Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik Gotowany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik Gotowany

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-21 20:12:25

Temat: Sernik Gotowany
Od: "Marzena" <x...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Jest to ciasto, ktore zawsze sie udaje, smakuje zupelnie inaczej niz
tradycyjne, pieczone serniki, gdyz ser nie jest zbity. Przygotowanie nie
jest trudne.

Skladniki na czesc serowa:
1 kg sera mielonego
3 jajka
1 szkl. cukru
2 budynie smietankowe
20dkg margaryny
1 olejek cytrynowy
rodzynki

Roztopic margaryne w garnku, dodac ser, cukier i pozostale skladniki.
Zagotowac czesto mieszajac (czasamie nie chce sie zagotowac, wystarczy ze
jest bardzo gorace). W celu unikniecia przypalenia sie masy najlepiej garnek
wstawic do drugiego garnka z gotujaca sie woda. Ciepla mase wylozyc pomiedzy
2 placki z grubego biszkoptu przecietego na pol, lub upiec 2 placki wedlug
przepisu:

ciasto do sernika gotowanego:
30dkg maki
2 jajka
1 szklana cukru
15 dkg margaryny
3 lyz. smietany
1 cukier waniliowy
1 maly proszek do pieczenia

Zarobic ciasto ze skladnikow, wstawic do lodowki na 1 godz.
Podzielic ciasto na 2 czesci, rozwalkowac na placki, wylozyc na prostokatnej
plaszce najlepiej na papierze do pieczenia, upiec na zloty kolor (ok.
20min).
Z jeszcze cieplego usunac papier, jak ostygnie wylac na placek mase serowa,
przykryc drugim, na to polewa cytrynowa, lub z bialej czekolady.
To ciasto po ubieczeniu jest bardzo twarde i kruche, jednak pozniej
miekknie, dlatego nalezy je przygotowac kilka godzin przed konsumpcja.

Pozdrawiam
Marzena


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

poszukuje..
Mąka ryżowa
Re: FAQ- slowo niestety krytyki
urodziny na slodko-co podac?
Co do geby, to na gebie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »