Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smażenie 20-tu schaboszczaków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Smażenie 20-tu schaboszczaków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-29 19:18:15

Temat: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: "andie" <a...@m...NoSpAm.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Otóż na przyjęcie z okazji chrzcin dziecka, planuję usmażyć ok. 20 kotletów
schabowych i ok. 10 "de volajów" (nie wiem niestety jak się pisze) . Wydaje
mi się, że najlepiej zrobić to w głębokim oleju. Nigdy jednakże nie
smażyłem w ten sposób, w związku z czym bardzo bym prosił o radę. A oto moje
pytania:
W jak dużym rondlu?
Ile oleju?
Po ile sztuk naraz, itd...
Za wszelkie wskazówki będę nad wyraz zobowiązany ...

P.S.
A może jednak nie w głębokim ?

Pozdrawiam andie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-29 19:52:43

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le jeudi 29 avril 2004 ŕ 21:18:15, andie a écrit :

> Witam.
> Otóż na przyjęcie z okazji chrzcin dziecka, planuję usmażyć ok. 20 kotletów
> schabowych i ok. 10 "de volajów" (nie wiem niestety jak się pisze) . Wydaje
> mi się, że najlepiej zrobić to w głębokim oleju.

Nie.
Na głębokim oleju sie smazy maczne / panierowane (i niewielkie) rzeczy

> P.S.
> A może jednak nie w głębokim ?

Po prostu w goracym, i juz

> Pozdrawiam andie

Courage :-)


Ewcia


--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 19:55:19

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <5507150059$20040429215246@ewcia> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le jeudi 29 avril 2004 ŕ 21:18:15, andie a écrit :
>
>> Witam.
>> Otóż na przyjęcie z okazji chrzcin dziecka, planuję usmażyć ok. 20
>> kotletów schabowych i ok. 10 "de volajów" (nie wiem niestety jak się
>> pisze) . Wydaje mi się, że najlepiej zrobić to w głębokim oleju.
>
> Nie.
> Na głębokim oleju sie smazy maczne / panierowane (i niewielkie) rzeczy
>
>> P.S.
>> A może jednak nie w głębokim ?
>
> Po prostu w goracym, i juz

I raczej nie na oleju, lecz na smalcu, a jeżeli jesteś, Andie,
uprzedzona(y) do smalcu, to na tłuszczu roślinnym typu "Planta". Daj
tego tłuszczu sporo na patelnię, tak, żeby rozlał się dość grzbą warstwą
i niech będzie dosyć gorący, by się ładnie usmażyło.


Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 20:01:13

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: "xenon" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040429215527127+0200@news.onet.pl...
> uprzedzona(y) do smalcu, to na tłuszczu roślinnym
To jest tłuszcz jak najbardziej niezdrowy - wyrabiany z jakiś odpadków.
Smażenie na nim zmienia smak mięsa.

xenon


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 20:13:07

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <1917965295$20040429221321@ewcia> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le jeudi 29 avril 2004 ŕ 21:55:19, Wladyslaw Los a écrit :
>
>> In <5507150059$20040429215246@ewcia> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
>>> Po prostu w goracym, i juz
>
>> I raczej nie na oleju, lecz na smalcu, a jeżeli jesteś, Andie,
>> uprzedzona(y) do smalcu, to na tłuszczu roślinnym typu "Planta". Daj
>> tego tłuszczu sporo na patelnię, tak, żeby rozlał się dość grzbą
>> warstwą i niech będzie dosyć gorący, by się ładnie usmażyło.
>
> Dziekuje za uzupelnienie :-)

To dodam jeszcze, że do kotletów de volaye nie od rzeczy będzie
sklarowane masło. :-)

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 20:13:18

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le jeudi 29 avril 2004 ŕ 21:55:19, Wladyslaw Los a écrit :

> In <5507150059$20040429215246@ewcia> Ewa (siostra Ani) N. wrote:

>> Po prostu w goracym, i juz

> I raczej nie na oleju, lecz na smalcu, a jeżeli jesteś, Andie,
> uprzedzona(y) do smalcu, to na tłuszczu roślinnym typu "Planta". Daj
> tego tłuszczu sporo na patelnię, tak, żeby rozlał się dość grzbą warstwą
> i niech będzie dosyć gorący, by się ładnie usmażyło.

Dziekuje za uzupelnienie :-)


Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 20:15:54

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: "toster" <t...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > uprzedzona(y) do smalcu, to na tłuszczu roślinnym

> To jest tłuszcz jak najbardziej niezdrowy - wyrabiany z jakiś odpadków.

hehehe, byłem pewny, że odpadki wywozi sie na wysypiska, a tu sie okazuje,
że do zakładów tłuszczowych

> Smażenie na nim zmienia smak mięsa.
>

Poważnie?
Różni się w smaku od surowego?

T.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 20:17:07

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: "xenon" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040429221316892+0200@news.onet.pl...
> To dodam jeszcze, że do kotletów de volaye nie od rzeczy będzie
> sklarowane masło. :-)
I pietruszka.

xenon


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 20:22:38

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le jeudi 29 avril 2004 ŕ 22:13:07, Wladyslaw Los a écrit :

> To dodam jeszcze, że do kotletów de volaye

Arrrgh, zapomnialam :
de volaille

> nie od rzeczy będzie
> sklarowane masło. :-)

Albo nawet zwykle beurre noir Š, hé hé




Ewcia


--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 20:23:06

Temat: Re: Smażenie 20-tu schaboszczaków
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <1666647874$20040429222240@ewcia> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le jeudi 29 avril 2004 ŕ 22:13:07, Wladyslaw Los a écrit :
>
>> To dodam jeszcze, że do kotletów de volaye
>
> Arrrgh, zapomnialam :
> de volaille

Słusznie
>
>> nie od rzeczy będzie
>> sklarowane masło. :-)
>
> Albo nawet zwykle beurre noir Š, hé hé
Nie, przcecież sklarowane masło nie spali się tak prędko, wytrzymuje
wysoką temperaturę.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ustrojstwo do gotowania jajek - kto używa???
Bin Laden Captured - photos and video
ziele angielskie i liśc laurowy
Przepraszam p. Joannę Duszczyńską
Kupiłem krzew jałowca...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »