« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-10-14 15:07:13
Temat: Rukola trwała na pesto. Polecam.Piękny dzień, czas zachować rukolę trwałą na zimę. Roslinka to niepozorna,
pięknie rośnie, sama się rozsiewa na przyszły rok, zero wymagań poza
minimum wody i słoneczka, nawet nieopielona daje sobie radę wspaniale.
Listki są małe, więc trochę skubania jest, ale w masie wspaniałe, mięsiste
i aromatyczne. O wiele lepsze, niż u wiotkiej rukoli jednorocznej, tej co w
sklepach, bardziej skondensowane w smaku i aromacie.
W lodówce czekają piniole i parmezan.
Będzie pesto - świeże na kolację, a zapas do zamrożenia na zimę w
porcyjkach.
PS. Zdjęcia wkrótce, hurtowo, wraz z zaległymi tej jesieni.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2014-01-03 02:00:46
Temat: Re: Rukola trwała na pesto. Polecam.Dnia Sun, 14 Oct 2012 17:07:13 +0200, Ikselka napisał(a):
> PS. Zdjęcia wkrótce, hurtowo, wraz z zaległymi tej jesieni.
http://www.fotosik.pl/u/mazam/zdjecie/52/album/89235
7
i następne :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |