« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-06 17:19:11
Temat: Warzywa dla leniwych (P).Dno żaroodpornego naczynia (największego, jakie w domu) wysmarować masłem
lub olejem (niekoniecznie, ale ja lubię).Układać warstwami:
liście kapusty całe (można 2 warstwy)
ziemniaki małe na ćwiartki, większe na ósemki
marchew w plasterki
pietruszkę w plasterki
cebulę
poszarpaną kapustę między to wszystko wsadzić, można , jak kto lubi dać też
czosnek
mięsożerni - parówki w plastry, albo boczuś w kostkę
i znów ziemniaki, marchew, pietruszkę, cebulę, kapuchę, czosnek - ile się
zmieści. Całość przykryć całymi liśćmi kapusty.
Kto może solić = solić każdą warstwę, albo popieprzyć. Kto lubi zapach
masła - posypać wiórkami pod kapustę na wierzchu.
Przykryć wieczkiem i wstawić do gorącego piekarnika na godzinę lub półtorej,
aż ziemniaki będą miękkie, potem odkryć na 10 minut, by się przysmażyło to,
co na wierchu.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |