« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-19 12:01:17
Temat: Re: Rosół z kury"batory" wrote in message news:d1h3qv$150$1@nemesis.news.tpi.pl...
|
| Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
| napisał w wiadomości news:vl3o31p5fji7q3ohbo6c2mbtu9pfgsnvn0@4ax.com...
| > Waldemar napisal(a):
| >
| > >>>Mięso do zimnej. I ogrzewać powolutku. Po zagotowaniu zszumować,
| > >>
| > >> Po co szumujesz rosol?
| > >>
| > >
| > >pewnie po to, by ładniej wyglądało. Te szare frendzle nie są trujące,
| > >ale wyglądają szalenie nieapetycznie.
| >
| > Ale jak troche dluzej gotujesz, to fredzle znikaja, nieprawdaz?
| >
| Taa, ale rosól się robi mętny
| Pozdrawiam - Agnieszka
| A tak a propos to w ubiegłym tygodniu robiłam rosół z kury wiejskiej i
mięso
| ku mojemu wielkiemu ździwieniu też się dało zjeść. Było miękkie, soczyste
i
| baardzo smaczne.
Mój się nie robi... no ale on właściwie się nie gotuję, a tylko leeeedwo
mryga przez ok. 4-6 godzin...
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-19 12:02:14
Temat: Re: Rosół z kury"cherokee" wrote in message news:d1h35b$qni$1@nemesis.news.tpi.pl...
|
| Więcej niz 3 godziny nie nalezy gotowac rosołu.
<...>
Dlaczego ???
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 18:42:19
Temat: Re: Rosół z kuryBozena wrote:
> "cherokee" wrote in message news:d1h35b$qni$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Więcej niz 3 godziny nie nalezy gotowac rosołu.
> <...>
>
> Dlaczego ???
===
Ćwierczakiweiczowa pisze o 3 do 4,5 godziny, w zależności od rodzaju mięsa.
Tu jest jej przepis:
http://tinylink.com/?CbUlm7TUDr
A dlaczego tak długo? Tu jest wyjaśnione prawie dokładnie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gotowanie
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 18:54:00
Temat: Re: Rosół z kury"waldek" wrote in message news:d1hrrj$1ce$1@inews.gazeta.pl...
| Bozena wrote:
| > "cherokee" wrote in message...
| >> Więcej niz 3 godziny nie nalezy gotowac rosołu.
| > <...>
| >
| > Dlaczego ???
| ===
| Ćwierczakiweiczowa pisze o 3 do 4,5 godziny, w zależności od rodzaju
mięsa.
| Tu jest jej przepis:
| http://tinylink.com/?CbUlm7TUDr
|
| A dlaczego tak długo? Tu jest wyjaśnione prawie dokładnie:
| http://pl.wikipedia.org/wiki/Gotowanie
|
| waldek
| ===
Waldku, przeczytaj posta, na który odpowiadasz, jeszcze raz i ze
zrozumieniem ;))))
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 19:55:00
Temat: Re: Rosół z kury
Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:d1h4c6$qsk$1@news.onet.pl...
> Dlaczego ???
Podobnie jak Waldek powołam się na Ćwierczakiewiczową (365 obiadów), która
mówi o 3-3,5 godzin przy miękkim mięsie oraz 4 -4,5 przy twardszym i pisze
wyraźnie "nigdy dłużej". Niestety nie wyjaśnia dlaczego.
Przy rosole z kury mówi o 2-2,5 godziny. Tu jako powód podaje m.in
unikniecie rozpadniecia mięsa, które zużywa się do drugiego dania.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 20:01:45
Temat: Re: Rosół z kuryUżytkownik "cherokee"
> Przy rosole z kury mówi o 2-2,5 godziny. Tu
> jako powód podaje m.in unikniecie rozpadniecia mięsa, które zużywa
> się do drugiego dania.
A jeśli mięsa się nie zużywa do drugiego dania...? :)
--
Maciek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 20:13:03
Temat: Re: Rosół z kuryDnia Sat, 19 Mar 2005 12:31:44 +0100, batory napisał(a):
> No właśnie
No tak, to kwestia priorytetow. U mnie rosol ma smakowac, a jak wyglada to
juz jego prywatna sprawa... :)
--
Pozdrawiam
Maciek
"Everyone needs to believe in something.
I believe I'll have another beer."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 20:17:58
Temat: Re: Rosół z kuryDnia Sat, 19 Mar 2005 12:12:35 +0100, Waldemar napisał(a):
> pewnie po to, by ładniej wyglądało. Te szare frendzle nie są trujące,
> ale wyglądają szalenie nieapetycznie.
Szumujac rosol wywalasz do scieku spora czesc jego wartosci odzywczej.Ale
to oczywiscie sprawa indywidualnych preferencji.
--
Pozdrawiam
Maciek
"Everyone needs to believe in something.
I believe I'll have another beer."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 20:22:25
Temat: Re: Rosół z kury
Użytkownik "Maciej Muran" <m...@m...pl> napisał w wiadomości
news:423c8527$1@news.home.net.pl...
> A jeśli mięsa się nie zużywa do drugiego dania...? :)
To i tak musisz pilnować, bo będziesz miał zawiesinę rosołowo-mięsną, jak ci
się rozpadnie.:)
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 20:24:46
Temat: Re: Rosół z kuryMaciej Muran napisal(a):
>Użytkownik "cherokee"
>> Przy rosole z kury mówi o 2-2,5 godziny. Tu
>> jako powód podaje m.in unikniecie rozpadniecia mięsa, które zużywa
>> się do drugiego dania.
>
>A jeśli mięsa się nie zużywa do drugiego dania...? :)
Sprobuj - kotelciki z takiego miesa sa calkiem smaczne: poszatkowac
mieso i cebule, dorzucic jajko i troche bulki tartej, usmazyc.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Jak ja was, kurrwy, nienawidzę, jak do was bym z kałacha bił."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |