/CD-Action" <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Schabik z zurawinkami i salatka z bialej kapuchy + pieczone ziemniaczki...
eeeee... lece kupic sloiczek zurawin ;-)

--
Pozdrawiam
Maciej Lewczuk

Redakcja CD-Action
51-670 Wrocław, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (071) 345-21-38 w. 108, fax (071) 345-21-42


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[śmieszne] sos pomidorowy
Przepraszam bardzo mocno - szczegolnie MauaM
LINKI Z PRZEPISAMI WEGETARIANSKIMI
Re: [?mieszne] sos pomidorowy
Re: Przepraszam bardzo mocno - szczegolnie MauaM

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »