« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-26 06:54:02
Temat: Smażone udka kurczaka - jak?Jak w temacie, dobry przepis na wysmażone i soczyste udka z kurczaka?
K.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-26 07:16:27
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?najlepiej najpierw natrzec je oliwa i przyprawa do kurczaka
Kamis(sprawdzona) i odstawic do lodowki na kilka godzin pod przykryciem zeby
przeszly aromatem.Najlepiej zawinac folia spozywcza wtedy zapach nie
ucieknie do lodowki i do innych rzeczy,obsmazyc na dobrze rozgrzanym
tluszczu z obu stron ja osobiscie mieszam oliwe z margaryna, podlac
niewielka iloscia wody i dusic pod przykryciem ok 15-20 min. na wolnym ogniu
od czasu do czasu zagladajac czy plyn nie wyparowal.
pozdrawiam i smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-26 07:19:06
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?Witam.
Ja to robię tak:
Najpierw dobra marynata, sok z cytryny, oliwa, sól pieprz, magi w płynie,
można obłozyc cebulką i czosnkiem, i inne przyprawy wg gustu.
Po jakims czasie zależy jak bardzo mamy ochote na te udka, acha i udko
dziele na pałkę i podudzie:)
podsmażam na patelni na złoto, potem do brytwanki odkrytej i do piekarnika
wkładam, podlewam tym co zostało na patelni i piekę piekę piekę i co jakiś
czas marynata która została smaruje i przewracam nogi... nie moje
oczywiście, i juz po wszystkim, zawsze dmi wychodzi jak mam ochotę na
pieczone soczyste udzisko-to dla kota i sowy. Pa
PS. wczoraj zrobiłem kurczaka w śmetanie i tu odkryciwe słodko kwaśny mi
wyszedł.
--
Maciek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-26 10:07:23
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?
Użytkownik "Darek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:demfl6$jte$1@nemesis.news.tpi.pl...
> najlepiej najpierw natrzec je oliwa i przyprawa do kurczaka
> Kamis(sprawdzona) i odstawic do lodowki na kilka godzin pod przykryciem
zeby
> przeszly aromatem.Najlepiej zawinac folia spozywcza wtedy zapach nie
> ucieknie do lodowki i do innych rzeczy,obsmazyc na dobrze rozgrzanym
> tluszczu z obu stron ja osobiscie mieszam oliwe z margaryna, podlac
> niewielka iloscia wody i dusic pod przykryciem ok 15-20 min. na wolnym
ogniu
> od czasu do czasu zagladajac czy plyn nie wyparowal.
> pozdrawiam i smacznego
>
>
Do w/w przepisów dodałabym jeszcze to:
Udka z kurczaka (lub kurczaka)włożyć na kilka godzin do wody z solą - potem
smażony kurczak rozpływa się w ustach, gwarantuję.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-27 11:32:53
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?
> Do w/w przepisów dodałabym jeszcze to:
>
> Udka z kurczaka (lub kurczaka)włożyć na kilka godzin do wody z solą -
> potem
> smażony kurczak rozpływa się w ustach, gwarantuję.
Przed, po czy w trakcie ? :))
W jakiej proporcji ta solanka - 1kg soli na 1 litr wody ?
pozdr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-08-28 11:20:26
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?
Użytkownik "Robert" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:depjk1$7s8$1@news.onet.pl...
>
> Przed, po czy w trakcie ? :))
> W jakiej proporcji ta solanka - 1kg soli na 1 litr wody ?
>
> pozdr.
Mogą być np. dwie łyżki stołowe na 1,5 litra wody.
Pozdrawiam,
Ann
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-08-29 13:27:08
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?> najlepiej najpierw natrzec je oliwa i przyprawa do kurczaka
> Kamis(sprawdzona)
Ale ktorą Kamis? Dziś byłam w sklepie i były trzy przyprawy Kamis do
kurczaka.
Pozdrawiam Hania
http://free.of.pl/p/polnocny_wiatr/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-08-29 21:29:54
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?> > najlepiej najpierw natrzec je oliwa i przyprawa do kurczaka
> > Kamis(sprawdzona) i odstawic do lodowki na kilka godzin pod przykryciem
.................
> Udka z kurczaka (lub kurczaka)włożyć na kilka godzin do wody z solą -
potem
> smażony kurczak rozpływa się w ustach, gwarantuję.
......................
Dziś przetestowane, dziś zjedzone. :)
Pycha.
Namoczyłam w soli, a potem natarałam olejem i przyprawą ale Knorra.
Pozdrawiam Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-09-02 14:02:06
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?K napisał(a):
>
> Jak w temacie, dobry przepis na wysmażone i soczyste udka z kurczaka?
>
Ja robie tak: nacieram kurczaka sola, chili, curry i rozmarynem. Potem
wkladam to do glebokiego naczynia, zalewam olejem i odstawiam na kilka
godzin do lodowki. Potem smaze na suchej i mocno rozgrzanej patelni.
pzdr
A.
P.S. Pozostale przyprawy mozna dobierac wg smaku.
A.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |