« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2017-07-18 17:33:59
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu 2017-07-18 o 15:14, Animka pisze:
> W dniu 2017-07-18 o 14:28, tandoori.curry pisze:
>> Jarku,
>> to rzeczywiście prosty przepis nawet dla takiego misia jak ja..))
>> ale jaki jest sens gotowania ziemniaków na parze skoro można wrzucić je
>> do wody i na jedno wyjdzie ?
> To sobie ugotuj kalafiora na parze albo na wodzie.
>
>
spróbuj pieczonego kalafiora w folii... posypanego przed zrumienieniem
domową przyprawa BBQ...
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2017-07-18 21:40:18
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu 18.07.2017 o 14:28, tandoori.curry pisze:
> Jarku,
> to rzeczywiście prosty przepis nawet dla takiego misia jak ja..))
Według tego przepisu możesz na parze ugotować niemal wszystko, zwłaszcza
warzywa. Polecam także uparowanego łososia.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2017-07-19 09:48:09
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeMuszę zatem spróbować. Dziekuję za wszystkie wasze uwagi.
Na pewno z nich skorzystam.
pozdrawiam
On 18.07.2017 21:40, FEniks wrote:
> W dniu 18.07.2017 o 14:28, tandoori.curry pisze:
>> Jarku,
>> to rzeczywiście prosty przepis nawet dla takiego misia jak ja..))
>
> Według tego przepisu możesz na parze ugotować niemal wszystko, zwłaszcza
> warzywa. Polecam także uparowanego łososia.
>
> Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2017-07-23 01:16:57
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzetandoori.curry <t...@g...com> wrote:
> Muszę zatem spróbować. Dziekuję za wszystkie wasze uwagi.
> Na pewno z nich skorzystam.
>
Parowar przydaje się idealnie do blanszowania warzyw w celach dalszej ich
obróbki lub do mrożenia. Mrożonki z takich warzyw są super, ja np. całą
zimę miałam własną mrożoną fasolę szparagową. Wspaniały smak. Nigdy już nie
będę niczego blanszować we wrzątku - tylko na parze!
Jeśli ktoś ma własne warzywa i chce je zamrażać, to polecam ten sposób.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2017-07-24 13:53:47
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu wtorek, 18 lipca 2017 13:30:34 UTC+2 użytkownik tandoori.curry napisał:
> Dostałem ostatnio taki prezent. Czy ktoś z Was wykorzystuje to
> urządzenie ? Jeżeli tak, to czy można poprosić o jakiś prosty przepis ?
> pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2017-07-24 14:00:32
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu wtorek, 18 lipca 2017 13:30:34 UTC+2 użytkownik tandoori.curry napisał:
> Dostałem ostatnio taki prezent. Czy ktoś z Was wykorzystuje to
> urządzenie ? Jeżeli tak, to czy można poprosić o jakiś prosty przepis ?
Łosoś z porami - super!
Łosoś w dosyć płaskich niewielkich porcjach - ułożony z zachowaniem
"technologicznych" odstępów na najniższym piętrze parowara, posypany nieco czosnkiem,
solą i sporą ilością grubo krojonych kawałków białej i jasnozielonej części pora.
Na kolejnym piętrze - ósemki ziemniaków, lekko osolone z wierzchu.
Parować 25-30 minut. Podawać z ułożonymi na łososiu solidnymi wiórkami masła.
Pyszny, prosty obiad - pięknie wygląda i super smakuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2017-07-24 14:02:50
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu wtorek, 18 lipca 2017 14:28:24 UTC+2 użytkownik tandoori.curry napisał:
> Jarku,
> to rzeczywiście prosty przepis nawet dla takiego misia jak ja..))
> ale jaki jest sens gotowania ziemniaków na parze skoro można wrzucić je
> do wody i na jedno wyjdzie ?
Jak porównasz SMAK ziemniaków z parowara i z wody, to zobaczysz, że wcale nie na
jedno :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2017-07-24 14:05:26
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu wtorek, 18 lipca 2017 15:45:18 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski napisał:
> (...)ale i dlatego, że woda
> nie wypłujuje soli mineralnych należnych ziemniakowi z przyrodzenia.
>
Jako i innym, równie smacznym warzywkom - dzięki temu smaczniejszym jeszcze bardziej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2017-07-24 14:06:04
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu wtorek, 18 lipca 2017 17:34:05 UTC+2 użytkownik stefan napisał:
> W dniu 2017-07-18 o 15:14, Animka pisze:
> > W dniu 2017-07-18 o 14:28, tandoori.curry pisze:
> >> Jarku,
> >> to rzeczywiście prosty przepis nawet dla takiego misia jak ja..))
> >> ale jaki jest sens gotowania ziemniaków na parze skoro można wrzucić je
> >> do wody i na jedno wyjdzie ?
> > To sobie ugotuj kalafiora na parze albo na wodzie.
> >
> >
> spróbuj pieczonego kalafiora w folii... posypanego przed zrumienieniem
> domową przyprawa BBQ...
A to ci ciekawostka, muszę spróbować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2017-07-24 14:10:51
Temat: Re: Urządzenie do gotowania na parzeW dniu wtorek, 18 lipca 2017 13:30:34 UTC+2 użytkownik tandoori.curry napisał:
> Dostałem ostatnio taki prezent. Czy ktoś z Was wykorzystuje to
> urządzenie ? Jeżeli tak, to czy można poprosić o jakiś prosty przepis ?
> pozdrawiam
Pulpeciki z mięs wszelakich - bardzo dobre, bardzo delikatne, dietetyczne. Parować 30
minut. Można do nich sosy wymyślać różne, podług gustu.
Pierś kurzęca lekko rozbita młotkiem do mięsa - opanierowana w ulubionych grubiej
mielonych przyprawach. Parować 20 minut. Sosy j.w. albo saute (masełko na wierzch).
Warzywa na sałatkę jarzynową domową - smak bez porównania lepszy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |