« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-15 19:45:27
Temat: Toast z gruszka i roquefortem (P)Na porcje potrzebujemy :
1 kromke pieczywa toastowego
10g masla,
30g de roquefort
1 szczypte cukru
2 lyzki bialego wina
pieprz mielony
lyzeczke galaretki porzeczkowej rozumianej jako konfiture np
zurawinowa lub czerwonoporzeczkowa
1/2 gruszki
Obrac gruszke, wydrazyc i ugotowac z cukrem i bialym winem.
Pieczywo pokroic w kostke i na masle zrobic rumiane grzaneczki.
Grzanki umiescic w naczyniu przeznaczonym do zapiekania. Na
grzanki polozyc gruszke wypelniona zurawina, przykryc serem, posypac
pieprzem i zapiec...do rozpuszczenia sera...
Dodalabym od siebie posiekane orzechy...reszta pochodzi od Francuzow...
AgataW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |