« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-10-14 13:35:31
Temat: Rukola trwała na pesto. Polecam.Piękny dzień, czas zachować rukolę trwałą na zimę. Roslinka to niepozorna,
pięknie rośnie, sama się rozsiewa na przyszły rok, zero wymagań poza
minimum wody i słoneczka, nawet nieopielona daje sobie radę wspaniale.
Listki są małe, więc trochę skubania jest, ale w masie wspaniałe, mięsiste
i aromatyczne. O wiele lepsze, niż u wiotkiej rukoli jednorocznej, tej co w
sklepach, bardziej skondensowane w smaku i aromacie.
W lodówce czekają piniole i parmezan.
Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
porcyjkach.
PS. Zdjęcia wkrótce, hurtowo, wraz z zaległymi tej jesieni.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-10-14 14:07:04
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.W dniu 2012-10-14 15:35, Ikselka pisze:
> Piękny dzień, czas zachować rukolę trwałą na zimę. Roslinka to niepozorna,
> pięknie rośnie, sama się rozsiewa na przyszły rok, zero wymagań poza
> minimum wody i słoneczka, nawet nieopielona daje sobie radę wspaniale.
> Listki są małe, więc trochę skubania jest, ale w masie wspaniałe, mięsiste
> i aromatyczne. O wiele lepsze, niż u wiotkiej rukoli jednorocznej, tej co w
> sklepach, bardziej skondensowane w smaku i aromacie.
>
> W lodówce czekają piniole i parmezan.
> Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
> porcyjkach.
Dobrze działa na psyche, z pewnością.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2012-10-14 14:33:14
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.W dniu 2012-10-14 16:07, medea pisze:
>> W lodówce czekają piniole i parmezan.
>> Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
>> porcyjkach.
>
> Dobrze działa na psyche, z pewnością.
Może należy zintegrować wszystkie grupy w jedną. Wtedy problemy z
celnością same by zniknęły.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2012-10-14 14:40:55
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.Dnia 2012-10-14 16:33, obywatel Aicha uprzejmie donosi:
> W dniu 2012-10-14 16:07, medea pisze:
>
>>> W lodówce czekają piniole i parmezan.
>>> Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
>>> porcyjkach.
>>
>> Dobrze działa na psyche, z pewnością.
>
> Może należy zintegrować wszystkie grupy w jedną. Wtedy problemy z
> celnością same by zniknęły.
Trzeba jednak samemu to robić, bo ci z gugla to mocno niedomyślni są.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-10-14 14:42:24
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.W dniu 2012-10-14 16:33, Aicha pisze:
> W dniu 2012-10-14 16:07, medea pisze:
>
>>> W lodówce czekają piniole i parmezan.
>>> Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
>>> porcyjkach.
>>
>> Dobrze działa na psyche, z pewnością.
>
> Może należy zintegrować wszystkie grupy w jedną. Wtedy problemy z
> celnością same by zniknęły.
Biorąc pod uwagę wciąż słabnące zainteresowanie grupami, niedługo takie
rozwiązanie stanie się koniecznością. Będziemy tylko przy tytule wątku
dodawać w nawiasie klasyfikator np. kuch./psych./rel. itp. ;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2012-10-14 14:46:58
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:507acef7$0$26703$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2012-10-14 16:33, obywatel Aicha uprzejmie donosi:
>> W dniu 2012-10-14 16:07, medea pisze:
>>
>>>> W lodówce czekają piniole i parmezan.
>>>> Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
>>>> porcyjkach.
>>>
>>> Dobrze działa na psyche, z pewnością.
>>
>> Może należy zintegrować wszystkie grupy w jedną. Wtedy problemy z
>> celnością same by zniknęły.
>
> Trzeba jednak samemu to robić, bo ci z gugla to mocno niedomyślni są.
>
pewnie nie wiedzą, że taka super grupa to może być panaceum na
problemy z potencją ? :))))
a -może oni nie maja jeszcze/już takich problemów ? :)))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2012-10-14 15:12:21
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.Dnia Sun, 14 Oct 2012 15:35:31 +0200, Ikselka napisał(a):
> PS. Zdjęcia wkrótce, hurtowo, wraz z zaległymi tej jesieni.
Tu też.
Sorry za ntg, gości mam, zabieganie.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2012-10-14 15:51:49
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.W dniu niedziela, 14 października 2012 17:13:08 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> > PS. Zdjęcia wkrótce, hurtowo, wraz z zaległymi tej jesieni.
> Tu też.
> Sorry za ntg, gości mam, zabieganie.
I to cie tłumaczy? ;-)
Stalker
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2012-10-14 16:50:46
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.Dnia Sun, 14 Oct 2012 16:07:04 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-10-14 15:35, Ikselka pisze:
>> Piękny dzień, czas zachować rukolę trwałą na zimę. Roslinka to niepozorna,
>> pięknie rośnie, sama się rozsiewa na przyszły rok, zero wymagań poza
>> minimum wody i słoneczka, nawet nieopielona daje sobie radę wspaniale.
>> Listki są małe, więc trochę skubania jest, ale w masie wspaniałe, mięsiste
>> i aromatyczne. O wiele lepsze, niż u wiotkiej rukoli jednorocznej, tej co w
>> sklepach, bardziej skondensowane w smaku i aromacie.
>>
>> W lodówce czekają piniole i parmezan.
>> Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
>> porcyjkach.
>
> Dobrze działa na psyche, z pewnością.
>
> Ewa
Wiesz, świetnie. Mąż zadowolony, a ja, cóż... jak zawsze też 3333-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2012-10-14 16:53:01
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.Dnia Sun, 14 Oct 2012 08:51:49 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
> W dniu niedziela, 14 października 2012 17:13:08 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>
>>> PS. Zdjęcia wkrótce, hurtowo, wraz z zaległymi tej jesieni.
>
>> Tu też.
>> Sorry za ntg, gości mam, zabieganie.
>
> I to cie tłumaczy? ;-)
>
A tak jest napisane?
A Ciebie?
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |