| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-22 04:03:52
Temat: Re: Tort ananasowy Magdaleny Basset>czy wam również wyszedł budyń z lekka mączny ??
Ja zrobilam krem budyniowy z dodatkiem masla i nie wyszedl maczny,wyszedl
pyszny.
Dotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-22 09:34:53
Temat: Re: Tort ananasowy Magdaleny Bassetwlasnie zoneczka mnie do tego namawiala, ale chcialem spróbowac wedlug
przepisu -tym bardziej, ze biszkopt wyszedl poprostu debesciarski - ze tak
wyraze sie po krakowsku.
GG.
Użytkownik Lilibell555 <l...@a...com> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:2...@n...aol.com
...
> >czy wam również wyszedł budyń z lekka mączny ??
>
> Ja zrobilam krem budyniowy z dodatkiem masla i nie wyszedl maczny,wyszedl
> pyszny.
> Dotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-22 09:51:15
Temat: Re: Tort ananasowy Magdaleny Basset
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3B09C515.761F4603@west.net...
> Dzis bede robic zmodyfikowany biszkopt z dodatkiem pokruszonego karmelu i
> orzechow laskowych. Ciekawe, co wyjdzie. Zwykle dodanie orzechow powoduje,
ze
> mi sie biszkopt zapada w srodku. Czy ktos ma sposob na to, zeby sie taki
ciezki
> biszkot nie zapadal?
> Magdalena Bassett
Witaj Madziu
Robiłam raz tort z biszkoptem, który składał się z orzechów, jaj, cukru i 2
łyżek bulki tartej, nie byl tak puszysty jak tradycyjny ale i nie byl
zapadniety, za to tak wilgotny, ze nie trzeba bylo go nasaczac przed
posmarowaniem kremem.
pozdrawiam
Basia>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-09 17:02:06
Temat: Pytanie do Magdy B, bylo: Tort ananasowy Magdaleny Basset>From: Magdalena Bassett m...@w...net
>Mozna zamienic ananasy na inne owoce, ale trzeba zawsze wymyslic jakis
>sok do nasaczania, z wodka lub brandy.
Pierwsze ciasto zrobilam wedlug przepisu z wodka i czulam sie wrecz pijana po
ciescie z bolem glowy nastepnego dnia (my nie pijemy zadnego alkoholu,
trzymalam buteleczke, taka malucienka, do innych celow, niz spozywczych) no i
mialam dylemat: podac, czy nie podac kawalek 2 letniemu dziecku. Kolejne torty
robilam z samym sokiem rozcienczonym pol na pol z woda (czyli woda zamiast
wodki) i bardziej nam smakowalo.
I tu pytanie: czy alkohol jest konieczny do nasaczania?
z gory dziekuje i pozdrawiam
Katarzyna
Ps. Czy Ty jestes ta sama Magda, ktora uzywala kiedys adresu
M...@a...com?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-09 20:41:52
Temat: Re: Pytanie do Magdy B, bylo: Tort ananasowy Magdaleny Basset
FeLicja wrote:
>
> >From: Magdalena Bassett m...@w...net
>
> >Mozna zamienic ananasy na inne owoce, ale trzeba zawsze wymyslic jakis
> >sok do nasaczania, z wodka lub brandy.
>
> Pierwsze ciasto zrobilam wedlug przepisu z wodka i czulam sie wrecz pijana po
> ciescie z bolem glowy nastepnego dnia (my nie pijemy zadnego alkoholu,
> trzymalam buteleczke, taka malucienka, do innych celow, niz spozywczych) no i
> mialam dylemat: podac, czy nie podac kawalek 2 letniemu dziecku. Kolejne torty
> robilam z samym sokiem rozcienczonym pol na pol z woda (czyli woda zamiast
> wodki) i bardziej nam smakowalo.
> I tu pytanie: czy alkohol jest konieczny do nasaczania?
> z gory dziekuje i pozdrawiam
> Katarzyna
> Ps. Czy Ty jestes ta sama Magda, ktora uzywala kiedys adresu
> M...@a...com?
Ta sama! Ze ktos jeszcze pamieta! Nie, alkohol nie jest konieczny.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |