« poprzedni wątek | następny wątek » |
101. Data: 2010-10-29 21:09:26
Temat: Re: Spicie......On 29 Paź, 23:00, "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> wrote:
> Użytkownik "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w
wiadomościnews:4ccb3565$0$20991$65785112@news.neostr
ada.pl...
>
>
>
> > Użytkownik "bazzzant" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> >news:1466091d-aa0a-4042-af3d-e0eb294e9dca@h7g2000yq
n.googlegroups.com...
>
> > Ty Veronika to taka wzorcowa Matka Polka jesteś ;)
>
> > ..................................................
>
> > Taka kura domowa.
>
> Prawie jak Ikselka.
>
> V-V
:)))
Nawet sprawdziłem czy Veronika to nie jest Ikselka pisane od tyłu, ale
jednak nie, szkoda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
102. Data: 2010-10-30 03:44:39
Temat: Re: Spicie......
"Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> wrote in message
news:4ccb32c2$0$21010$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4cca4b1e$0$27039$65785112@news.neostrada.pl...
>
>> Wolne żarty, kup sobie robot Fenomen Zelmera i maszynkę do mielenia
>> mięsa 986 też Zelmera i wszystkie prace skrócą się do paru minut. Takie
>> pieczarki surowe czy gotowane mielesz lub siekasz. Ciasto na krokiety
>> wystarczy zmiksować w mikserze i zostawić na co najmniej pół godziny w
>> tym samym mikserze - można potem wylewać prosto z dzbanka miksera na
>> patelnię naleśnikową lub nalesnikarkę, którą warto mieć gdy jada się tego
>> typu ciasta często i wieloosobowo. Dobra też jest patelnia do naleśników
>> ale odwrotna - wypukłością do góry...
>
> Maszynkę mam i cholera mnie bierze jak mam ją myć. :)
> Zwykły mikser mi wystarczy.
> Lubię gotować.
>
> V-V
Żaden problem z myciem - wystarcza gąbka i szczoteczka z długą rączką i
przyssawką oraz z miękim długim włosem. Ja często zmieniam przystawki - mam
dwa mechanizmy mielące "5" i "8" - maja różne opcje dodatkowe, korzystam z
nich. Lubię gotować, więc przyjemność mam większą i skoncentrowaną na
gotowaniu, a nie na przygotowaniu i sprzątaniu po gotowaniu. Właśnie dzięki
Zelmerowi. Mam suszarkę nad zlewozmywakiem, więc wymyte szybko obciekają
później, gdy chcę szybko schować wycieram ostatnie ślady wilgoci ścierką
ręcznikiem kuchennym bądź papierowym - to błyskawiczna praca. Np. z sitek
maszynki natychmiast po zakończeniu mielenia wybijam resztki przy pomocy
szczotki z rączką o sztywnym włosiu - później pozostaje wysuszyć i natrzeć
olejem jadalnym dla konserwacji.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
103. Data: 2010-10-30 03:45:47
Temat: Re: Spicie......
"bazzzant" <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:2e9a4e1a-d1ba-4ddf-943f-2693aafa16b8@d8g2000yqf
.googlegroups.com...
Nawet sprawdziłem czy Veronika to nie jest Ikselka pisane od tyłu, ale
jednak nie, szkoda.
Nie każdy może zaglądać od tyłu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
104. Data: 2010-10-30 10:25:46
Temat: Re: Spicie......W dniu 2010-10-29 16:35, medea pisze:
>>>> Ja ostatnio zrobiłam coś a la tempura - zamoczyłam pokrojone kawałki
>>>> piersi w ubitym białku z solą i czosnkiem granulowanym. Kilka minut
>>>> smażenia i gotowe.
>>>
>>> Hm, też brzmi ciekawie. Chociaż nie wiem, co to ta tempura.
>>
>> Różnych rzeczy obtoczone w cieście i krótko smażone w głębokim tłuszczu.
>
> A, racja. Nawet jadłam. Bardzo ciężko chyba zrobić dobrą, tzn. taką,
> żeby nie ociekała tłuszczem. Tylko raz mi się zdarzyło taką jeść w
> jakiejś knajpie. To powiadacie, że tę otoczkę to z białka się robi?
"A la". Niewiele rzeczy robię dokładnie tak, jak przepis nakazuje :)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |