« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-02 15:42:08
Temat: ZUPA KOPERKOWA (P)Proporcje podane dla 6 osób.
Składniki:
2 l wywaru z warzyw
2 pęczki koperku
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki
1 szkl. śmietany
sok z cytryny
sól
Przepis:
Do wywaru z warzyw dodać połowę posiekanego koperku, zagotować. Zupę
podprawić zasmażką z mąki zrumienionej na patelni bez tłuszczu, oleju i
śmietany, zagotować i przyprawić do smaku. Przed podaniem dodać resztę
koperku. Podawać z ziemniakami, lanym ciastem, ryżem, kostką grysikową,
grzankami.
www.puszkkka.vege.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |