« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-29 12:39:55
Temat: Wędzone pstrągiHeja Kochani!
Ja tylko tak, bez niczego ważnego...
Chciałbym pochwalić się, że jutro jadę sobie na łykend na Warmię i będe jadł
pstrągi, które właśnie [przed chwilą dostałem telefon] zaczęły wędzić się na
zimno.
I nie mogę się już doczekać.
A Wy, będziecie jedli coś przepysznego w ten łykend?
pozdr,
Grzesio Extra Dziewica (albo Ekstralaska) vel Reklamowicz
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-29 12:41:18
Temat: Re: Wędzone pstrągiExtra Virgine <e...@N...poczta.gazeta.pl> napisał(a):
> pstrągi, które właśnie [przed chwilą dostałem telefon] zaczęły wędzić się
ps. Pstrągi zostały złowione dzisiaj rano. Ale będzie pycha!!!
pozdr,
grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 12:46:10
Temat: Re: Wędzone pstrągi
>
> > pstrągi, które właśnie [przed chwilą dostałem telefon] zaczęły wędzić się
>
> ps. Pstrągi zostały złowione dzisiaj rano. Ale będzie pycha!!!
>
> pozdr,
> grzesio
a tyś Grzechu warty, daj trochę.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 12:48:48
Temat: Re: Wędzone pstrągi
> I nie mogę się już doczekać.
> A Wy, będziecie jedli coś przepysznego w ten łykend?
ja będę próbować kuchni holenderskiej i mam nadzieję, że nie skończy się na
frytkach z majonezem...
a swoją drogą co polecacie? Będę w Holandii przez prawie tydzień więc może i
okazje do degustacji się znajdą....
--
Claris /ona/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 12:49:33
Temat: Re: Wędzone pstrągiWaldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
> a tyś Grzechu warty, daj trochę.
Zapraszam! Będę pod Olsztynem. Wpadniesz?
pozdr,
grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 12:50:50
Temat: Re: Wędzone pstrągiWaldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
> a tyś Grzechu warty, daj trochę.
Oj, kurcze, pewnie nie wpadniesz, bo Tyś chyba daleczko...
Nie mniej jednak było by miło.
Wpadnij we wrzesniu na grzybowanie, co?
pozdr,
grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 12:51:07
Temat: Re: Wędzone pstrągi
Użytkownik Extra Virgine <e...@N...poczta.gazeta.pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisał:ad2ira$sl4$...@n...gazeta.pl...
> Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
>
> > a tyś Grzechu warty, daj trochę.
>
> Oj, kurcze, pewnie nie wpadniesz, bo Tyś chyba daleczko...
> Nie mniej jednak było by miło.
> Wpadnij we wrzesniu na grzybowanie, co?
>
to może ja będę wracać z wczasów tamtędy, proszę stać na poboczu i trzymać
koszyk z grzybami, chwycę w locie, hehe i pojadę do Gdańska z uśmiechem na
ustach :)
W podziękowaniu wyślę Ci landrynkę pocztą, hie hie hie
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 13:14:40
Temat: Re: Wędzone pstrągi
>
> > a tyś Grzechu warty, daj trochę.
>
> Oj, kurcze, pewnie nie wpadniesz, bo Tyś chyba daleczko...
> Nie mniej jednak było by miło.
> Wpadnij we wrzesniu na grzybowanie, co?
>
Olsztyn mi chwilowo nie po drodze. W sierpniu będę prawdopobnie w
Maladze, a we wrześniu to albo Moskwa albo Tuluza, albo Berlin ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 13:53:03
Temat: Re: Wędzone pstrągi> A Wy, będziecie jedli coś przepysznego w ten łykend?
Jajo strusia
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 18:48:31
Temat: Re: Wędzone pstrągi
Extra Virgine wrote:
>
> Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
>
> > a tyś Grzechu warty, daj trochę.
>
> Zapraszam! Będę pod Olsztynem. Wpadniesz?
>
> pozdr,
> grzesio
>
>
Grzesiu, z wegorza mozna zrobic pyszne sushi rolowane. Musi byc albo
upieczony albo wedzony. Trzeba wydlubac osci. Kroi sie go w paski, jak
inne ryby do rolowanej sushi, i po zrolowaniu na morszczynie z ryzem, z
kawalkiem surowego ogorka, polewa sie specjalnym slodkawym sosem: 1
czesc teryiaki - 1 czesc cukru, podgotowane na malym ogniu przez 5
minut, az troche zgestnieje. Do tej sushi nie uzywa sie wasabi. Polecam.
Magdalena Bassett
Kalifornia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |