Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wigilia i Święta.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wigilia i Święta.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 41


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2012-11-22 11:14:10

Temat: Wigilia i Święta.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
Miód i wino też :-)


WIGILIA I ŚWIĘTA
================

Szynka domowa
Schab wędzony
Boczek pieczony rolowany
Kiełbasa swojska
Pasztet mój
Foie gras
Przystawka z łososia i awokado
Śledzie zwykłe
Sledź w śmietanie
Kulki serowe z ziołami i czosnkiem w oliwie
Terrina rybna
Karp w galarecie
Rybki smażone w occie
Kapelusze podgrzybków smażone w cieście
Jajka faszerowane łososiem
Jajka w majonezie
Sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana do śledzi
Pomidory zielone z oliwkami i chilli na ciepło
----------------------------------------------
Zupa grzybowa / barszcz czerwony
Paszteciki półfrancuskie
Pierogi z grzybami i kapustą
Kapusta z grochem
Kasza pęczak z grzybami
Kutia
--------------------------------------------------
Białe wino
Miód pitny
Kompot z suszonych owoców
Podpłomyki do kulek serowych
Chałka
Makowiec drożdżowy
Piernik na miodzie a la keks
Tymbark
Sernik z brzoskwinią i bezą
Strudel z sosem waniliowym
Semifreddo z chałwą
-----------------------------------------------
Kaczka z miodem i jabłkami
Jagnięcina pieczona
Bigos
Rosół
Flaki w rosole
----------------------------------------------
Chrzan
Prawdziwki marynowane osobiście zbierane
Borówki, żurawina
Ćwikła z chrzanem
Sos tatarski
Ogórki diabelskie
Śliwki w occie
Dynia a la pomarańcza



--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2012-11-22 11:20:18

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: "Andy Niwinski" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:2o3nb73dw7tm.1i4kgehzse3s5.dlg@40tude.net...
> Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
> Miód i wino też :-)
>
>
> WIGILIA I ŚWIĘTA
> ================
>
> Szynka domowa
> Schab wędzony
> Boczek pieczony rolowany
> Kiełbasa swojska
> Pasztet mój
> Foie gras
> Przystawka z łososia i awokado
> Śledzie zwykłe
> Sledź w śmietanie
> Kulki serowe z ziołami i czosnkiem w oliwie
> Terrina rybna
> Karp w galarecie
> Rybki smażone w occie
> Kapelusze podgrzybków smażone w cieście
> Jajka faszerowane łososiem
> Jajka w majonezie
> Sałatka jarzynowa
> Sałatka ziemniaczana do śledzi
> Pomidory zielone z oliwkami i chilli na ciepło
> ----------------------------------------------
> Zupa grzybowa / barszcz czerwony
> Paszteciki półfrancuskie
> Pierogi z grzybami i kapustą
> Kapusta z grochem
> Kasza pęczak z grzybami
> Kutia
> --------------------------------------------------
> Białe wino
> Miód pitny
> Kompot z suszonych owoców
> Podpłomyki do kulek serowych
> Chałka
> Makowiec drożdżowy
> Piernik na miodzie a la keks
> Tymbark
> Sernik z brzoskwinią i bezą
> Strudel z sosem waniliowym
> Semifreddo z chałwą
> -----------------------------------------------
> Kaczka z miodem i jabłkami
> Jagnięcina pieczona
> Bigos
> Rosół
> Flaki w rosole
> ----------------------------------------------
> Chrzan
> Prawdziwki marynowane osobiście zbierane
> Borówki, żurawina
> Ćwikła z chrzanem
> Sos tatarski
> Ogórki diabelskie
> Śliwki w occie
> Dynia a la pomarańcza
>
>
>
I dziwić się, że masz grubą dupę....

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2012-11-22 12:23:00

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Nov 2012 12:20:18 +0100, Andy Niwinski napisał(a):

> "Ikselka" <i...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:2o3nb73dw7tm.1i4kgehzse3s5.dlg@40tude.net...
>> Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
>> Miód i wino też :-)
>>
>>
>> WIGILIA I ŚWIĘTA
>> ================
>>
>> Szynka domowa
>> Schab wędzony
>> Boczek pieczony rolowany
>> Kiełbasa swojska
>> Pasztet mój
>> Foie gras
>> Przystawka z łososia i awokado
>> Śledzie zwykłe
>> Sledź w śmietanie
>> Kulki serowe z ziołami i czosnkiem w oliwie
>> Terrina rybna
>> Karp w galarecie
>> Rybki smażone w occie
>> Kapelusze podgrzybków smażone w cieście
>> Jajka faszerowane łososiem
>> Jajka w majonezie
>> Sałatka jarzynowa
>> Sałatka ziemniaczana do śledzi
>> Pomidory zielone z oliwkami i chilli na ciepło
>> ----------------------------------------------
>> Zupa grzybowa / barszcz czerwony
>> Paszteciki półfrancuskie
>> Pierogi z grzybami i kapustą
>> Kapusta z grochem
>> Kasza pęczak z grzybami
>> Kutia
>> --------------------------------------------------
>> Białe wino
>> Miód pitny
>> Kompot z suszonych owoców
>> Podpłomyki do kulek serowych
>> Chałka
>> Makowiec drożdżowy
>> Piernik na miodzie a la keks
>> Tymbark
>> Sernik z brzoskwinią i bezą
>> Strudel z sosem waniliowym
>> Semifreddo z chałwą
>> -----------------------------------------------
>> Kaczka z miodem i jabłkami
>> Jagnięcina pieczona
>> Bigos
>> Rosół
>> Flaki w rosole
>> ----------------------------------------------
>> Chrzan
>> Prawdziwki marynowane osobiście zbierane
>> Borówki, żurawina
>> Ćwikła z chrzanem
>> Sos tatarski
>> Ogórki diabelskie
>> Śliwki w occie
>> Dynia a la pomarańcza
>>
>>
>>
> I dziwić się, że masz grubą dupę....

No jasne, że grubą:
http://tiny.pl/hkl4x
3-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2012-11-22 12:24:25

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: gosmo <t...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 22.11.2012 o 12:14 Ikselka <i...@g...pl> pisze:

> Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
> Miód i wino też :-)
>
>
> WIGILIA I ŚWIĘTA
> ================
>
> Szynka domowa
> Schab wędzony
> Boczek pieczony rolowany

<ciach>

> Sos tatarski
> Ogórki diabelskie
> Śliwki w occie
> Dynia a la pomarańcza

Dokładny adres proszę, o której wpaść?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2012-11-22 12:51:33

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Nov 2012 13:24:25 +0100, gosmo napisał(a):

> W dniu 22.11.2012 o 12:14 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
>> Miód i wino też :-)
>>
>>
>> WIGILIA I ŚWIĘTA
>> ================
>>
>> Szynka domowa
>> Schab wędzony
>> Boczek pieczony rolowany
>
> <ciach>
>
>> Sos tatarski
>> Ogórki diabelskie
>> Śliwki w occie
>> Dynia a la pomarańcza
>
> Dokładny adres proszę, o której wpaść?

Musisz być zbłąkanym gościem - a jak podam adres, no to wiesz...
Godz. 18:00 :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2012-11-22 13:07:20

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: "Frutka" <e...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

A na ile to osób??

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2012-11-22 13:24:55

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: "kiwiko" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:2o3nb73dw7tm.1i4kgehzse3s5.dlg@40tude.net...
> Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
> Miód i wino też :-)
>
>
> WIGILIA I ŚWIĘTA
> ================
>
> Szynka domowa
> Schab wędzony
> Boczek pieczony rolowany
> Kiełbasa swojska
> Pasztet mój
> Foie gras
> Przystawka z łososia i awokado
> Śledzie zwykłe
> Sledź w śmietanie
> Kulki serowe z ziołami i czosnkiem w oliwie
> Terrina rybna
> Karp w galarecie
> Rybki smażone w occie
> Kapelusze podgrzybków smażone w cieście
> Jajka faszerowane łososiem
> Jajka w majonezie
> Sałatka jarzynowa
> Sałatka ziemniaczana do śledzi
> Pomidory zielone z oliwkami i chilli na ciepło
> ----------------------------------------------
> Zupa grzybowa / barszcz czerwony
> Paszteciki półfrancuskie
> Pierogi z grzybami i kapustą
> Kapusta z grochem
> Kasza pęczak z grzybami
> Kutia
> --------------------------------------------------
> Białe wino
> Miód pitny
> Kompot z suszonych owoców
> Podpłomyki do kulek serowych
> Chałka
> Makowiec drożdżowy
> Piernik na miodzie a la keks
> Tymbark
> Sernik z brzoskwinią i bezą
> Strudel z sosem waniliowym
> Semifreddo z chałwą
> -----------------------------------------------
> Kaczka z miodem i jabłkami
> Jagnięcina pieczona
> Bigos
> Rosół
> Flaki w rosole
> ----------------------------------------------
> Chrzan
> Prawdziwki marynowane osobiście zbierane
> Borówki, żurawina
> Ćwikła z chrzanem
> Sos tatarski
> Ogórki diabelskie
> Śliwki w occie
> Dynia a la pomarańcza
prawdziwe święta ;)

możesz podać przepis? na ten Piernik na miodzie a la keks

kiwiko


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2012-11-22 13:29:23

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Nov 2012 14:07:20 +0100, Frutka napisał(a):

> A na ile to osób??

Wstępnie na 11, ale kto to wie, ile jeszcze przybędzie :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2012-11-22 13:41:29

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Nov 2012 14:24:55 +0100, kiwiko napisał(a):

> prawdziwe święta ;)

Każde muszą być takie, każde bowiem mogą być ostatnie ;-)

> możesz podać przepis? na ten Piernik na miodzie a la keks

Weź dowolny ulubiony klasyczny przepis, tylko daj dwa razy więcej miodu,
nieco mniej mleka za to, no i tyle siekanych bakalii, co na keks; bakalie
nie wszystkie, tzn bez tych kolorowych sztuczności - ja daję skórkę
pomarańczową kandyzowaną (duuużo, już się własnie moczą skórki), orzechy
włoskie, migdały, rodzynki te wielkie żołte, morele, śliwki suszone... - i
masz już przepis.
Migdały i orzechy daję w dwóch postaciach: siekane i mielone, te mielone
dodają ciastu smaku, ciężkości i wilgoci.
Miodu się nie obawiaj, od niego ciasto będzie jeszcze bardziej ciężkie i
lepkie, ale o to chodzi w tym pierniku. No i trzeba piec piernik kilka dni
wcześniej, żeby się "przegryzł", bo bez tego ani rusz, pełnię smaku osiąga
gdzieś po 4-5 dniach i warto poczekać, taki piernik to zupełnie insza
inszość, jak mawiał pewien mój kolega. Trzymać w folii alu, a lukrować
dzień przed Wigilią. Lukier do tego piernika robię z rumu ciemnego, jest to
wspaniałe połączenie smaków. :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2012-11-22 13:50:59

Temat: Re: Wigilia i Święta.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Nov 2012 12:14:10 +0100, Ikselka napisał(a):

> WIGILIA I ŚWIĘTA

Zapomniałam o nóżkach w galarecie! - MŚK by mnie zabił ;-P
Dopisuję.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dżem z imbirem
ostatnia dynia - placek keksowy z dyni
Wysoki cholesterol? - mam nadzieję, że mamy :-)
Sos pieprzowy
Jaja kurze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »